Όχι ρε ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ανώτερος ΟΦΗ κρατούσε τη νίκη μέχρι το 98′, ήταν ανώτερος του Ατρομήτου όμως το γκολ του Γιουμπιτάνα του στέρησε το τρίποντο μένοντας στο 1-1.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Ο Πέπε Μελ παρέταξε τον ΟΦΗ δίχως εκπλήξεις με το σύνηθες 4-2-3-1 και για πρώτη φορά έβαλε μαζί στον άξονα Γαγιέγος, Γκλάζερ, Μπάκιτς.

Ο Μπάουμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Λάρσον, Αμπάντα, Βούρος, Λαμπρόπουλος ενώ οι Γαγιέγος, Γκλάζερ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ.

Ο Μπάκιτς είχε ελεύθερο ρόλο και την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Μοσκέρα, Τοράλ, Λουίζ Φελίπε.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο ΟΦΗ μπήκε στο Περιστέρι όπως ακριβώς και στο προηγούμενο παιχνίδι με την Λαμία με εξαίρεση ότι ήταν πιο συνεπής αμυντικά και ανασταλτικά. Σωστή κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του Πέπε Μελ, ψυχραιμία στις μεταβιβάσεις έχοντας αποφύγει τα αβίαστα λάθη ήταν κυρίαρχοι μέσα στο γήπεδο.

Ο Ατρόμητος δεν μπορούσε ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ που έφτασαν στην περιοχή του Τσιντώτα όποτε ήθελαν. Ωστόσο αυτή η δυστοκία που εμφανίζει στο γκολ έκανε ξανά την εμφάνιση της. Ο ΟΦΗ ήταν απόλυτα κυρίαρχος στο γήπεδο, έβγαζε φάσεις συνεχώς και απόρροια της πίεσης του είναι το γεγονός ότι μέχρι το 40ο λεπτό είχε 5 κόρνερ, 8 τελικές προσπάθειες. Στο 40′ χάνεται η μεγαλύτερη ευκαιρία όταν Γαγιέγος, Τοράλ, Μοσκέρα έκρυψαν την μπάλα, ο Κολομβιανός έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Μπάκιτς ήταν εντελώς μόνος με τον Μαυροβούνιο ν’ αστοχεί εξ’ επαφής και να στέλνει την μπάλα δοκάρι κι έξω!

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν φυσιολογικό έπεσε ο ρυθμός του ΟΦΗ αλλά και του παιχνιδιού με τους ποδοσφαιριστές του Πέπε Μελ πάντως να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να μην απειλούνται καθόλου από τους γηπεδούχους. Ο Ισπανός τεχνικός ανακάτεψε την τράπουλα μετά το 70ο λεπτό δίνοντας εντολή για πρέσινγκ με τους γηπεδούχους να μην είναι απειλητικοί ενώ αντιθέτως ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που στο 60′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Τοράλ να σουτάρει άουτ από πολύ καλή θέση.

Μετά το 75′ ο Πέπε Μελ πέρασε στο παιχνίδι Μεγιάδο, Ριέρα, Ντίκο δίνοντας εντολή να πιέζει ψηλά θέλοντας να βρει το γκολ που θα του έδινε το προβάδισμα. Τελικά το γκολ ήρθε στο 81ο λεπτό όταν ο Τοράλ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λαμπρόπουλος πήδηξε ψηλά και με κεφαλιά έκανε το 0-1 για τον ΟΦΗ σε φάση που έγινε έλεγχος από το var ωστόσο ο Πολυχρόνης αφού έκανε τον έλεγχο ο ίδιος μέτρησε το γκολ του έμπειρου στόπερ.

Ο ΟΦΗ δεν απειλήθηκε στην συνέχεια από τους γηπεδούχους με τον Πολυχρόνη να δίνει 10 λεπτά καθυστερήσεις. Όμως για ακόμα μια φορά δεν έμελλε να πανηγυρίσει το τρίποντο, έπειτα από 10 αγωνιστικές αφού δέχτηκε την ισοφάριση στο 98ο λεπτό όταν εκτελέστηκε το κόρνερ, ο Γιουμπιτάνα με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook