Ο Χιμένεθ, οι σκέψεις Δέλλα και η προτεραιότητα σε winger

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Ισπανός επιθετικός αποτελεί ουσιαστικά μια “εσωτερική” μεταγραφή ενόψει της νέας χρονιάς μιας και στο διάστημα που αγωνίστηκε, δεν πρόλαβε να δείξει σημάδια της αξίας του.

Ο Χεσούς Χιμένεθ ήρθε στο Ηράκλειο τον περασμένο Φεβρουάριο και αποτέλεσε μια μεταγραφή με πολύ σημαντικό βιογραφικό. Προερχόμενος από μια σχεδόν δίμηνη αγωνιστική εποχή, ο Ισπανός ποδοσφαιριστής επηρεάστηκε από το γεγονός ότι βρισκόταν εκτός δράσης με αποτέλεσμα να μην προλάβει να παίξει όσο έπρεπε. Ένα πρόβλημα μυϊκού τραυματισμού στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό τον άφησε εκτός της διαδικασίας των play outs.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο στον ΟΦΗ λένε τα καλύτερα τόσο για τον επαγγελματισμό του, όσο και για την αξία του και σίγουρα το παρελθόν του δεν είναι τυχαίο. Κατάφερε να πετύχει ένα γκολ στο διάστημα της παρουσίας του στο Ηράκλειο σκοράροντας κόντρα στον Παναθηναϊκό και για τη νέα χρονιά λογίζεται ως παίκτης βασικός που είναι σε θέση να κάνει την διαφορά.

Το που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και που τον υπολογίζει ο Τραϊανός Δέλλας είναι ένα ζητούμενο που εν μέρει επηρεάζει και τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΟΦΗ για την μεσοεπιθετική του γραμμή. Ο Ισπανός που σε όλη την καριέρα του έχει αγωνιστεί τόσο ως αριστερός winger, όσο και ως επιθετικός – παρότι στον ΟΦΗ χρησιμοποιήθηκε στην θέση “10” είναι παίκτης που μπορεί να καλύψει και τις δύο θέσεις.

Ανάλογα με το που υπολογίζεται να χρησιμοποιηθεί από τον Τραϊανό Δέλλα και το τι έχει στο μυαλό του ο Έλληνας τεχνικός, είναι και ένα στοιχείο που πρόκειται να επηρεάσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΟΦΗ στον αριθμό ποδοσφαιριστών που θ’ αποκτηθούν.

Το σίγουρο είναι πως ο ΟΦΗ έχει βγει στην αγορά για να πάρει winger (τουλάχιστον έναν) και καλείται να κάνει μια επιλογή ποδοσφαιριστή που θα είναι σε θέση να κάνει την διαφορά στην επίθεση του γιατί την προηγούμενη χρονιά πήρε ελάχιστα πράγματα από τους εξτρέμ του: Ο Μπάκου που αποκτήθηκε τον Γενάρη, ουσιαστικά είχε ξεσπάσματα στην απόδοση του, ο Μοσκέρα ήταν εξαφανισμένος από το ξεκίνημα και δεν βοήθησε ποτέ, ο Ριέρα φάνηκε στο τέλος της χρονιάς με καλές εμφανίσεις και από εκεί και πέρα δεν υπήρχε άλλος ποδοσφαιριστής που ν’ αποτελεί το σημείο αναφοράς για την επιθετική γραμμή του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook