Ο ΟΦΗ πήρε καλύτερο παίκτη από τον Μεγιάδο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule παίρνοντας υπ’ όψιν του τα στοιχεία της ψηφιακής πλατφόρμας του sofascore δείχνει γιατί ο ΟΦΗ με την απόκτηση του 28χρονου αμυντικού μέσου κατάφερε να καλύψει επάξια το κενό του Αργεντινού.

Ο Ζήσης Καραχάλιος πρόκειται ν’ αποτελέσει την τρίτη μεταγραφή του ΟΦΗ καθώς μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά.

Όμως τι πήρε ο ΟΦΗ; Με την βοήθεια της πλατφόρμας sofascore, απαντάμε σε αυτό το ερώτημα. Πέραν του ότι ο ΟΦΗ πήρε ακόμα έναν Έλληνα ισχυροποιώντας τον ελληνικό κορμό του, κάτι που έλειψε τα δύο τελευταία χρόνια, την φανέλα του θα φοράει ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία, στα 28 του χρόνια, και που οι δείκτες του δείχνουν να είναι καλύτεροι σε όλα από αυτούς του Μιγκέλ Μεγιάδο.

Ξεκινώντας από τον χρόνο συμμετοχής και τους αγώνες, είναι χαρακτηριστικό πως ο Καραχάλιος μετράει 80 λεπτά ανά 90λεπτο έναντι 72 του Αργεντινού χαφ. Ακόμα ο 28χρονος χαφ δείχνει να είναι καλύτερος του Μιγκέλ Μεγιάδο στην κατηγορία μακρινές μπάλες (60,3%) έναντι 48,9% του Αργεντινού όπως; το ίδιο ισχύει και στις ψηλές πάσες όπου έχει ποσοστό 63,6%.

Ακόμα, ανά παιχνίδι ο Καραχάλιος έχει πετυχημένο ποσοστό ντριμπλών 70% έναντι 58,3% του Μιγκέλ Μεγιάδο όπως και στην κατηγορία κλεψίματα όπου με μέσο όρο 1,7 είναι ανώτερος ο μέσος όρος του.

Ακόμα ο Καραχάλιος πηγαίνει πιο δυνατά στις εναέριες μονομαχίες με το 48,7% να ξεχωρίζει έναντι του 33,3% του Μιγκέλ Μεγιάδο.

Τα παραπάνω αφορούν την περσινή σεζόν που ήταν και η καλύτερη της τριετίας του Ζήση Καραχάλιου ενώ ακόμα και φέτος που ο 28χρονος χαφ αγωνίστηκε στα 28 από τα 35 συνολικά παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα, πάλι οι μέσοι όροι του είναι ψηλοί. Ο 28χρονος χαφ δείχνει να βελτιώθηκε σε όλα τα επίπεδα από τις μακρινές μπάαλες μέχρι και τα κλεψίματα όπου οι μέσοι όροι του ήταν πολύ ψηλότεροι από εκείνους του Μιγκέλ Μεγιάδο.

Κοντολογίς ο ΟΦΗ δείχνει να κάλυψε σε καλύτερο βαθμό το κενό που αφήνει ο Μεγιάδο έπειτα από έξι χρόνια παρουσίας στο Ηράκλειο ενώ στα συν του Ζήση Καραχάλιου είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή που δεν αντιμετώπισε καθόλου προβλήματα τραυματισμού χάνοντας ελάχιστα έως καθόλου παιχνίδια στην τριετία του στην Ήπειρο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook