O αγώνας Ολυμπιακός-ΑΕΚ μέσα από την ματιά της λίγκας

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ολυμπιακός και ΑΕΚ κοντράρονται στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη 17η αγωνιστική της Super League σε ένα ντέρμπι αποδείξεων.

Το θέμα από την Σούπερ Λιγκ έχει ως εξής:

“Μόλις στα τρία από τα δέκα τελευταία τους παιχνίδια έχει επικρατήσει ο γηπεδούχος, ενώ τα τέσσερα από αυτά έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Η ΑΕΚ με την περσινή της νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού με 3-1 στις 23 Απριλίου 2023 για τα Playoffs έσπασε ένα σερί που την ήθελε να μην έχει νίκη σε 16 διαδοχικές αναμετρήσεις με τους Ερυθρόλευκους. Από τις 4 Φεβρουαρίου 2018 που επικράτησε με 2-1 στο Στάδιο Καραϊσκάκης υπήρξαν 11 νίκες του Ολυμπιακού και πέντε ισοπαλίες.

Ο Ολυμπιακός στο σύνολο των αναμετρήσεων τους έχει 38 νίκες ως γηπεδούχος, με τις περισσότερες από αυτές να είναι με 3-0 και 2-0, σκορ που έχουν επαναληφθεί 9 φορές. Μεταξύ τους υπάρχουν μόλις τρία ματς που έχουν τελειώσει χωρίς να σημειωθεί τέρμα, ενώ το πιο συχνό σκορ στις ισοπαλίες τους είναι με 1-1.

Η τελευταία φορά που δε σημειώθηκε γκολ σε Ολυμπιακός – ΑΕΚ ήταν στις 30 Μαΐου 1999.

Η πρώτη αναμέτρηση με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της Α’ Εθνικής/Super League έγινε στις 12 Ιουνίου 1960 κι η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 με γκολ του Ανδρέα Σταματιάδη. Την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1, ενώ μια χρονιά μετά (1961-62) σημειώθηκε η πρώτη από τις τρεις μεταξύ τους λευκές ισοπαλίες.

Ο Μάικ Γαλάκος στις 8 Φεβρουαρίου 1981 και ο Ολέγκ Προτάσοφ την 1η Σεπτεμβρίου 1991 είναι οι μόνοι ποδοσφαιριστές που έχουν σημειώσει χατ τρικ σε αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Από την πλευρά της ΑΕΚ, ο Μίμης Παπαϊωάννου έχει βρει δίχτυα 9 φορές σε εκτός έδρας αγών με τον Ολυμπιακό και είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα των σκόρερ των αναμετρήσεων, με μεγάλη απόσταση από τον δεύτερο που είναι ο Κώστας Φορτούνης με 5 γκολ.

67 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

38 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

13 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

16 ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 122-50″.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook