Τα κέρδη μιας νίκης που είναι περισσότερο εξωαγωνιστικά

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ κέρδισε τον Παναιτωλικό αλλά παράλληλα “κέρδισε” πίεση ενόψει Κυπέλλου, παίκτες και επιλογές πρώτης γραμμής για το παιχνίδι της Τρίτης.

Πέραν του αυτονόητου ζητούμενου για τον ΟΦΗ που ήταν οι τρεις βαθμοί για να διώξει μακριά το άγχος, οι ποδοσφαιριστές του Πέπε Μελ κέρδισαν κάτι πολύ σημαντικότερο για τον πρώτο προημιτελικό: Να μεταφέρει την βαθμολογική πίεση στους Αγρινιώτες που το Σάββατο παίζουν τελικό παραμονής κόντρα στην Λαμία ενώ εκείνος θα πάει δίχως κανένα άγχος στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αυτομάτως λοιπόν με τη νίκη το περασμένο Σάββατο αλλάζουν οι συσχετισμοί για την αυριανή αναμέτρηση καθώς γίνονται διαφορετικές οι προτεραιότητες Μελ και Πετράκη. Ο Ισπανός προπονητής κατάφερε να παρουσιάσει μια ενδεκάδα που παράλληλα του έδωσε την δυνατότητα να φρεσκάρει πρόσωπα και να τους ρίξει γεμάτους ενέργεια στο γήπεδο.

Μπάκιτς, Γαγιέγος δεν έπαιξαν ούτε λεπτό, ο Νέιρα και ο Μοσκέρα πέρασαν αλλαγή, ο Λαμπρόπουλος επίσης δεν έπαιξε καθόλου όπως και ο Μαρινάκης που λόγω των ενοχλήσεων στο ισχίο έμεινε εκτός αποστολής αλλά το πρόβλημα δεν ήταν αρκετό για να τον αφήσει εκτός προπονήσεων για παραπάνω από μια μέρα.

Πλέον ο Πέπε Μελ μπορεί να μην είχε καθόλου χρόνο να προετοιμάσει τον ΟΦΗ, μιας και είναι μόλις 48 ώρες απόσταση από το ένα παιχνίδι στο άλλο, αλλά το timing είναι θετικό για εκείνον αφού με εξαίρεση τον Μπάουμαν, δεν αντιμετωπίζει καθόλου αγωνιστικά προβλήματα. Άρα το ρόστερ του ΟΦΗ, του δίνει την δυνατότητα να προχωρήσει σε αλλαγές στην ενδεκάδα δίχως να μειωθεί η ποιότητα της.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook