Οι ποδοσφαιρικές αρχές του Δέλλα

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Το Gentikoule σκιαγραφεί το προφίλ του Τραϊανού Δέλλα και καταγράφει ποια είναι τα στοιχεία που τον χαρακτήρισαν ως προπονητή στον Ατρόμητο και τον Παναιτωλικό

Ο Τραϊανός Δέλλας είναι ο νέος προπονητής του ΟΦΗ αντικαθιστώντας τον Πέπε Μελ και επιστρέφοντας στους πάγκους μετά από περίπου 2,5 χρόνια απουσίας, λόγω ενός προσωπικού, οικογενειακού προβλήματος. Ο «Κολοσσός» είναι μία προσωπικότητα που έχει αφήσει το δικό της αποτύπωμα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς πέραν του ότι αποτελεί έναν από τους πρωταθλητές Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας το 2004, έχει μία λαμπρή πορεία στο άθλημα και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία.

Το Gentikoule σκιαγραφεί το προφίλ του Τραϊανού Δέλλα…

Ο «Τράι» επιλέγει στις ομάδες όπου έχει καθίσει στον πάγκο να χρησιμοποιεί ως βασικό του σύστημα το 4-2-3-1, χρησιμοποιώντας από σπάνια έως… ποτέ διάταξη με τρεις στόπερ. Μένει να φανεί εάν θα ακολουθήσει αντίστοιχη τακτική και στον ΟΦΗ, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Πανσερραϊκό.

«Ντόμπρος» προς τους παίκτες και τους δίνει ελευθερίες

Ο Δέλλας είναι πάντα «ντόμπρος» προς τους παίκτες του, και αποτελεί πάντα ένα παράδειγμα προς μίμηση για την συμπεριφορά του προς τους ποδοσφαιριστές. Είναι πάντα ευθύς με τους παίκτες, λέγοντάς τους οτιδήποτε σκέφτεται για να τους βελτιώσει ή για να αλλάξει κάτι στον τρόπο που δουλεύουν. Αυτό οδηγεί στις περισσότερες περιπτώσεις σε «δεμένα» αποδυτήρια, όπως εκείνα που είχε στον Παναιτωλικό.

Ο Δέλλας δίνει ελευθερία στους παίκτες του εντός του αγωνιστικού χώρου, ενώ εκτός αυτού, γίνεται φίλος μαζί τους, καταφέρνοντας να τους κερδίσει με την προσωπικότητά του. Παράλληλα, γνωρίζει πως να ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες του, κάνοντάς τους να αποδώσουν το μέγιστο δυνατό.

Η Ευρωπαϊκή νοοτροπία του Δέλλα

Ο νέος προπονητής του ΟΦΗ έχει Ευρωπαϊκή νοοτροπία και δεν είναι σε καμία περίπτωση ο… τυπικός Έλληνας προπονητής. Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό και έχοντας δει τον τρόπο δουλειάς και εκτός χώρας, ο Δέλλας έχει Ευρωπαϊκή νοοτροπία σε όλα, στον τρόπο που δουλεύει σε μία ομάδα.

Η αγάπη στο Αγρίνιο

Στον Παναιτωλικό, ο Τραϊανός Δέλλας βρέθηκε στον πάγκο μίας ομάδας με αρκετό κόσμο, που έχει απαιτήσεις και θέλει πάντα η ομάδα του να πηγαίνει καλά. Εκεί, με το έργο του κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα αγαπητός από τους φίλους του Παναιτωλικού, κάτι το οποίο σίγουρα θα προσπαθήσει να κάνει και στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook