Η εμφάνιση statement του Αποστολάκη και η φράση – κλειδί του Δέλλα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Γιάννης Αποστολάκης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του με την φανέλα του ΟΦΗ και έδειξε πως πλέον από παιδί… έγινε άντρας και σταθερό κομμάτι του rotation.

Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, που την φετινή σεζόν συστήθηκε στον κόσμο του, έκανε μια εμφάνιση – δήλωση για το μέλλον του στην ομάδα και βέβαια τα εύσημα ανήκουν στον Τραϊανό Δέλλα που τον εμπιστεύτηκε στην βασική ενδεκάδα ενός τόσο καυτού και σημαντικού αγώνα όπως ήταν αυτός με τον Παναθηναϊκό.

Ή για να είμαστε ακόμα πιο δίκαιοι, τα πρώτα εύσημα ανήκουν στον Πέπε Μελ αφού ο Ισπανός προπονητής ήταν εκείνος που, πρώτος, τον έριξε στην αρένα και μάλιστα μέσα σε μια πολύ κακή περίοδο για την ομάδα. Ο Μελ ουσιαστικά έδωσε το χρίσμα στον Αποστολάκη για ν’ αποτελέσει σημαντικό κομμάτι του rotation του ΟΦΗ και ο Δέλλας το εξέλιξε δείχνοντας του περίσσια εμπιστοσύνη.

Και αν ο κόσμος του ΟΦΗ αρχίζει να μαθαίνει τώρα τον Αποστολάκη βλέποντας τον να παίζει ως αριστερό winger, να πούμε ότι η φυσική του θέση είναι στον άξονα, box to box μέσος που δημιουργεί, εκτελεί και παίρνει εκείνος τις αποφάσεις για τον ρυθμό που ακολουθεί το παιχνίδι της ομάδας.

Όμως προφανώς άλλο το επίπεδο ενός πρωταθλήματος Κ19 και άλλο το επίπεδο της Superleague 1. Το σημαντικότερο όλων είναι πως ο “Απο” κάνει εμφάνισεις που δείχνουν πως οριστικά και δια παντός αφήνει πίσω του την Κ19 για την πρώτη ομάδα. Από εδώ και στο εξής έγινε… άνδρας, άφησε πίσω του τα εφηβικά χρόνια. Προφανώς είναι ακόμα στην αρχή της πορείας του, το παιδί που για πρώτη φορά ξετρέλανε τον Γιάννη Σαμαρά και το Νίκο Νιόπλια, με τον οποίο έκανε ντεμπούτο κόντρα στον Παναθηναϊκό τον Αύγουστο του 2022, να τον πάρουν στην προετοιμασία εκείνης της χρονιάς.

Είναι ακόμα η εκκίνηση της πορείας του Αποστολάκη και στην παρούσα φάση, όπως πολύ σωστά είπε και ο Δέλλας πριν από λίγες ημέρες, “αυτά τα παιδιά είναι εδώ για να τα βοηθήσει πρώτα η ομάδα και μετά εκείνα την ομάδα”.

Ο Δέλλας που βρέθηκε να παίζε σε ψηλό επίπεδο από πολύ νεαρή ηλικία γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η διαχείριση ενός νεαρού ποδοσφαιριστή, παρότι στην Ελλάδα έχουμε δείξει ότι πάμε πίσω στον συγκεκριμένο τομέα. Και η εικόνα του Αποστολάκη κόντρα στον Παναθηναϊκό όχι μόνο ενθουσίασε ένα κοινό που διψάει να βλέπει στο γήπεδο δικά του παιδιά αλλά το περιέβαλλε από την πρώτη στιγμή με τόσο πολλή εμπιστοσύνη που σαν να του έδωσε φτερά στα πόδια!

Και κάτι τελευταίο. Η… “φάμπρικα” του ΒΑΚ έχει πάρει ήδη μπροστά. Μετά τον Αποστολάκη, ακολουθεί ο Θεοδοσουλάκης που έκανε ένα βήμα πίσω λόγω του περσινού σοβαρού τραυματισμού του, αλλά δηλώνει παρών ενώ έρχονται ακόμα και άλλα παιδιά που σε λίγους μήνες θα τα μάθει και ο υπόλοιπος κόσμος του ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook