Προκρίθηκε στους “8”…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο κάκιστος ΟΦΗ έπαιξε με την φωτιά, ήταν πίσω στο σκορ, δέχτηκε αρκετές φάσεις και μετά το 1-1 με την Κηφισιά προκρίθηκε στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Πέπε Μελ παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-2-3-1 και δίχως εκπλήξεις στην βασική ενδεκάδα του ΟΦΗ: Ο Μπάουμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν, από τα δεξιά στ’ αριστερά, οι Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης και Αμπάντα. Οι Γκλάζερ και Γαγιέγος ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Μπάκιτς είχε ελεύθερο ρόλο και την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Μοσκέρα, Ριέρα και Ντίκο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αναγνωριστικό τρόπο για τις δύο ομάδες, ο ΟΦΗ επιχειρούσε να γίνει επικίνδυνος θέλοντας να παίξει στον άξονα με τον Μάρκο Μπάκιτς να είναι εκείνος που έπαιρνε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και διάθεση να τρέξει, έσπαγε το pressing της Κηφισιάς που απλωνόταν μέχρι και έξω από την περιοχή του Μπάουμαν.

Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να βρει ευκαιρίες σε open play παιχνίδι, απείλησε δύο φορές με σουτ Μπάκιτς, Ριέρα αλλά και από μια στατική φάση όπου ο Ντίκο πήδηξε στον αέρα με το Νικοπολίδη και την φάση να φεύγει άουτ. Η Κηφισιά έγινε απειλητική σε μια περίπτωση, όταν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πασαλίδη αλλά Τετέι και Αντερένγκεν δεν έκαναν καλό κοντρόλ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε και ξεχάστηκε εντελώς αφού ήταν εντελώς ανοικτό και ισορροπημένο δίχως ωστόσο να προκύψει καμία συγκινητική φάση που να θυμόμαστε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ σαν να μην βγήκε, για ακόμα μια φορά στην φετινή σεζόν, από τα αποδυτήρια με πολλά λάθη, εντελώς χαμένη συνοχή στο παιχνίδι του και πολλά αμυντικά κενά. Η Κηφισιά κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, έψαχνε το γκολ που θα την έβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης και τελικά στο 60′ ήρθε το 1-0 για τους γηπεδούχους, απολύτως δίκαιο με την εξέλιξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Τετέι πέρασε Βούρο, Πασαλίδη δίχως να τους προβληματίσει, πάσαρε για τον Κωνσταντακόπουλο που ήταν παντελώς μόνος και με πλασέ άνοιξε το σκορ για την Κηφισιά.

Το γκολ των γηπεδούχων παρέλυσε ολοκληρωτικά τον ΟΦΗ που δεν είχε καμία απολύτως αντίδραση ενώ οι γηπεδούχοι, που ειρήσθω εν παρόδω έπαιζαν με τους αναπληρωματικούς είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και απείλησαν με το 2-0 με μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Κωνσταντακόπουλου.

Ο Πέπε Μελ πέρασε στο παιχνίδι Λαμπρόπουλο, Λουίζ Φελίπε αλλά ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να βρει αγωνιστική γιατρειά με τους γηπεδούχους να πιέζουν από την δεξιά πλευρά και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ. Ότι και αν έκανε ο Ισπανός από τον πάγκο του ΟΦΗ, η εικόνα του ήταν κάκιστη αφού δεν μπορούσε να σώσει τίποτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ούτε μπάλες, ούτε να βγάλει ενέργεια στο γήπεδο με τους γηπεδούχους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook