Ο μόνος ποδοσφαιριστής που είχε επίγνωση της σημασίας του αγώνα ήταν ο Σωτηρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στα 37 του χρόνια βγήκε από τη ναφθαλίνη για να βγει μπροστά σε έναν προημιτελικό Κυπέλλου και ανεξάρτητα από την απόδοση του, ο Μήτσος ήταν ο μόνος που είχε ενσυναίσθηση της σημασίας του αγώνα με τον Παναιτωλικό.

Μαζί με τον Μιγκέλ Μεγιάδο και τον Χουάν Νέιρα είναι πλέον οι τρεις παλιότεροι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ. Από το 2018 μέχρι και σήμερα αποτελούν τους μοναδικούς συνδετικούς κρίκους της προηγούμενης με την τωρινή εποχή.

Και μπορεί πλέον ο Σωτηρίου στα 37 του χρόνια να μην αποτελεί τον βασικό τερματοφύλακα του ΟΦΗ ή έστω τον δεύτερο, αλλά δείχνει μετά από έξι χρόνια παρουσίας στο Ηράκλειο πως όχι μόνο γνωρίζει που βρίσκεται, ποια ομάδα υπηρετεί αλλά και την σημασία κάθε παιχνιδιού ξεχωριστά.

Ανεξάρτητα από την χθεσινή του εμφάνιση, τις δύο σωτήριες επεμβάσεις που έκανε, έχοντας να παίξει τόσους μήνες, η παρουσία του μέσα στο γήπεδο και αυτό ήταν φανερό μόνο σε όσους βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο αλλά και εκείνους που βρίσκονταν στις ταράτσες, ότι γνώριζε από το 1ο λεπτό πόσο σημαντικός ήταν ο χθεσινός προημιτελικός.

Μιλούσε συνεχώς, προσπαθούσε να ενθαρρύνει τους συμπαίκτες του, έβγαζε πάθος και ένταση όποτε χρειαζόταν. Μπορεί ο Σωτηρίου να μην ξαναπαίξει μέχρι το τέλος της χρονιάς, μπορεί να παίξει άλλα τόσα ματς. Όμως η χθεσινή του εικόνα έδειξε πως, δυστυχώς για τον ΟΦΗ, ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που είχε προετοιμαστεί ψυχολογικά για το τι σήμαινε αυτό το ματς. Γιατί δυστυχώς αν το είχαν καταλάβει και οι υπόλοιποι δεν θα βλέπαμε αυτήν την εικόνα αλλά ίσως κάτι διαφορετικό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook