Αποκαλυπτικός Νιόπλιας: “Πλήρωσα την κόντρα διοίκησης – Σαμαράδων, δεν είχαμε νερό να πιούμε και τώρα ο ΟΦΗ είναι σε top επίπεδο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη ο Νίκος Νιόπλιας μίλησε στην εκπομπή Box Out και τον Βασίλη Σκουντή της Τηλεόρασης Creta όπου μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε με αποκαλύψεις στις δύο θητείες του ως προπονητής του ΟΦΗ.

Ο Νίκος Νιόπλιας σε μια ενδιαφέρουσα και παράλληλα αποκαλυπτική συνέντευξη μίλησε για την ζωή του στον ΟΦΗ, όλα όσα έζησε ως ποδοσφαιριστής αλλά και την επιστροφή του στην ομάδα ως προπονητής.

Αρχικά για την επιστροφή του στον ΟΦΗ το 2019 είπε: “Γύρισα λόγω της κατάστασης, ήταν ο Γιάννης Σαμαράς που ήμασταν μαζί από παιδιά. Το 2010 ήμουν στον Παναθηναϊκό και να πω μια ιστορία. Ήμασταν εγώ, ο Γόντικας και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και με ρωτούν αν γνωρίζω τον Σαμαρά. Βγάζω το τηλέφωνο, τον παίρνω, μου λένε για τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας. Φεύγω, μένει και χανόμαστε για 10 χρόνια και βρισκόμαστε στον ΟΦΗ. Του λέω αν υπάρχει κάποια θέση που μπορώ να βοηθήσω, αυτό έγινε το Πάσχα και μου απάντησε τέλη Αυγούστου και μετά προέκυψε η θέση του προπονητή. Μου λένε θέλεις, λέω εγώ είμαι προπονητής και θέλω να βοηθήσω”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε με παράπονο στην αποχώρηση του τον Οκτώβριο του 2023 τονίζοντας ότι: “Είναι το μεγάλο μου παράπονο γιατί κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται και δεν λέγονται παρότι έχω άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο. Τελειώνει η χρονιά, με παίρνει ένα βράδυ ο Μιχάλης Μπούσης και μου λέει θέλω να συνεχίσεις παρότι η ομάδα είχε άλλο προπονητή στο μυαλό της. Πήραμε 37 βαθμούς και με 26 βαθμούς με το Νταμπράουσκας έκαναν ζντο ενώ με μένα ήταν ανάθεμα. Και με παίκτες όπως ο Σελίμοβιτς που δεν βρήκε μετά ομάδα, Λυμπεράκης, Ουές, Μπουζούκης, Καμάου, Φαν Ντάινεν, Ντουρμισάι – και ένας σωρός παίκτες που δεν το θέλαμε και πήραμε 37 βαθμούς και φέτος η ομάδα ξεκίνησε με το καλύτερο υλικό των τελευταίων χρόνων και έκανε 10 παιχνίδια να κερδίσει. Εγώ πήγα προετοιμασία με 14 παίκτες γιατί κατάλαβα ότι υπήρχε μεγάλη κόντρα διοίκησης – Σαμαράδων γιατί ήταν έγκλημα. Ρωτούσα τι έγινε, μου έλεγαν τρεις θα έρθουν και έκανα την περιβόητη δήλωση “θα κλάψουν μανούλες” και τελικά έκλαψαν. Όταν ήρθε ο Νταμπράουσκας έλεγαν ότι η ομάδα ήταν πεσμένη ενώ δεν ήταν πεσμένη γιατί η ομάδα είχε 6 βαθμούς ενώ ακολουθούσε η διακοπή και ήρθαν παίκτες. Εγώ νιώθω αδικημένος και παραπονεμένος γιατί αν καθόμουν και ερχόταν η διακοπή δεν υπήρχε περίπτωση να μην συνέλθει η ομάδα. Παίξαμε τέλη Αυγούστου και εγώ κατεβάζω αποστολή 13 παίκτες με τον Παναιτωλικό. Αυτοί ήμασταν και μετά ήρθε ο Μπάκιτς, ήρθε ο Φελίπε – μα είναι λογικό να αλλάξει κλίμα η ομάδα”.

Για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΦΗ με την έλευση του Μιχάλη Μπούση τόνισε πως “η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο, η οργάνωση της είναι top και δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Απλά πρέπει να βρει μια σταθερότητα, δεν γίνεται να σώζεσαι με τον Πλατανιά, μετά βγαίνεις Ευρώπη, μετά με το ένα πόδι στην Β’ Εθνική. Αν το βρούμε κάπου νομίζω πως αυτό σιγά – σιγά θα μας σπρώξει. Αυτό χάνει την εμπιστοσύνη του κόσμου, των φιλάθλων και πρέπει να φύγουμε από εκείνο το σημείο. Με μένα δεν έχει διαταραχθεί ποτέ η σχέση μου με τον κόσμο”.

Όσο για το αν θα επέστρεφε ξανά στον ΟΦΗ απάντησε αμέσως και δίχως δισταγμό ότι “πάντα θα ξαναγύριζα. Για μένα ο ΟΦΗ δεν είναι κάποια δουλειά, είναι κάτι παραπάνω. Είμαι προπονητής αλλά και υπάρχει κάτι πιο πάνω. Δεν έχω πάει ποτέ στον ΟΦΗ σε εύκολες συνθήκες. Όταν πηγαίνεις με 16 βαθμούς διαφορά, να σωθείς από την Β’ Εθνική, όταν ξεκινάς προετοιμασία με 14 παίκτες και δεν έχω πάει ποτέ με σωστές συνθήκες”.

Για το ενδεχόμενο να κέρδιζε ο ΟΦΗ το πρωτάθλημα Ελλάδας ο Νίκος Νιόπλιας στάθηκε στην χρονιά που στέφθηκε πρωταθλήτρια η ΑΕΛ: “Δεν ήταν τόσο, όσο η χρονιά που βγήκαμε δεύτεροι αλλά το πιστεύω πάρα πολύ ότι θα μπορούσαν να ήμασταν στην θέση της Λάρισας, την κερδίζουμε 3-1 και τελειώνουμε τον πρώτο γύρο στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ξεκινάει ο δεύτερος γύρος, τότε μόνο μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα γιατί είχαμε φοβερή ομάδα”.

Για την εποχή Βαρδινογιάννη και το σύνθημα που ακουγόταν: “Εμείς ξέραμε ότι τα λεφτά έρχονται και είμαστε δυνατοί οικονομικά γιατί όταν βρισκόμασταν με άλλους παίκτες ακούγαμε για προβλήματα. Το γνωρίζαμε ότι τα λεφτά έρχονταν από τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη, ήμασταν παραπάνω από ικανοποιημένοι και στην ώρα μας. Μπορεί να υπήρχε το σύνθημα “έξω οι τσάτσοι του Βαρδινογιάννη” και έπαιζες σε γήπεδο με χιλιάδες κόσμο όμως γνωρίζαμε πως άλλο ήταν ο ΟΦΗ και άλλο ο Παναθηναϊκός και δεν μας είπε ποτέ κανείς να κάτσουμε να χάσουμε”.

Για την σχέση του με τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη: “Όταν ήμουν μικρός, έλεγε στον Παντελή “πες στον μικρό να περάσει”. Κάποια στιγμή, στα 19 μου χρόνια πήγα φαντάρος στην Θήβα. Κάποια στιγμή είχα έρθει στην Αθήνα από το λεωφορείο και λέω θα πάω να δω τον κύριο Θόδωρο. Μπαίνω μέσα, λέω γεια σας και δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι μου λέει μόλις φύγεις είναι έξω η κύρια Άννα να σου δώσει έναν φάκελο. Ο φάκελος ήταν παχύς, πάω στις τουαλέτες του αεροδρομίου και ήταν αξέχαστα 300.000 δραχμές και ήταν το δώρο μου από τον Θόδωρο Βαρδινογιάννη”.

Σχετικά με το ποιο παιχνίδι θα ήθελε να ξαναπαίξει αναφέρθηκε στον χαμένο τελικό του Κυπέλλου το 1990: “Θα ήθελα να ξαναζήσω τον τελικό του Κυπέλλου του 1990 με τον Ολυμπιακό. Είναι το παιχνίδι που θα ήθελα να ξαναπαίξω. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 2-0, ισοφαρίσαμε σε 2-2 και το πίστευα πραγματικά πως θα μπορούσαμε να το πάρουμε”.

“Μου είχε πει ο Ολλανδός από τον περασμένο Δεκέμβρη, σε περιμένω γιατί έχουμε καλή ομάδα. Και πράγματι είχαμε φοβερή ομάδα. Πάω στον Ρότσα, του λέω δεν θέλω να καθίσω. Πάω στον κύριο Γιώργο και του το λεω, μου λέει εντάξει και ξαναπαίζω 10 χρόνια” είπε για την δεύτερη θητεία του ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ.

Όσον αφορά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΟΦΗ όταν εκείνος αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική ανέφερε όλο το ιστορικό: “Ο ΟΦΗ ήταν σε μια παρατημένη εποχή, έπαιζε στην Γ’ Εθνική. Κάποια στιγμή μου λέει ένας φίλος μου, ήταν Γενάρης η ομάδα ήταν πίσω 16 βαθμούς, παίρνει πίσω τους έξι βαθμούς. Λέω, να έρθω να βοηθήσω. Ήταν τότε ο Κώστας Αρχοντάκης, μου λέει αν έρθεις θα το συνεχίσουμε, αν δεν έρθεις θα το αφήσουμε και θα το συνεχίσουμε από το καλοκαίρι. Λέω, θα έρθω για να βοηθήσω. Μας βοηθάει ότι υπάρχει απεργία και διαλύεται ο Εργοτέλης, παίρνουμε τρεις παίκτες και τον Χαντί και λέω ξεκινάμε από την αρχή. Κερδίζαμε συνέχεια, έρχεται το τελευταίο παιχνίδι με τον Φωστήρα και ανεβαίνουμε. Για την επόμενη χρονιά, μου λένε θα είμαστε οι ίδιοι και τελικά δεν ήταν οι ίδιοι και δεν είχαμε ούτε νερό να πιούμε”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook