Η Γερμανία νίκησε και πέρασε στους “16”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τα “πάντσερ” πραγματοποίησαν άλλη μία πειστική εμφάνιση, επικράτησαν της Ουγγαρίας με 2-0 στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου κι εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στα νοκ άουτ.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε κάποιες απειλές, η Γερμανία ήταν σχεδόν σε όλο το ματς κυρίαρχη. Τα δύο γκολ που πέτυχε της έδωσαν την άνεση που χρειαζόταν για να μην αγχωθεί στο φινάλε. Κάπως έτσι, έκανε το 2Χ2 στο γκρουπ της, έφτασε τους έξι βαθμούς και βρίσκεται… από τώρα στη φάση των “16”. Το μόνο που μένει να μάθει είναι αν θα κατακτήσει την πρώτη ή τη δεύτερη θέση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο ρυθμός των πρώτων λεπτών ήταν υψηλός, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έμοιαζαν πιο απειλητικοί. Μάλιστα είχαν έως το 11′ δύο τελικές του Χάβερτς, οι οποίες… άγχωσαν την αντίπαλη άμυνα. Στο 22′ κατάφεραν να προηγηθούν, όταν μετά από μία φάση διαρκείας στην περιοχή της Ουγγαρίας ο Γκουντογκάν έστρωσε στον Μουσιάλα και αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να έρθει η ισοφάριση, όταν ο Σζομποσζλάι εκτέλεσε εκπληκτικά ένα φάουλ, με τον Νόιερ να κάνει εντυπωσιακή διπλή επέμβαση. Οι “Μαγυάροι” μπορεί να μην είχαν την κατοχή, αλλά δημιουργούσαν φάσεις.

Ο ρυθμός ήταν υψηλός στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν τις στιγμές τους. Στο 60′ ο Βάργκα έχασε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει την ισοφάριση, με κεφαλιά από κοντά που πέρασε άουτ. Επτά λεπτά αργότερα, οι Μίτελστεντ και Γκουντογκάν συνεργάστηκαν υποδειγματικά και ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα έπιασε ένα ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή για να κάνει το 2-0.

ΓΚΟΛ: 22′ Μουσιάλα, 67′ Γκουντογκάν –
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27′ Ρούντιγκερ, 89′ Μίτελστεντ – 22′ Βάργκα, 90’+3′ Τσόμποτ
ΚΟΚΚΙΝΗ: –
ΔΟΚΑΡΙ: –
STATS: Η Γερμανία έγινε η πρώτη ομάδα του Euro2024 που εξασφαλίζει την πρόκρισή της στη φάση των “16”. Το μόνο που μένει πλέον για τη “μάνσαφτ” είναι να μάθει αν θα καταταγεί 1η ή 2η στον Α’ Όμιλο.

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα, Μίτελστεντ, Άντριχ (72′ Φούχριχ), Κρόος, Μουσιάλα (72′ Τσαν), Γκουντογκάν (84′ Ούνταφ), Βιρτς (58′ Σανέ), Χάβερτς (58′ Φίλκρουγκ)

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Φιόλα, Όρμπαν, Ντάρνταϊ, Μπόλα (75′ Άνταμ), Α. Νάγκι (67′ Κλέινχεϊσλερ), Σέιφερ, Κέρκεζ (76′ Ζ. Νάγκι), Σαλάι (87′ Τσόμποτ), Σζομποσζλάι, Βάργκα (87′ Γκάζνταγκ)

ertsports

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook