Ήταν καλύτερος, έχασε ευκαιρίες με μοιραίο τον Μπάκου και ξεκίνημα με ισοπαλία

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος της Κηφισιάς στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει δίχως να τα καταφέρει μένοντας στο 0-0 αλλά ήταν ανώτερος και άξιζε τη νίκη.

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον ΟΦΗ με το γνώριμο 4-2-3-1: Ο Μπάουμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα με τους Μπάκιτς, Μεγιάδο σε ρόλο αμυντικών μέσων. Ο Χιμένεθ είχε ελεύθερο ρόλο και οι Ισέκα, Αποστολάκης, Μπάκου στην επίθεση.

Η Κηφισιά μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και για ένα 10λεπτο έβαλε δύσκολα στους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που ένιωθαν ένα είδος πίεσης δίχως ωστόσο ν’ απειληθεί ιδιαίτερα η εστία του Μπάουμαν. Ωστόσο η εικόνα των γηπεδούχων ήταν παροδική αφού ο ΟΦΗ μετά το 20ο λεπτό κατάφερε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να επιβάλλει τον ρυθμό του.

Με σωστές αποστάσεις στις γραμμές του, έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του, η Κηφισιά μπορούσε να γίνει απειλητική μόνο μέσα από στατικές φάσεις ενώ ο ΟΦΗ με τον Μεγιάδο να είναι κορυφαίος επιχειρούσε να διασπάσει το κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων. Σε μια από αυτές τις φάσεις, εξαιρετική πάσα του Αμπάντα για τον Ισέκα που σκόραρε αλλά ήταν οφσάιντ με το γκολ ν’ ακυρώνεται.

Ο ΟΦΗ αύξησε την πίεση του ακόμα περισσότερο μετά το πρώτο 30λεπτο όταν και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να μπει σε θέση οδηγού στο σκορ. Μπάκιτς, Χιμένεθ, Μπάκου, Ισέκα δεν κατάφεραν να σκοράρουν με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στ’ αποδυτήρια ισόπαλες δίχως σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με επανάληψη του σκηνικού του πρώτου 45λεπτου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, πίεσαν στα πρώτα λεπτά τον ΟΦΗ έχοντας και την καλύτερη ευκαιρία τους στο παιχνίδι με το γυριστό σουτ του Οζέγκοβιτς να φεύγει άουτ.

Οι ποδοσφαιριστές του Τραϊανού Δέλλα πήραν τα ηνία του παιχνιδιού μετά το πρώτο τέταρτο και πίεζαν συνεχώς την Κηφισιά ψάχνοντας το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα. Με εξαιρετικη ανασταλτική λειτουργία, ο ΟΦΗ δεν επέτρεψε στην Κηφισιά να γίνει απειλητική ενώ αντιθέτως εκείνος είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπάκου να κλέβει από τον Αναγνωστόπουλο, να πλασάρει και τον Τσάπαν τελευταία στιγμή να διώχνει την μπάλα πριν περάσει την τελική γραμμή της εστίας της Κηφισιάς.

Στο 71′ ο ΟΦΗ έχασε ακόμα μια ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα με το τρομερό σουτ του Αποστολάκη που έφυγε άουτ ενώ στο 84′ ο Μπάκου σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Αναγνωστόπουλο, έστειλε την μπάλα πάνω του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook