“Πρέπει να βάλουν πολλοί από λίγα χρήματα”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Τη δική του γνώμη για τις διοικητικές εξελίξεις στον ΟΦΗ κατέθεσε μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 ο παλιός παράγοντας της ομάδας Μιχάλης Τζιράκης. Ο ίδιος εξέφρασε την συμπαράσταση του στην πρωτοβουλία που έχει αναπτύξει ο Σήφης Κορωνάκης για τον ορισμό Διοικούσας Επιτροπής και τόνισε ότι παρ’ ότι  δεν θέλει να συμμετάσχει διοικητικά, θα στηρίξει οικονομικά το εγχείρημα.

Υπογράμμισε όμως την σημασία να σταματήσει η τρέλα με τις σπατάλες στον ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια και ανέδειξε την ανάγκη να γίνει ένα νοικοκύρεμα στα οικονομικά.

Οι αναφορές του Μιχάλη Τζιράκη στον Athletic Radio 104,2:

Για την Γενική Συνέλευση και τις εντυπώσεις του:

“Πάντα δίνω το παρόν στις Γενικές Συνελεύσεις. Δεν παρευρίσκομαι ως παλιός παράγοντας ή παλιός ποδοσφαιριστής. Συμμετέχω ως φίλαθλος της ομάδας και αυτή είναι η ιδιότητα που μ’ αρέσει. Δίνω το παρών στις Γενικές Συνελεύσεις  του ΟΦΗ πάνω  25 χρόνια.  Είναι η κορυφαία εκδήλωση κάθε σωματείου. Γίνεται αναφορά στα πεπραγμένα του σωματείου. Γίνεται ένας απολογισμός διοικητικά, οικονομικά και αγωνιστικά.Από την Γενική Συνέλευση θα κρατήσω μόνο την παρέμβαση του δικηγόρου κ. Μανταδάκη.  Σε 5 λεπτά είπε όλη την αλήθεια. Είπε ότι σαν νομικός της εταιρείας έχει μέσα σε δέκα μέρες έχει σοβαρές υποθέσεις και ζήτησε βοήθεια και συμπαράσταση από τη νέα διοίκηση που θα προκύψει.Οι επόμενες ημέρες  κρύβουν κρίσιμες υποθέσεις για τον ΟΦΗ και πρέπει ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που θα χειριστούν τις υποθέσεις αυτές το επόμενο δεκαήμερο, πρέπει να γνωρίζει τα πράγματα, για να δώσει λύσεις στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον ΟΦΗ.Δεν θέλω να μείνω στο επίπεδο της Γενικής Συνέλευσης. Ο ΟΦΗ έχει θέματα και σοβαρά ζητήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει.Είναι ανοιχτό το θέμα της επικύρωσης της βαθμολογίας και η υπόθεση αυτή κρύβει παγίδες.Δεν μάθαμε το πραγματικό χρέος της ομάδας.Όταν πάς στην Γενική Συνέλευση περιμένεις να δείς ένα ισολογισμό. Να γίνει μια ανάλυση από ένα ορκωτό λογιστή. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς γίνεται. Είναι 7,9 10 εκ. ευρώ.Όταν δεν υπάρχουν λεφτά, θα υπάρχει γκρίνια και βαβούρα. Το θεωρώ λογικό”.

Για την πρωτοβουλία που έχει αναπτύξει ο Σήφης Κορωνάκης:

“Τον Σήφη Κορωνάκη τον γνωρίζω 40 χρόνια. Είναι ένα τίμιο και καθαρό παιδί, που έχει προσφέρει την ομάδα. Είναι παρορμητικός, αλλά αυτό δεν είναι το βασικό στοιχείο για να κριθεί. Αγωνίζεται. Δεν θα συμμετάσχω σε διοικητικό σχήμα, γιατί αυτή η δουλειά απαιτεί πολύ χρόνο, που εγώ δεν τον έχω. Θα βοηθήσω όμως την προσπάθεια αυτή, όπως έχω κάνει και τα τελευταία χρόνια.Το σύνθημα πρέπει να είναι λίγα χρήματα από πολλούς. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει χρηματοδότης.Να βρεθούν 500-χίλια άτομα να βάλουν από 500-1000 ευρώ. Μπορεί με αυτόν τον τρόπο κάτι να γίνει. Εμείς θα στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια. Θέλει δουλειά και μια Επιτροπή που θα τρέξει το θέμα αυτό. Γνωρίζω ότι θέλει πολύ δουλειά.Με τη λογική ότι θα γίνει μια προσπάθεια με μέτρο. Θα υπάρχει ένα πλάνο, ένα σχέδιο για την δημιουργία ενός ποδοσφαιρικού τμήματος, χωρίς υπερβολές.Ένα σχέδιο για να βγεί ο ΟΦΗ από την κρίση. Που μπορεί να πάρει και χρόνια.Η πολυμετοχικότητα, βούλιαξε στα λασπόνερα της κρίσης. Την στήριξα και εγώ παίρνοντας ένα σεβαστό αριθμό μετοχών στον ΟΦΗ. Πλέον δεν μπορούν να διατεθούν από τους ίδιους τα ποσά αυτά. Πρέπει από πολλούς να πάρεις λίγα χρήματα, που μπορούν να διατεθούν στην δύσκολη σημερινή οικονομική κατάσταση”.

Για τις σπατάλες που έχουν γίνει στον ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια:

“Εχω τρελαθεί με όλα αυτά τα χρήματα από τις προσφυγές. Πρόσφατο παράδειγμα οι Ισπανοί Λόπες, οι οποίοι διεκδικούν από τον ΟΦΗ πάνω από 300 χιλ. ευρώ. Σε μια περίοδο μεγίστης κρίσης για την Ελλάδα. Πως υπογράφονται αυτά τα συμβόλαια;Η θέση του ΟΦΗ είναι δεινή λόγω του οικονομικού. Αν ήταν μόνο ο ΟΦΗ μεταξύ των ομάδων της Σούπερ Λίγκ, που είχε πρόβλημα, θα έλεγα ότι δεν είχαμε καμία τύχη. Αυτή τη στιγμή όμως όλη η Σούπερ Λίγκ είναι στον αέρα.Υπάρχουν ομάδες με πολύ χειρότερα προβλήματα, από αυτά που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ.Πιστεύω ότι όπως θα σωθούν οι υπόλοιποι έτσι θα σωθούμε και εμείς.Προσωπικά θα υποστηρίξω τη διοικούσα επιτροπή όποια και αν είναι αυτή.Πρέπει να έχει ως πρώτο μέλημα το νοικοκύρεμα της ομάδας. Πρέπει να σταματήσει η τρέλα με τα παράλογα συμβόλαια.Αυτό που έχει γίνει είναι παραλογισμός. Πρέπει να γίνει ένα σχέδιο που δεν θα ξεπερνάει με τίποτε τα έσοδα της ομάδας. Πρέπει να σταματήσει το αλαλούμ στον ΟΦΗ.Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα, αλλά και μια ανώνυμη εταιρεία, που λειτουργεί με κανόνες.Αυτά πρέπει να τα γνωρίζουν εκείνοι που θα ασχοληθούν. Υπάρχουν υποχρεώσεις σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, προσωπικό.Πρέπει να έχεις ένα ισοσκελισμένο προυπολογισμό.Πρέπει να μπεί ένα χρονοδιάγραμμα 5ετίας για την εξυγίανση της ομάδας.Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η τρέλα με τα συμβόλαια την ώρα που οι Ελληνες δεν μπορούν να βρούν ένα μεροκάματο 30 ευρώ, σε μια χώρα χρεοκοπημένη.Ο κόσμος πρέπει να τα γνωρίζει όλα αυτά και να ξέρει ότι πρέπει να κάνει υπομονή.Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να τα γνωρίζει αυτά.Ο ΟΦΗ δεν γίνεται κάθε χρόνο να μπαίνει μέσα.Πρέπει να γίνει μια τίμια και καθαρή κουβέντα με τον προπονητή.Οι τρείς πρώτες ομάδες για να πέσουν του χρόνου θα είναι οι τρείς πρώτες που θα ανέβουν.Δεν μπορεί να είναι καλύτερες ομάδες από τον ΟΦΗ. Ότι και να γίνει. Πάλι θα είναι ανταγωνιστικός ο ΟΦΗ για να μπορέσει να παλέψει για την επιβίωση του στην κατηγορία.Θα βρεθεί μια λύση. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τον ΟΦΗ. Η ομάδα δεν θα μείνει στο δρόμο. Γίνονται κινήσεις και επαφές αυτήν την εποχή για ένα διοικητικό σχήμα.Μπορεί να αναδειχθεί μια βιώσιμη λύση”.

Για την πρόταση του Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη:

“Πιστεύω ότι ο Παντελής ήξερε ότι η πρόταση του δεν θα γίνει δεκτή από τους άλλους.Αν όμως οι άλλοι με ένα μαγικό τρόπο έβαζαν τα χρήματα, τότε ήταν έτοιμος και αυτός να βάλει τα χρήματα που είπε.Εκανε ένα πέρασμα. Ηθελε να κάνει και περασιά που λέμε. Θα τα έβαζε όμως, αν το δεχόταν οι άλλοι. Το ξέρω καλά τον Παντελή”.

Για τα σενάρια συνένωσης ή υποβιβασμού της ομάδας στην Δ’ Εθνική:

“Η συνένωση είναι σαν να παίρνεις το ένα του άλλου. Είναι τρέλα. Οι ιστορίες δεν ενώνονται. Οσοι ονειρεύονται τέτοια πράγματα να το ξεχάσουν. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Οσοι μιλάνε για συνένωση με τον Εργοτέλη να το ξεχάσουν. Δεν έχω τίποτε με τον Εργοτέλη. Η κάθε ομάδα έχει τη δική της ιστορία.Για την Δ’ Εθνική θα μπορούσε να γίνει αυτό τη μέρα που παρέδιδε ο Βατσινάς την ομάδα. Τώρα τα πράγματα  έχουν τρέξει, η ομάδα είναι στην Σούπερ Λίγκ, έχει άλλη δυναμική. Δεν είναι μια συζήτηση που μπορεί να γίνει στο πόδι”.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook