Κάλαϊτζιτς στον ΣΠΟΡ FM 104,2: “Φαβορί ο ΟΦΗ κόντρα στον Βόλο – Έχει αλλάξει πολύ η ψυχολογία των παικτών του”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 για το σημερινό παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Βόλο αλλά και για τους Ισέκα, Μπάκιτς, Νέιρα που ξεχωρίζει ο ίδιος.

Ο πρώην παίκτης του ΟΦΗ και μέχρι πρότινος συνεργάτης του Άνχελ Λόπεθ στον πάγκο του Βόλου μίλησε στην εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή και αναφέρθηκε στην αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Έχρισε τον ΟΦΗ ως φαβορί απέναντι στον Βόλο που όπως τόνισε “είναι σαν τελικός το σημερινό παιχνίδι”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς στον ΣΠΟΡ FM 104,2

Για το τι άλλαξε στην εικόνα του Βόλου μέσα στο 2024: “Στην αρχή πηγαίναμε πολύ καλά, πιστεύω ότι τον Ιανουάριο μόλις γυρίσαμε από την διακοπή των Χριστουγέννενων, δεν έγινε η πώληση του Βόλου ενώ φαινόταν ότι θα πωληθεί και δημιουργήθηκε πρόβλημα με το ρόστερ καθώς μείναμε με 16-17 παίκτες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα για τον προπονητή. Παίζαμε κάθε τρεις μέρες και είναι δύσκολο να πετύχεις πράγματα. Μόλις τώρα, πριν από 15 ημέρες έκλεισε το ρόστερ με μεταγραφές αλλά δυστυχώς ήταν αργά για εμάς”.

Για την απουσία μεταγραφών: “Μας πήγε λίγο πίσω γιατί παρότι ξεκινήσαμε καλά, μείναμε με λίγους παίκτες με αποτέλεσμα να μην έχουμε επιλογές και λύσεις. Οι παίκτες τα έδιναν όλα, η συμπεριφορά τους σε κάθε προπόνηση και αγώνα ήταν τέλεια όμως ο προπονητής και η μοίρα του εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι”.

Για την παρουσία του στον Βόλο ως συνεργάτης του Άνχελ Λόπεθ: “Για μένα ήταν κάτι καινούργιο, η εμπειρία ήταν πολύ καλή. Τώρα έμαθα το πρωτάθλημα και από την πλευρά του προπονητή, γιατί ως ποδοσφαιριστής το είχα μάθει, ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και ξεχωριστό για όλους. Είτε παίζεις με μεγάλες ομάδες, είτε με άλλες ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα”.

Για το σημερινό παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Βόλο: “Το παιχνίδι είναι ένας τελικός για τον Βόλο, στο προηγούμενο με τον Άρη ήταν δύσκολο να κάνεις ότι μπορούσες. Σίγουρα, για τον Βόλο βλέπουν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ως μια ευκαιρία για να ελπίζει για την σωτηρία. Σίγουρα, ο ΟΦΗ μετά την αλλαγή του προπονητή είναι εντελώς ανεβασμένος ψυχολογικά και τα δύο θετικά αποτελέσματα του δίνει μια άλλη δύναμη ενόψει της συνέχειας. Ο ΟΦΗ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, το ξέρω αλλά και το έβλεπα. Θεωρώ πως είναι δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες”.

Για την εικόνα που έχει από τον φετινό ΟΦΗ: “Αυτό που έβλεπα με τον κύριο Νταμπράουσκας ήταν ότι ξεκίνησε την χρονιά πολύ καλά. Στην συνέχεια, όταν ήρθε μια αγωνιστική κρίση ήταν ότι δεν λειτούργησε καλά στο αμυντικό κομμάτι. Γνώμη μου είναι πως όταν δεν πηγαίνει κάτι καλά, πρέπει να το αλλάξεις. Εκεί ήταν το πρόβλημα, μετά την αλλαγή προπονητή και την έλευση του Πέπε Μελ νομίζω πως ήταν άπειρος, δεν ήξερε το πρωτάθλημα γιατί έπαιζε συνέχεια και δεν είχε χρόνο να μάθει τι γίνεται. Ο ΟΦΗ έχει ποιότητα, καλή ομάδα και πήρε τον Ιανουάριο καλούς ποδοσφαιριστές. Με ένα στυλ παιχνιδιού που δεν έδινε τίποτα στον ΟΦΗ, έπρεπε ν’ αλλάξει. Έλειπε από την ομάδα η αυτοπεποίθηση.

Για το ποια ομάδα είναι φαβορί: “Ο ΟΦΗ είναι λίγο περισσότερο φαβορί από τον Βόλο. Με τα δύο τελευταία αποτελέσματα κέρδισε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Όταν ξεκινάει το παιχνίδι, αλλάζουν πολλά όμως η αλήθεια είναι πως ο Βόλος έχει πίεση για να πάρει βαθμούς και αυτό ίσως παίξει τον ρόλο του”.

Για την αλλαγή ψυχολογίας στον ΟΦΗ: “Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη, όταν ακολουθούν θετικά αποτελέσματα έπειτα από μια σειρά αρνητικών αγώνων ότι θα έχουν την ψυχολογία μαζί τους. Θα τους βοηθήσουν τα τελευταία αποτελέσματα”.

Για το ποιους παίκτες ξεχωρίζει από τον ΟΦΗ: “Έχω μάθει και βλέπω πως ο Μπάκιτς είναι ένας πολύ καλός παίκτης, δεν θα παίξει κόντρα στον Βόλο. Όπως μου αρέσει πάρα πολύ ο Νέιρα που τώρα έχει μεγαλώσει αλλά είναι παίκτης με μεγάλη ποιότητα. Αυτός που μου αρέσει, από τους παίκτες που ήρθαν τώρα στον ΟΦΗ είναι ο Ισέκα. Πολύ καλός επιθετικός”.

Για την κατάληξη του πρωταθλήματος: “Ο ΟΦΗ δεν μπορεί να μπει σε περιπέτειες, ένα παραπάνω τώρα που πήρε δύο θετικά αποτελέσματα και διαθέτει πολύ καλύτερη ομάδα από πολλούς που θα βρίσκονται στα play outs. Το πιστεύω και το έλεγα και όσο ήμουν στον Βόλο πως ο ΟΦΗ θα είναι εντελώς διαφορετικός με τον κόσμο στις εξέδρες και ήδη το είδαμε πόσο μεγάλη διαφορά έκανε στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook