Παπαβασιλείου: “Μόνη λύση για τον ΟΦΗ οι ακαδημίες”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ σε συνέντευξη του, μεταξύ άλλων μίλησε και για την κατάσταση στον ΟΦΗ και αφού ευχήθηκε στην ομάδα να βγει από το αδιέξοδο εξέφρασε την άποψη πως ο ΟΦΗ πρέπει να ρίξει το βάρος στις ακαδημίες. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκι Παπαβασιλείου αναφερόμενος στον ΟΦΗ σε συνέντευξη του στο prismanews.gr

Παρακολούθησες την πορεία του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα;

“Ο ΟΦΗ έκανε μια παρά πολύ καλή χρονιά, παρά τα όποια προβλήματα, που μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί άθλος.

Χαίρομαι παρά πολύ που η ομάδα που αγάπησα,είναι ξανά στην Α Εθνική. Θεωρώ ότι πάνω σε αυτήν την χρόνια πρέπει να χτίσει το μέλλον του. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να βρεθεί κάποιος επενδυτής να βάλει χρήματα και να βγει ο ΟΦΗ από το οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει.

Μονή λύση είναι να ρίξει το βάρος στις ακαδημίες. Το έλεγα και τότε το λέω και τώρα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν. Αν ρίξουμε μια ματιά στην Ευρώπη θα δούμε ότι όλες οι ομάδες του εξωτερικού δουλεύουν πάνω σε αυτό και βγάζουν συνέχεια παίκτες.

Δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την Μπαρτσελόνα που η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών, προέρχονται από της ακαδημίες.

Όλα είναι θέμα δουλειάς όρεξης και φιλοσοφίας. Αν διαθέτεις αυτά τα τρία τότε σε λίγα χρόνια,θα είσαι ένα βιώσιμο σωματείο”.

Προπονητικό πέρασμα από τον ΟΦΗ…

“Σίγουρα όταν ανέλαβα την τεχνική καθοδήγηση του ΟΦΗ είχα στόχο και ελπίδα να μείνω αρκετά χρόνια σε αυτήν την ομάδα. Νιώθω πικρία καθώς κρίθηκα σε μόλις επτά αγώνες σε μια ομάδα με την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών να είναι καινούριοι και σε μια άγνωστη κατηγορία για το σωματείο.

Θεωρώ ότι ένα προπονητή, δεν μπορείς να τον κρίνεις από επτά παιχνίδια. Νομίζω ότι όσοι ήταν κοντά στην ομάδα, ήταν ευχαριστημένοι με την δουλειά που γινόταν και το μόνο που ήθελε για να γίνει ανταγωνιστικότερη ήταν κάποιες μεταγραφές, την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Δεν πειράζει, έχω μάθει να κοιτώ μπροστά. Μακάρι κάποια στιγμή να το φέρει ξανά η μοίρα και να μου δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook