Παπαματθαιάκης: “Δεν έχω για μαλ@κ@ τον Μελ – Έχει αλλάξει εικόνα ο ΟΦΗ αλλά δεν μπορεί να πείσει”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Παπαματθαιάκης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 για τον φετινό ΟΦΗ, την αγωνιστική του μεταμόρφωση και στέκεται στις ικανότητες του Πέπε Μελ.

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8”

Για τον φετινό ΟΦΗ: “Νομίζω ότι το φετινό είναι ανεξήγητο. Νομίζω ότι η εικόνα όλων μας, μας γέμισε με μεγάλη αισιοδοξία, ότι θα είναι μία χρονιά πάρα πολύ καλή για το σωματείο. Τα νικηφόρα αποτελέσματα κόντρα στους μεγάλους αντιπάλους μας έκαναν να πιστεύουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω, αλλά τα τελευταία αποτελέσματα μας έχουν φέρει έναν… κρύο ιδρώτα που δεν τον περίμενε κανείς. Πολύ μεγάλη κατάπτωση στην ομάδα. Αυτό που έγινε φέτος με τον ΟΦΗ δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε 100%.

Πήγαμε σε μία λογική που εμπιστευτήκαμε έναν προπονητή να φτιάξει την ομάδα με τους δικούς του κανόνες, αυτό ήταν καλό στην αρχή γιατί βοήθησαν τα αποτελέσματα, αλλά νομίζω ότι όσο περνούσε ο καιρός, γινόταν αποκρουστικό. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση, δεν ευχαριστιόμουν να βλέπω τον ΟΦΗ στην τηλεόραση ή στο γήπεδο. Δεν μπορούμε να πούμε αν βελτιώθηκε ή όχι, αλλά μπορούμε να πούμε ότι βλέπουμε κάτι διαφορετικό. Βλέπουμε μία άλλη φιλοσοφία προπονητή, δύο διαφορετικά πράγματα. Παρότι έχει αλλάξει προς το καλό λίγο η ομάδα, δεν με πείθει. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή αυτή η ομάδα δεν μπορεί να πάρει το Κύπελλο Ελλάδας”.

Για την αγωνιστική μεταμόρφωση του ΟΦΗ: “Ένας προπονητής που χτίζει την ομάδα το καλοκαίρι σε σχηματισμό 3-5-2, θέλει να παίξει έτσι. Όταν έρχεται ένας άλλος προπονητής και θέλει να αλλάξει τον σχηματισμό της ομάδας, δεν είναι τόσο εύκολο. Όταν μία ομάδα είναι χτισμένη με παίκτες του άξονα, παίζει έτσι, δεν έχει εξτρέμ και μπακ. Λείπουν οι παίκτες στον Μελ για να κάνει αυτό που θέλει. Είτε με τον έναν σχηματισμό, είτε με τον άλλο, νομίζω ότι το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι το αμυντικό κομμάτι, δεν γίνεται να τρώει γκολ από όλες τις ομάδες.

Δεν υπάρχει ανάκτηση της μπάλας ο ΟΦΗ, έχει αργούς ποδοσφαιριστές. Δεν είναι οι πιο γρήγοροι παίκτες του κόσμου οι Φελίπε, Νέιρα, Τοράλ. Νομίζω ότι είμαστε μία ομάδα πάρα πολύ ευάλωτη στο να δεχόμαστε ευκαιρίες. Καλή η κατοχή, αλλά η κατοχή και η ανάκτηση πάνε μαζί και στον ΟΦΗ δεν πάνε μαζί. Δεν γίνεται να θέλει 2 και 3 γκολ ο ΟΦΗ σε κάθε παιχνίδι για να κερδίσει. Είναι κακή περίοδος για μεταγραφές. Δεν μπορείς να πάρεις 5 ή 6 παίκτες. Σπάνια θα βρεις έναν ποδοσφαιριστή που έπαιζε στην ομάδα του, είχε ενεργό ρόλο και θα αποφασίσει να φύγει. Ο κάθε παίκτης χρειάζεται 5-6 παιχνίδια για να βρει το ρυθμό του”.

Για το αγωνιστικό πρόβλημα του ΟΦΗ: “Η εικόνα του ΟΦΗ είναι καλύτερη, ειδικά με την μπάλα στα πόδια. Βλέπουμε μία καλύτερη εικόνα αλλά θέλει λίγο παραπάνω ουσία. Ο ΟΦΗ έχει ξεκάθαρα αγωνιστικό πρόβλημα, δεν μπορεί να έχει να κερδίσει τόσα πολλά παιχνίδια. Το Σάββατο πρέπει να λύσει αυτό το πρόβλημα. Θα το πω ωμά, τον Πέπε Μελ δεν τον έχω για μαλ@@α. Δεν γίνεται ένας προπονητής σαν τον Μελ που έχει 500 παιχνίδια στους Ισπανικούς πάγκους σε τοπ επίπεδο, να μπω στην διαδικασία να τους αμφισβητήσω. Απλά χρειάζεται χρόνο να μάθει τις δυνατότητες των παικτών του. Πιστεύω ότι ο Μελ δεν τους έχει γνωρίσει ακόμα 100% και νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός θα δούμε καλύτερα και πιο ορθολογικά πράγματα”.

Για το Κύπελλο: “Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Τέτοια κλήρωση δεν ξέρω πότε θα ξαναβρεί. Δεν πρέπει να κοιτάξει τον Άρη, είμαστε μία ομάδα που δεν μπορεί να κερδίσει ούτε την Κηφισιά. Έχουμε έναν καλό δρόμο για τον τελικό, έχουμε την φανέλα για να το κάνουμε, αλλά αυτή τη στιγμή η εικόνα που έχουμε δεν είναι για τέτοια πράγματα. Δεν θεωρώ τον Άρη μεγαλύτερη ομάδα από τον ΟΦΗ.

Στην τελική, ο ΟΦΗ πήρε και πιο πρόσφατα το Κύπελλο. Το θέμα είναι να βρούμε 1-2 παιδιά ακόμα και αν η εικόνα μας αλλάξει, έχουμε τα φόντα να πάμε τουλάχιστον στον τελικό. Είναι μεγάλη στιγμή για οποιοδήποτε ομάδα ένας τελικός, είναι ένα παιχνίδι. Αν δεν βρει άμεσα όμως μία νίκη στο πρωτάθλημα ο ΟΦΗ, θα έχει πρόβλημα. Να κερδίσει τον Παναιτωλικό και να έχει καλύτερη ψυχολογία, και να μην έχει προβληματισμούς ο Μελ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook