Κατάθεση ψυχής από τον Μάρκο Μπάκιτς στο Gentikoule: “Ό,τι είπα στο Καραϊσκάκη, το είπα με την καρδιά μου – Μόλις φύγει η φλόγα θα σταματήσω το ποδόσφαιρο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μάρκο Μπάκιτς μίλησε στο Gentikoule, λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα όπου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ανατροπής του ΟΦΗ καθώς με δύο δικά του γκολ, το 2-0 έγινε 2-2. Mιλάει για την “φλόγα που καίει μέσα του”, την μεγάλη επίδραση του Τραϊανού Δέλλα στην αλλαγή εικόνας του ΟΦΗ αλλά και στο μάθημα, όπως το χαρακτηρίζει, που πρέπει να πάρουν όλοι από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Ηπείρου.

Ο Μαυροβούνιος αρτίστας στην δεύτερη χρονιά του στον ΟΦΗ έδειξε γιατί αποτελεί πλέον το βαρόμετρο των εμφανίσεων, μετά την δίμηνη απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους λόγω του τραυματισμού του τον περασμένο Οκτώβριο. Στο διάστημα της απουσίας του, έλειψε το γεμάτο ποικιλία παιχνίδι του και η παρεμβατικότητα του σε όλες τις φάσεις, άμυνα, τρανζίσιον, επίθεση, του.

Με την επιστροφή του στην δράση και μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ από τον Τραϊανό Δέλλα, ο Μάρκο Μπάκιτς δείχνει άλλος άνθρωπος συμβάλλοντας τα μέγιστα με την εικόνα του στο να επανέλθει η κανονικότητα.

Ο 31χρονος μέσος που διανύει τον δεύτερο, από τα τρία, χρόνο του συμβολαίου του τόνισε με ειλικρίνεια και θάρρος ότι η εικόνα του ΟΦΗ στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει ν’ αποτελέσει ένα μεγάλο μάθημα για όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα ενώ στέκεται στην συμβολή του Τραϊανού Δέλλα για την αλλαγή νοοτροπίας που έχουν παρουσιάσει εκείνος και οι συμπαίκτες του.

Μιλάει με φλόγα στα μάτια για την κατάθεση ψυχής μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό όπου έκανε έκκληση στον κόσμο του ΟΦΗ να βοηθήσει εκείνον και τους συμπαίκτες του. Ο Μάρκο Μπάκιτς είχε εμφανιστεί ράκος μετά την βαριά ήττα του ΟΦΗ από τον Ολυμπιακό βγάζοντας μπόλικο συναίσθημα και όπως ο ίδιος τονίζει στο Gentikoule: “Πάντα μιλάω μέσα στην καρδιά μου. Μόλις σταματήσω να νιώθω το παιχνίδι, θα σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο. Η φωτιά μέσα μου με κρατάει ζωντανό και όταν είπα αυτά τα λόγια, τα είπα μέσα από την καρδιά μου. Το μήνυμα εκείνο ήταν από μέσα μου και για να είμαι ειλικρινής, με εξέπληξαν από τον τρόπο με υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή και με έκαναν να νιώθω ότι αξίζω να είμαι μέλος αυτής της ομάδας”.

Ο ίδιος νιώθει άλλος παίκτης, όπως τονίζει στο Gentikoule, με την έλευση του Τραϊανού Δέλλα και στέκεται στο γεγονός ότι νιώθει πλήρως απελευθερωμένος μέσα στον αγωνιστικό χώρο: “Πρέπει να πω ότι ο προπονητής, μας μετέδωσε την εμπειρία και τις παραστάσεις που έχει σε πολύ ψηλό επίπεδο, την προσωπικότητα του αλλά και την επιθυμία του να μας δείξει ότι πιστεύει σε εμάς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας όπως οι σωστές κατευθύνσεις που μας δίνει για το τι κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Για παράδειγμα, η θέση που αγωνίζομαι με κάνει να νιώθω πολύ όμορφα μέσα στο γήπεδο, νιώθω άνετα και πως παίζουμε. Είμαι σίγουρος ότι με εκείνον τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα στην ομάδα”.

Ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στο τι ήταν αυτό που άλλαξε το “τσιπάκι” στην ανάπαυλα του αγώνα των Ιωαννίνων: “Μιλήσαμε στο ημίχρονο, ο κόουτς μας έδωσε οδηγίες για το που πρέπει να βελτιωθούμε, ν’ αποφύγουμε τα λάθη και πως θα γίνουμε καλύτεροι. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν επαναλάβαμε τα λάθη του πρώτου. Είναι πολύ σημαντικό ότι διαθέτουμε ένα ικανό και μεγάλο γκρουπ παικτών, τα παιδιά που μπήκαν στο παιχνίδι ως αλλαγή, βοήθησαν και όλοι οι παίκτες μπορούν να ξεκινούν βασικοί σε κάθε παιχνίδι. Αυτό το πλεονέκτημα, μας βοήθησε να βελτιώσουμε την εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο”.

Με ειλικρίνεια πάντως ο 31χρονος κεντρικός χαφ του ΟΦΗ υπογραμμίζει πως η εικόνα του στο πρώτο 45λεπτο πρέπει ν’ αποτελέσει ένα μάθημα για όλους υπογραμμίζοντας στο Gentikoule πως: “Όμως θέλω να πω ότι το πρώτο ημίχρονο πρέπει να γίνει ένα μάθημα για εμάς, πως δεν πρέπει να ξεκινάμε τα παιχνίδια και αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα που παίρνουμε από αυτό το παιχνίδι”. Και παράλληλα κάνει ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι ο ΟΦΗ διαθέτει παίκτες που ακόμα και αν έρχονται από τον πάγκο, μπορούν να ξεκινήσουν βασικοί: “Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το παιχνίδι, είναι απίστευτο ότι δεχτήκαμε δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού και είχαμε πρόβληματα μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου, ο προπονητής, μας έδωσε την βοήθεια που θέλουμε, τι έπρεπε ν’ αλλάξουμε και τι ήταν απαραίτητο να κάνουμε ώστε ν’ αλλάξουμε την εικόνα μας. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα, βελτιωθήκαμε και είχαμε ευκαιρίες ακόμα και για να κερδίσουμε”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook