Ο Νέιρα που επανήλθε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και το παιχνίδι που έδωσαν πολλά και οι πέντε αλλαγές του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το είπε ο Μιχάλης Γρηγορίου μετά το τέλος του αγώνα για την έξτρα ώθηση που έδωσαν οι αλλαγές του Δέλλα ώθηση στον ΟΦΗ, για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες.

Ήταν τέτοια η υπεροχή του ΟΦΗ στους Ζωσιμάδες, από την στιγμή που έγινε το 2-1 με τον Μπάκιτς που το έβλεπες και το ένιωθες στα μάτια των οπαδών του ΠΑΣ ότι “έβλεπαν” πως θα έρθει η ισοφάριση από λεπτό σε λεπτό.

Οι αλλαγές του Δέλλα, σε πρόσωπα αλλά και σε θέσεις με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αλλά και το γεγονός ότι ο τεχνικός του ΟΦΗ ευτύχησε να δει τον Λουκάο να κάνει ένα ντεμπούτο, κανονικού ποδοσφαιριστή, που η παρουσία του έδειχνε έναν ποδοσφαιριστή που δεν έπαιξε για πρώτη φορά αλλά ότι βρισκόταν μαζί με την υπόλοιπη ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και μπορεί, δικαίως, όλα τα φώτα να πέφτουν στον Μάρκο Μπάκιτς που ήταν και εκείνος που πέτυχε τα δύο γκολ της ισοφάρισης ωστόσο η εικόνα του ΟΦΗ, παρακολουθώντας τον μέσα από το γήπεδο, έδειχνε ότι οφειλόταν – για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό – στον Χουάν Νέιρα.

Ο Αργεντινός ήταν πραγματικός “μαέστρος” μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έδειξε όχι μόνο φρέσκος αλλά και γεμάτος ενέργεια παίρνοντας πάρα πολλές πρωτοβουλίες στο επιθετικό τρίτο του ΠΑΣ Γιάννινα. Από την στιγμή μάλιστα που ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε οπισθοχωρήσει τόσο πολύ και ο Μάρκο Μπάκιτς ανέλαβε τον ρόλο του “κουβαλητή” από τα στόπερ, πλέον ο Νέιρα είχε όλες τις δυνάμεις για να δημιουργεί συνεχώς υπεραρυθμίες υπέρ του ΟΦΗ, πότε από τα άκρα και πότε από τον άξονα. Και η εικόνα του Αργεντινού είναι πραγματικά αισιόδοξη ενόψει της συνέχειας αφού ο καλός Χουάν είχε να κάνει την εμφάνιση του εδώ και αρκετό καιρό.

Την μεγάλη διαφορά στην αλλαγή εικόνας του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο δεν έπαιξε μόνο η είσοδος του Νέιρα αλλά και το γεγονός ότι ο προπονητής του πήρε πολλά από όλους όσους μπήκαν στο γήπεδο.

Το παρατήρησε εύστοχα και ο Μιχάλης Γρηγορίου στην συνέντευξη τύπου του αγώνα με τον ΟΦΗ κάνοντας ειδική αναφορά στο γεγονός ότι οι παίκτες που πέρασαν στο γήπεδο έδωσαν αρκετά στην ομάδα. Και πλέον είναι απαραίτητο σε μια ομάδα να παίρνει πολλά από πολλούς όπως συνέβη χθες στα Γιάννενα.

Είχαμε καιρό να δούμε τον ΟΦΗ να παίρνει πράγματα από τους παίκτες που πέρασαν στο γήπεδο ως αλλαγή. Από το ξεκίνημα της χρονιάς και τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, Άρη όταν οι παίκτες που μπήκαν αλλαγή έφεραν και τις νίκες μέσω δικών τους προσπαθειών, δεν είχαμε δει ξανά τον ΟΦΗ να εισπράττει κέρδη από τις αλλαγές του.

Εκτός του ότι ο Δέλλας προχώρησε σε εύστοχες κινήσεις από τον πάγκο του, είδε να του δίνουν έξτρα ώθηση κάθε ένας από τους παίκτες που αγωνίστηκαν.

Ο Λουκάο προσέφερε σταθερότητα στην άμυνα, δυναμισμό στις ατομικές μονομαχίες, ο Μεγιάδο έδωσε σκληράδα στην μεσαία γραμμή που έλειψε λόγω της μέτριας μέρας στην οποία βρέθηκε ο Γαγιέγος, ο Λουίζ Φελίπε παρότι φορ, έλυσε το δημιουργικό πρόβλημα παίζοντας αρκετά μακριά από την περιοχή του ΠΑΣ με αποτέλεσμα να κρατάει μπάλα και να βοηθάει στο χτίσιμο των επιθέσεων του ΟΦΗ. Ακόμα και ο Μοσκέρα που καιρό είχαμε να τον δούμε θετικό, πίεσε αρκετά τον κουρασμένο Σόρια και εκμεταλλευόμενος την κόπωση του δεξιού μπακ του ΠΑΣ, δημιουργήσε υπεραρυθμίες με τον (σταθερά καλό) Τοράρινσον.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook