Η κατάρρευση μετά τα γκολ που δέχεται δείχνει το μεγάλο πνευματικό πρόβλημα του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Όταν συμβαίνει κάτι για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα παύει να είναι σύμπτωση. Και αυτό που έγινε με τον Αστέρα και τον ΠΑΟΚ δείχνει και το μεγαλύτερο πρόβλημα που πηγάζει από τον ΟΦΗ.

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Μέχρι το 0-0, ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος των αντιπάλων του. Κυκλοφορούσε την μπάλα με ασφάλεια, οι επιθέσεις του ήταν σωστά δομημένες δίχως ν’ αντιμετωπίζει προβλήματα, έφτανε σχετικά άνετα στην αντίπαλη περιοχή και εκεί εμφανιζόταν το γνωστό ζήτημα της αφέλειας και της ποδοσφαιρικής αφέλειας.

Μόλις δέχεται το πρώτο γκολ, τόσο από τον Αστέρα Τρίπολης, όσο και από τον ΠΑΟΚ καταρρέεει σαν χάρτινος πύργος και δεν έχει καμία απολύτως αντίδραση. Το ίδιο συνέβη στο τελευταίο παιχνίδι του 2023, το ίδιο συνέβη και στο πρώτο παιχνίδι του 2024. Και αυτό αναδεικνύει, πέραν των αγωνιστικών ζητημάτων – που ασφαλώς είναι δουλειά του Πέπε Μελ να βρει την λύση σε αυτά, την μεγάλη άλλαγη – το μεγάλο πνευματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ. Θα λυθεί με μια νίκη; Ίσως. Το ζήτημα είναι όμως ότι φαινόμενο που επαναλαμβάνεται δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Και δεν είναι σύμπτωση.

Εδώ μιλάμε για ολική κατάρρευση και μια ομάδα που μόλις δεχτεί το πρώτο γκολ, σταματάει να υπάρχει στο γήπεδο και δεν εμφανίζεται ξανά παρά μόνο στο τέλος…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook