Ρούσσης για Δέλλα στον ΣΠΟΡ FM 104,2: “Η προσωπικότητα του ταιριάζει με το μέγεθος του ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο πρώην γυμναστής του ΟΦΗ Σωτήρης Ρούσσης που συνεργάστηκε με τον Τραϊανό Δέλλα στον Ατρόμητο σκιαγράφησε το προφίλ του νέου τεχνικού του ΟΦΗ μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 104,2.

Ο Σωτήρης Ρούσσης ήταν στο τεχνικό team του ΟΦΗ για δύο χρόνια, από το 2012 έως το 2014 και πλέον βρίσκεται στην Κύπρο και την ΑΕ Λεμεσού ενώ συνεργάστηκε στον Ατρόμητο με τον Τραϊανό Δέλλα, τον Στέφανο Μπορμπόκη και τον Δημήτρη Μπουρουτζίκα.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή ο Σωτήρης Ρούσσης μίλησε για την μεθοδολογία του Τραϊανού Δέλλα και εξέφρασε την πεποίθηση του πως ο 48χρονος τεχνικός θα πετύχει στον ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τραϊανός Δέλλας στον ΣΠΟΡ FM 104,2

Για τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Τραϊανό Δέλλα: “Το κλειδί της προσωπικότητας του κ. Δέλλα είναι ότι εμπνέει σεβασμό από την πρώτη στιγμή και έχει τον τρόπο να την μεταφέρει γιατί είναι ακομπλεξάριστος. Θεωρώ πως μαζι με τον κ. Μπορμπόκη και τον κ. Μπουρουτζίκα ότι μπορεί να ξεκλειδώσει μια ομάδα που έχει προβλήματα αλλά και ποιότητα. Έχει πάντα στόχο και πλάνο στην προπόνηση του και πάντα θεωρεί ότι είναι το καλύτερο”.

Για την σχέση του με τους παίκτες: “Θυμάμαι πως έλεγε χαρακτηριστικά ότι τους σέβεται όλους το ίδιο αλλά δεν μπορούν να τον βοηθήσουν όλοι, άρα αυτό δείχνει ότι πάντα μετράει το τι κάνει στην προπόνηση για να πάρει τις αποφάσεις του στην συνέχεια στα παιχνίδια”.

Για τον ίδιο και τους συνεργάτες του: “Σίγουρα μπορείς να δεις μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου αλλά δεν μπορούν να γίνουν προπονητές. Ο κ. Δέλλας έχει την προσωπικότητα και τις ικανότητες αλλά και το staff που θα βοηθήσουν ολόκληρη την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι δίπλα του έχει τον “Πατριάρχη” των προπονητών φυσικής κατάστασης όπως είναι ο Δημήτρης Μπουρουτζίκας και μετά ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του να τον έχει ακόμα δίπλα του και ερχόμενος στον ΟΦΗ θεωρώ ότι γνωρίζει σίγουρα τις απαιτήσεις. Έχει την ηρεμία και την ποιότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και πιστεύω πως στην δεδομένη χρονική στιγμή είναι η καλύτερη επιλογή. Θεωρώ πολιτισμένο έναν άνθρωπο που μπορεί να μεταδώσει τον σεβασμό σε όλο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, είναι η κατάλληλη επιλογή και θα φανεί μέσα στο γήπεδο”.

Για την προσωπικότητα του και πως την περνάει στους ποδοσφαιριστές: “Έχει το κατάλληλο μείγμα, η αλληλουχία ενός μεγέθους όπως είναι ο ΟΦΗ που είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα με μια τέτοια ισχυρή προσωπικότητα και θα φανεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και θα φανεί σύντομα. Έχει μια ηρεμία που την μεταδίδει στον ποδοσφαιριστή και αυτήν την στιγμή αυτός είναι σε σύγχυση γιατί γνωρίζει ότι δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες παρότι μπορεί. Αυτό που θα κερδίσει ο οργανισμός του ΟΦΗ είναι η ηρεμία και το πλάνο. Είναι ένας παρεμβατικός προπονητής που μπορεί να το κάνει στην ώρα του αγώνα, προετοιμάζει την ομάδα και ένα μεγάλο πλεονέκτημα του είναι η παρεμβατικότητα του κατά την διάρκεια του αγώνα. Τώρα όπως βλέπω εγώ τον ΟΦΗ, είναι ομάδα που χρειάζεται ηρεμία και παρεμβατικότητα και το έχει ανάγκη”.

Για το τι τον χαρακτηρίζει και το στυλ ποδοσφαίρου που του αρέσει: “Δεν θα ήθελα να επεκταθώ τόσο σε συστήματα, απλά θα πω ότι είναι ένας προπονητής που του αρέσει να είναι κυρίαρχος του αγώνα, με build up, του αρέσει πολύ το πλάνο, να το χτίσει και να το οικοδομήσει βήμα – βήμα. Δεν του αρέσει να παίζει με μεγάλες μπάλες, ο ΟΦΗ πιστεύω πως έχει μεγάλη ποιότητα και απορώ με την θέση του, πιστεύω πως ο κ. Δέλλας με τις ικανότητες του μπορεί να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο και παράλληλα να κερδίσει χρόνο για την επόμενη χρονιά”.

Για το αν θα μπει ο ΟΦΗ σε περιπέτειες: “Είναι μια κακή παρένθεση, δεν πιστεύω ότι θα κινδυνεύσει. Από όσο γνωρίζω για τον κύριο Μπούση, θεωρώ ότι είναι ένας πρόεδρος με παιδεία και αυτό είναι σημαντικό. Δεν πιστεύω πως πρέπει να συνδέουμε την λέξη κίνδυνος με τον ΟΦΗ και θα το δούμε όλοι στα επόμενα παιχνίδια”.

Για την επιλογή του ΟΦΗ να πάει στον Τραϊανό Δέλλα: “Πρέπει να υπάρξει μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης στον Έλληνα προπονητή. Ο κ. Δέλλας είναι ευλογημένος να βρίσκεται σε θέση που θα επιλέξει εκείνος που θα δουλεύει και όχι θα τον επιλέγουν. Αλοίμονο αν φτάνουμε στο σημείο να κατακρεουργήσουμε μια τεράστια προσωπικότητα όπως είναι ο κ. Δέλλας επειδή θέλει να επιλέγει εκείνος που θα δουλέψει και όχι να τον επιλέγουν. Είναι ευλογημένος ο κ. Δέλλας που βρίσκεται στην θέση να διαλέγει εκείνος που και πότε θέλει να δουλέψει, πάει σε μια τεράστια ομάδα και το κάνει από επιλογή του. Στην τελική είναι ένας Έλληνας προπονητής που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα άλλον ξένο συνάδελφο του και είμαι σίγουρος πως με τον κ. Δέλλα ο ΟΦΗ θα βρει την ηρεμία και τον τρόπο να πάρει τα αποτελέσματα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook