Τρία γκολ – τρία δώρα και τώρα Αγρίνιο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ήταν ανταγωνιστικός κόντρα στην ΑΕΚ, είχε ευκαιρίες για να σκοράρει όμως τρία παιδικά λάθη της άμυνας του έφεραν το 3-0 και πλέον πρέπει να πάει στο Αγρίνιο και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Πέπε Μελ παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-3-3: Ο Σωτηρίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Λάρσον, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Τοράρινσον ενώ οι κεντρικοί χαφ ήταν οι Γκλάζερ, Γαγιέγος, Μπάκιτς με τους Μπάκου, Αμπάντα και Φελίπε να παίζουν στην επίθεση.

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα πέρασε με την ΑΕΚ ν’ απειλεί μόνο μέσα από σέντρες και στατικές φάσεις και την άμυνα του ΟΦΗ να μην πιέζεται καθόλου, οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους ενώ εκείνος δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα. Οι παίκτες του Αλμέιδα προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί με σουτ έξω από την περιοχή και στο 28′ έγινε η φάση που ξεκλείδωσε το παιχνίδι. Στον Λουίζ Φελίπε έγινε φάουλ έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, o Παπαπέτρου δεν έδωσε το φάουλ και στην εξέλιξη της φάσης – σε ακόμα μια αντεπίθεση ήρθε το γκολ με τον Πόνσε να κάνει το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ βγήκε πιο ενεργητικός με διάθεση να γίνει ακόμα πιο επιθετικός και στο 55′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει όταν ο Ριέρα γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, ο Λουίζ Φελίπε έκανε το σουτ με τον Στάνκοβιτς να σώζει εντυπωσιακά και στην συνέχεια ο Βίντα πέταξε την μπάλα σε κόρνερ.

Ο ΟΦΗ είχε βγει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, κρατούσε και κυκλοφορούσε την μπάλα με ψυχραιμία και ξανά σε μια ανύποπτη φάση ήρθε το 2-0 από δική του επίθεση. Ο Λαμπρόπουλος θέλησε να βρει στον κενό χώρο τον Ριέρα, ο Στάνκοβις βγήκε και μάζεψε την μπάλα, βρήκε με βολέ τον Πόνσε που εκμεταλλεύτηκε την αργή αντίδραση της άμυνας του ΟΦΗ και με ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.

Στην συνέχεια ο Πέπε Μελ απέσυρε από το παιχνίδι Μπάκιτς, Φελίπε μιας και ακολουθεί το παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναιτωλικό όπου πλέον παίρνει χαρακτήρα τελικού για τον ΟΦΗ ώστε να διεκδικήσει και να πάρει την πρόκριση του για τους “4” του Κυπέλλου.

Στο 93ο λεπτό ο Παπαπέτρου υπέδειξε πέναλτι εις βάρος του ΟΦΗ, ο Φωτιάς το πήρε πίσω αλλά τα δώρα δεν είχαν τελειώσει με τον Λαμπρόπουλο να κάνει ένα παιδαριώδες λάθος και ο Φαν Βέερτ στο 95′ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook