Video | Μεγάλη συνέντευξη Νέιρα στην Αργεντινή: “Είμαι άρρηκτα δεμένος με τον ΟΦΗ – Με έκαναν να νιώθω ζωντανός”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Χουάν Νέιρα μίλησε στον δημοσιογράφο Fer Pujol για την ζωή του στην Κρήτη, τον ΟΦΗ που τον έχει σημαδέψει αλλά και για την συλλογή του από φανέλες συμπατριωτών του.

Σε μια μεγάλη συνέντευξη διάρκειας 30 λεπτών, ο Χουάν Νέιρα μίλησε για όλους και για όλα στον συμπατριώτη του. Ο Αργεντινός έκανε την αναδρομή της καριέρας του, αναφέρθηκε στην μεγάλη του αγάπη την Χιμνάσια Λα Πλάτα ενώ μίλησε για το μεγαλύτερο, όπως είπε και ο ίδιος, κεφάλαιο της καριέρας του που είναι ο ΟΦΗ όπου μετράει πλέον έξι χρόνια στην Ελλάδα και την Κρήτη.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Χουάν Νέιρα

Χουάν, έχοντας μεγάλη εμπειρία από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, πλέον η ζωή σου είναι στην Ελλάδα και την Κρήτη…

“Ναι, έχουμε εγκατασταθεί στην Κρήτη και η αλήθεια είναι πως πλέον έχω δεθεί με τον ΟΦΗ, με ολόκληρο το club και το μέλλον του. Και επειδή η αλήθεια είναι πως δεν έχω μπροστά μου πολλά χρόνια ως ποδοσφαιριστής, το club με στηρίζει και με υποστηρίζει. Είναι αλήθεια πως βρήκα ένα μέρος που νιώθω ζωντανός και με πιστεύουν και αισθάνομαι πολύ όμορφα”.

Τι ομοιότητες υπάρχουν ανάμεσα στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής, του Μεξικού και της Ελλάδας;

“Αυτό που μπορώ να πω ότι είναι ίδιο, είναι ο καιρός. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που τερματίζει στην μέση της βαθμολογίας όμως έχει διεκδικήσει πρωτάθλημα, έχει κερδίσει το Κύπελλο και ακόμα έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται ακριβώς από τους μεγάλους, σε κόσμο και το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο. Έχει τον περισσότερο κόσμο μετά από αυτές τις ομάδες, ο κόσμος του ΟΦΗ υποστηρίζει με πάθος την ομάδα και τον νιώθεις πολύ έντονα όταν αγωνίζεσαι μέσα στην έδρα μας. Σε άλλα μέρη της Ελλάδας όπως την Αθήνα υπάρχουν φίλαθλοι που υποστηρίζουν άλλες ομάδες όμως στην Κρήτη είναι η ομάδα που έχει τον περισσότερο κόσμο ή σχεδόν όλοι στο νησί είναι ΟΦΗ”.

Και για τους οπαδούς στα γήπεδα;

“Υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τους οπαδούς στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής. Όπως και εκεί, έτσι και στην Ελλάδα δημιουργείται καυτή ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια του αγώνα, με πολλά χαρτάκια να πετάγονται στον αγωνιστικό και μετά είναι τα συνθήματα που μοιάζουν και ακούγονται πολύ όπως στο πρωτάθλημα του Μεξικού. Στα μεγάλα παιχνίδια, το γήπεδο είναι ασφυκτικά γεμάτο”.

Πως είναι η ζωή στην Κρήτη;

“Έχουμε προσαρμοστεί αρκετά και το γεγονός ότι πρόκειται για ένα τουριστικό μέρος, μας κάνει να είμαστε ακόμα πιο άνετα. Το πρωί τα παιδιά πάνε στο σχολείο, επιστρέφουν στην συνέχεια στο σπίτι, ξεκουράζονται και μετά ακολουθεί προπόνηση στο ποδόσφαιρο. Είναι γενικά μια ήσυχη ζωή. Όταν έχουμε ρεπό μου αρέσει να απολαμβάνω την θάλασσα μαζί με την οικογένεια μου. Απολαμβάνουμε το περπάτημα στην παραλία και την θάλασσα”.

Καταλαβαίνεις Ελληνικά, βλέπεις ελληνική τηλεόραση;

“Όχι, δεν βλέπω ελληνική τηλεόραση. Στην αρχή δεν γνώριζα την γλώσσα όμως μετά έκανα μαθήματα και πλέον μιλάμε ελληνικά στο σπίτι. Έχω μια εφαρμογή στο κινητό όπου παρακολουθώ ποδόσφαιρο ή σειρές στο Netflix”.

Σκέφτεσαι να σταματήσεις το ποδόσφαιρο;

“Δεν έχω αποφασίσει ακόμα και τώρα δεν το γνωρίζω. Θα αποφασίσω τον επόμενο Μαΐο. Τα προηγούμενα χρόνια είχα κάποιους τραυματισμούς που η αλήθεια είναι πως την προηγούμενη σεζόν δεν με ενόχλησαν. Πίστεψα πως ίσως ήταν η τελευταία μου χρονιά στον ΟΦΗ όμως τελικά ο ΟΦΗ ήθελε να με κρατήσει, μου έκανε πρόταση και παραμένω για έναν ακόμα χρόνο στην ομάδα. Αγαπάω το ποδόσφαιρο, το κάνω με πολύ πάθος και θέλω να παίζω όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πρέπει να βλέπω χρονιά με χρονιά”.

Τελευταίες ημέρες διακοπών, σκέφτεσαι την προπονητική;

“Ναι, επιστρέφω στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, πέρασαν οι διακοπές και δεν ξεκίνησα μαθήματα προπονητικής online αν και το είχα στο μυαλό μου. Είναι κάτι που πάντα είχα στο μυαλό μου γιατί ακολουθεί μετά το ποδόσφαιρο και συνεχίζεις να βρίσκεσαι στον χώρο αλλά προς το παρόν το να γίνω προπονητής δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι”.

AΠΟΔΟΣΗ | Gentikoule

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook