Η επίθεση του ΟΦΗ της επόμενης περιόδου χτίζεται γύρω από τον Ισέκα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βέλγος επιθετικός που κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα σε 40 ημέρες και η επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Το ποδόσφαιρο, αρκετές φορές ή έστω τις περισσότερες διαφορετικά δεδομένα σου παρουσιάζει, διαφορετικά εξελίσσονται στην πορεία. Η χρονιά ξεκίνησε με βασικό επιθετικό δίδυμο τον Λουίζ Φελίπε και το Νουά Ντίκο.

Ο πρώτος ξεκίνησε νωχελικά, στην συνέχεια σκόραρε σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια και μέχρι στιγμής έχει πετύχει 7 γκολ συνολικά (4 στο πρωτάθλημα, 3 στο κύπελλο) ωστόσο η παρουσία του γενικότερα χαρακτηρίζεται μέτρια. Προφανώς και ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν έχει την συνολική ευθύνη, είναι γεγονός ότι επί Νταμπράουσκας το 3-5-2 δεν τον ωφέλησε και στην συνέχεια το… counter attack του Πέπε Μελ τον έβγαλε τελείως από τα νερά του. Ο δε Ντίκο που επίσης είχε πετύχει 4 γκολ στο πρωτάθλημα, από τον περασμένο Γενάρη είναι κάτοικος Γαλλίας και Παρισίου.

Κάπως έτσι, με το ντεφορμάρισμα του Βραζιλιάνου και την αποχώρηση του Αφρικανού, ο Άαρον Ισέκα βρήκε χώρο προς την βασική ενδεκάδα του ΟΦΗ και δεν βγήκε ποτέ. Πράγματι ο Βέλγος, παρότι του έλειπε ρυθμός αφού δεν είχε αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι από τον Σεπτέμβριο του 2023, έδειξε πως αθλητικά ήταν έτοιμος.

Ντεμπούτο στο Αγρίνιο με γκολ, στον σοκαριστικό αποκλεισμό του ΟΦΗ από τον Παναιτωλικό, δύο γκολ στην συνέχεια με τον Πανσερραϊκό. Ο Βέλγος έχει προλάβει μέσα σε 6 συμμετοχές του με την φανέλα του ΟΦΗ να “πιάσει” στην σχετική λίστα Ντίκο, Φελίπε αφού έχει πετύχει ήδη τέσσερα γκολ συνολικά.

Είναι προφανές με τα μέχρι τώρα δεδομένα σε συνδυασμό με την εξαιρετική εικόνα που έχει παρουσιάσει ο Βέλγος επιθετικός ότι η επίθεση του ΟΦΗ τη νέα αγωνιστική περίοδο πρόκειται να χτιστεί γύρω από εκείνον. Άλλωστε είναι και ένας από τους λίγους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που δεσμεύονται με συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν ενώ ο Μπάκου είναι δανεικός από την Λέγκια Βαρσοβίας.

Ο Βέλγος φορ που ταλαιπωρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, με λάθος επιλογές ομάδων, φαίνεται ότι περνάει καλά στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ που του δίνει μια νέα ευκαιρία για να κάνει ένα restart στην καριέρα του. Τα χρόνια δεν τον έχουν πάρει, είναι μόλις στα 25 προς τα 26 χρόνια της ζωής του και μπορεί ξανά μέσω του ΟΦΗ ν’ απογειώσει μια καριέρα που έδειχνε μεγάλη όταν έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Άντερλεχτ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook