Σε συνταγματολόγο η ΕΠΟ για τρία σημεία του αθλητικού νόμου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σε συνταγματολόγο αποφάσισε να αποτανθεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ

Σε συνταγματολόγο αποφάσισε να αποτανθεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ προκειμένου να κρίνει τη συντγματικότητα τριών διατάξεων της αθλητικής νομοθεσίας που αφορούν:

α) Την απογόρευση η θέση του προέδρου της ΕΠΟ να είναι έμμισθη, παρότι η ΕΠΟ δεν επιχορηγείται από το δημόσιο. Επί Γ. Βασιλειάδη ο νόμος επέτρεπε στον πρόεδρο της ΕΠΟ να αμόιβεται αλλά επί Αυγενάκη έγινε τροποποίηση και επήλθε απαγόρευση.

β) Την απαγόρευση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι μετά τη συμπλήρωση του εβδομηκοστού (70ού) έτους της ηλικίας σε οποιαδήποτε θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Η απαγόρευση ισχύει και για άλλες αθλητικές ομοσπονδίες και επιβλήθηκε επίσης επί των ημερών του Λ. Αυγενάκη.

γ) Την έκπτωση και το κώλυμα διεκδίκησης αιρετής θέσης για όποιον έχει παραπεμφθεί σε δίκη με τελεσίδικο βούλευμα για πλημμέλημα.

Εφόσον οι θέσεις του συνταγατολόγου συμπίπτουν με τις θέσεις της ΕΠΟ περί αντισυνταγατικότητας των ανωτέρω διατάξεων, η ΕΠΟ θα ζητήσει να πάψουν να ισχύουν και να εφαρμόζονται και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει στο αρμόδιο δικαστήριο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook