Μαχητική ψυχή από τον ΟΦΗ – Μπορούσε και τη νίκη στο τέλος!

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Αν και έχανε με 2-0, ο ΟΦΗ ισοφάρισε στα Ιωάννινα τον ΠΑΣ σε 2-2 με τρομερή κατάθεση ψυχής στο τελευταίο 20λεπτο, ενώ μάλιστα μπορούσε να πάρει στο φινάλε ακόμα και τη νίκη, με μεγάλες ευκαιρίες από τους Μπάκου και Φελίπε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον ΟΦΗ με τους 10 από τους 11 που ξεκίνησαν κόντρα στον Πανσερραϊκό και τον Μαρινάκη αντί του τραυματία Λάρσον: Ο Μπάουμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Μαρινάκης, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Τοράρινσον, Γαγιέγος και Μπάκιτς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Τοράλ έπαιζε στο “10” και οι Μπάκου, Ισέκα και Ριέρα στην επίθεση.

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 7ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία για κάνει το 0-1 όταν ο Τοράλ έβγαλε τον Μπάκου σε θέση τετ α τετ όμως ο Γερμανός αστόχησε χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να βάλει το γκολ.

Και αντί να γίνει το 0-1, δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 1-0 όταν ο Τούτου πέρασε τον Μαρινάκη, έκανε το γύρισμα από τ’ αριστερά, στην πορεία της μπάλας δεν βρέθηκε ούτε ένας παίκτης και ο Ροσέρο ερχόμενος από πίσω άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Μετά το γκολ του Ροσέρο, ο ΟΦΗ ξανά κατέρρευσε ολοκληρωτικά σαν να έσβησε ο διακόπτης. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου την μπάλα, η πίεση του ΠΑΣ πάνω σε Μπάκιτς, Γαγιέγος απέδωσε καρπούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί ν’ αλλάξει δεύτερη πάσα, καταφεύγοντας σε μακρινές μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση που δεν είχαν κανένα απολύτως νόημα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το 2-0 στο 19ο λεπτό όταν μετά από φάση διαρκείας, δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα κανείς και ο Κόντε σαν σε προπόνηση έδωσε στον ΠΑΣ “αέρα” δύο τερμάτων.

Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να βρει καθόλου λύσεις απέναντι στην πίεση στου ΠΑΣ Γιάννινα, έπασχε δημιουργικά με αποτέλεσμα να περάσει όλο το πρώτο ημίχρονο με την επόμενη ευκαιρία να καταγράφεται στο 38′ όταν ο Σούλης έδιωξε δύσκολα το γυριστό σουτ του Ισέκα.

Βλέποντας ότι η ομάδα δεν αποδίδει όπως θα ήθελε, ο Τραϊανός Δέλλας προχώρησε σε αλλαγές περνώντας αρχικά στο ημίχρονο τους Λουκάο και Φελίπε, ενώ στο 63’ στο παιχνίδι μπήκαν και οι Μεγιάδο, Μοσκέρα, με την εικόνα της ομάδας να αλλάζει προς το καλύτερο. Στο 68’ ο Μπάκιτς μείωσε με ένα σουτ εκτός περιοχής βάζοντας ξανά τον ΟΦΗ στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος.

Ο ΟΦΗ έδειξε καλύτερη εικόνα και στη συνέχεια, χάνοντας καλές στιγμές και δείχνοντας ότι είναι βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Στο 83’, ο Όμιλος κέρδισε πέναλτι όταν σε σουτ του Μπάκιτς η μπάλα βρήκε σε χέρι παίκτη των γηπεδούχων και ο Κατοίκος έδειξε την άσπρη βούλα. O Μαυροβούνιος ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και «έγραψε» το 2-2 κάνοντας την ανατροπή για τον ΟΦΗ.

Μάλιστα, από εκεί και πέρα ο ΟΦΗ είχε ευκαιρίες να πάρει και ολόκληρο το τρίποντο, δείχνοντας ότι μετά το 2-2 είχε πολύ καλή ψυχολογία και ότι μπορούσε ακόμα και να κερδίσει στα Ιωάννινα. Το γκολ δεν ήρθε, αλλά το παιχνίδι έληξε ισόπαλο με τον ΟΦΗ να παίρνει έναν σημαντικό – όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι – βαθμό.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Κιάκος, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Κιάκος, Τζίνο, Λιάσος (87′ Λεό), Ριένστρα (77′ Καραχάλιος), Ροσέρο (86′ Ντεμίρ), Τούτου (90’+2′ Ροσάλες), Κόντε (77′ Μπάλαν).

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Μαρινάκης (46′ Λουκάο), Βούρος, Λαμπρόπουλος, Τοράρινσον, Μπάκιτς, Γκαγιέγος (63′ Μεγιάδο), Μπακού, Ριέρα (46′ Φελίπε), Τοράλ (69′ Νέιρα), Ισέκα (63′ Μοσκέρα).

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook