ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΙΚΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο γεμάτος άγχος και πίεση για να κερδίσει ο ΟΦΗ, επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0 και πήρε οξυγόνο μετά από τρεις ολόκληρους μήνες.

Ο Πέπε Μελ έκανε την έκπληξη και έδωσε φανέλα βασικού στον Ματέους Μπρεσάν που για πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός ενώ προχώρησε σε ένα μικρό ροτέισον σε σύγκριση με το παιχνίδι της Καισαριανής. Ο Μπάουμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Λάρσον, Βούρος, Μπρεσσάν, Τοράρινσον. Μεγιάδο και Γκλάζερ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Τοράλ είχε ελευθερο ρόλο με τους Μπάκου, Αμπάντα και Φελίπε να είναι η τριάδα της επίθεσης για τον ΟΦΗ.

Ο Παναιτωλικός παρατάχθηκε με ένα ιδιαίτερα σφιχτό σχήμα, ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τους Αγρινιώτες με 3-5-2 έχοντας ως σκοπό να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και απείλησε πρώτος με ένα σουτ του Σενγκέλια που μπλόκαρε εύκολα ο Μπάουμαν. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Παναιτωλικό να μην κρατάει την μπάλα στην κατοχή του, αντιθέτως ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που την είχε μόνιμα στην πλευρά του προσπαθώντας με ηρεμία να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Σε μια από αυτές τις επιθέσεις ήρθε και το 1-0 όταν ο Τζον Τοράλ πέρασε καταπληκτική πάσα στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού, ο Τοράρινσον έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντουάρτε με τον Γκορτσίλα να δείχνει αμέσως  το σημείο του πέναλτι. Ο Λουίζ Φελίπε δεν αστόχησε κάνοντας το 1-0 για τον ΟΦΗ με τους παίκτες να ξεσπάνε έπειτα από αρκετό καιρό.

Στην συνέχεια του αγώνα ο Παναιτωλικός προσπάθησε να βγει από την περιοχή του, όντας πίσω στο σκορ δίχως ωστόσο ν’ απειλήσει τον ΟΦΗ ενώ εκείνος με συνεχές passing game προσπαθούσε να φτάσει στην περιοχή του Καπίνο. Ο Τοράλ έπαιρνε πολλές πρωτοβουλίες προσπαθώντας να διασπάσει την άμυνα του Παναιτωλικού ωστόσο απείλησε μόνο με μια κεφαλιά του Γκλάζερ που έφυγε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Πετράκη να γυρίζει την διάταξη του Παναιτωλικού σε 4-2-3-1, όντας πίσω στο σκορ με το παιχνίδι να είναι ισορροπημένο και την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Ο ΟΦΗ έχασε στο 45′ τον Μπάουμαν με τον Σωτηρίου να παίρνει την θέση του ενώ στην συνέχεια ο Πέπε Μελ επιχείρησε να φρεσκάρει την ενδεκάδα του με τους Αποστολάκη, Μοσκέρα να βγαίνουν και τους Μοσκέρα, Αποστολάκη να περνούν στο παιχνίδι.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν την μπάλα με τον ΟΦΗ να μην δέχεται πίεση αλλά ούτε και φάσεις από τους ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού. Η πίεση και το άγχος φαινόταν ξεκάθαρα από τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ που δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, ούτε να δημιουργήσουν φάση μπροστά από την εστία του Καπίνο. Στο 65′ ο Μαλής πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Φελίπε πριν σκοράρει διώχνοντας σε κόρνερ και στην συνέχεια το παιχνίδι εξελίχθηκε σε “ανταρτοπόλεμο”.

Ο Παναιτωλικός απείλησε στο 80ο λεπτό με το σουτ του Χουάνπι να φεύγει μόλις άουτ και το παιχνίδι πλέον είχε ανοίξει πάρα πολύ αφού ο Παναιτωλικός έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης ωστόσο ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τα κενά στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook