«Δέλλας, ο Κύκλωπας της Ευρώπης»: Μεγάλο αφιέρωμα στην Ιταλία για τον προπονητή του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ιταλική ιστοσελίδα ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον Τραϊανό Δέλλα στο οποίο αναφέρεται τόσο στα κατορθώματά του στη γειτονική χώρα, όσο και σε εκείνα με την Εθνική, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του EURO 2004

Ο Τραϊανός Δέλλας έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας σημαντική συμβολή στην μεγαλύτερη επιτυχία του, την κατάκτηση του EURO 2004 από την Εθνική Ελλάδος. Ο τεχνικός του ΟΦΗ είχε αγωνιστεί και στην Ιταλία, με τις φανέλες των Περούτζια και Ρόμα, και η Ιταλική ιστοσελίδα prealpina.it ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τον προπονητή του ΟΦΗ με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από το έπος της Πορτογαλίας, αλλά και την έναρξη του EURO 2024.

«20 χρόνια έχουν περάσει από την ιστορική νίκη της σταχτοπούτας Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με έναν θρίαμβο στον τελικό, όπου οι απόγονοι του Αχιλλέα κέρδισαν τους διοργανωτές Πορτογάλους στους οποίους το ταλέντο του νεαρού Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ήδη εμφανές» αναφέρει αρχικά το αφιέρωμα που κάνει μία αναδρομή στην Εθνική μας ομάδα.

«Αυτή η Ελλάδα οδηγήθηκε από τον Γερμανό Ότο Ρεχάγκελ, κατέκτησε τον Όλυμπο του διεθνούς ποδοσφαίρου και στηρίχθηκε σε έναν «Ρωμαίο» στρατιώτη, τον Τραϊανό Δέλλα, που αγωνίστηκε πρώτα στην Περούτζια και στη συνέχεια στη Ρόμα, ενώ σκόραρε το κρίσιμο γκολ (ασημένιο) στον ημιτελικό με την Τσεχία» αναφέρεται στη συνέχεια.

Το αφιέρωμα της Ιταλικής ιστοσελίδας μιλάει αργότερα για την καριέρα του Δέλλα στην γειτονική χώρα: «Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 2001, ο Δέλλας είχε γίνει ανακαλυφθεί από τους σκάουτερ της Περούτζια στα ελληνικά γήπεδα που τον είχαν φέρει στο πολύ πλούσιο ιταλικό ποδόσφαιρο της εποχής με ελεύθερη μεταγραφή. Βέβαια η αρχή δεν ήταν καλή γιατί διαφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την διοίκηση και ο πρόεδρος Γκαούτσι τον απομάκρυνε από την ομάδα μετά από οκτώ αγώνες. Ο Δέλλας είδε το υπόλοιπο πρωτάθλημα από το… σαλόνι του πριν πάρει μεταγραφή στη Ρόμα. Με την φανέλα των Τζιαλορόσι πέτυχε 4 γκολ σε 67 αγώνες πρωταθλήματος, δίχως να εντυπωσιάσει αλλά χωρίς και να απογοητεύσει. Μεγαλόσωμος, ογκώδης και αρκετά δυνατός, αλλά και σχεδόν ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, πήρε το ψευδώνυμο «Ο Κύκλωπας» από τους φίλους της Ρόμα».

Στο τέλος του αφιερώματος αναφέρεται το φινάλε της συνεργασίας του Δέλλα με την Ρόμα, η επιστροφή στην Ελλάδα αλλά και το γεγονός ότι πλέον βρίσκεται στην άκρη του πάγκου του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook