Έπιασε πάτο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, που είχε και δύο χαμένα πέναλτι χάρη στις αποκρούσεις του Μπάουμαν δείχνοντας ότι δεν μπορούσε να διεκδικήσει τίποτα από το παιχνίδι.

Ο Πέπε Μελ παρέταξε τον ΟΦΗ με 4-2-3-1: Ο Μπάουμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα ενώ οι Μπάκιτς, Μεγιάδο αποτελούσαν τα δύο αμυντικά χαφ με το Νέιρα να έχει ελεύθερο ρόλο και τους Τοράλ, Ριέρα και Λουίζ Φελίπε ν’ αποτελούν την τριάδα της επίθεσης.

Ο ΟΦΗ για ακόμα μια φορά παρουσιάστηκε αφελής, ανούσιος, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το καλό διάστημα που είχε στο παιχνίδι του, δεν απείλησε σχεδόν καθόλου τους γηπεδούχους που σε αντίθεση με εκείνον κατάφερε να βάλει σβηστά δύο γκολ και να πάρει τη νίκη. Το ζήτημα είναι πως για ακόμα μια φορά τα καλά διαστήματα που είχε ο ΟΦΗ, έφυγαν και ξεχάστηκαν αμέσως με αποτέλεσμα πλέον να έρχονται σειρά αγώνων που μπαίνει το “πρέπει” και δεν υπάρχει αύριο.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο του μέχρι το πρώτο 20λεπτο όταν και κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα, έσπαγε το πρέσινγκ των παικτών του Λουτσέσκου αλλά για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε φλύαρος, δίχως καμία ουσία σε αυτά που έπρεπε να κάνει.

Μέσα σε όλα, στις λίγες στιγμές που ο ΠΑΟΚ απείλησε, η άμυνα του ΟΦΗ έκανε παιδικά λάθη και χάρις στο Νόαμ Μπάουμαν που απέκρουσε τα πέναλτι των Σβαμπ, Σαμάτα το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο ΠΑΟΚ σκόραρε δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, με τους Ντεσπόντοφ και Μπάμπα. Στο δεύτερο ημίχρονο o ΠΑΟΚ έκανε σωστή διαχείριση του υπέρ του σκορ, ο ΟΦΗ απείλησε μεμονωμένα με κάποια σουτ από τους Αμπάντα, Νέιρα δίχως ωστόσο να απειληθεί η εστία του Κοστάρσκι. Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, ο ΠΑΟΚ βρήκε δύο ακόμα γκολ με τους Μάρκος Αντόνιο και Μπράντον Τόμας ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Κοντολογίς, ο ΟΦΗ για ακόμα μια φορά έδειξε πως μόλις δέχεται γκολ, καταρρέει, δεν μπόρεσε να αντιδράσει και το μεσοεπιθετικό πρόβλημα του συνεχίζεται δίχως να έχει βρεθεί επίλυση αφού δεν κατάφερε να σκόραρε για τέταρτο συνεχόμενο 90λεπτο. Η ομάδα φωνάζει ότι θέλει μεταγραφική ενίσχυση στις θέσεις των εξτρέμ και μάλιστα άμεσα αφού την ίδια ώρα όσο και αν προσπαθεί, δεν έχει τα εργαλεία για να βγάλει αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0

Super League 1: 16η αγωνιστική
Σκόρερ: 39′ Ντεσπόντοφ, 41′ Ραχμάν Μπαμπά, 89′ Αντόνιο, 90’+3′ Τόμας
Διαιτητής: Τσέτσιλας (Καστοριάς)
Βοηθοί: Μεϊντάνας (Αχαϊας), Μωυσιάδης (Ηπείρου)
4ος:  Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)
VAR: Τζήλος (Λάρισας)
ΑVAR: Σαμοϊλης (Αθηνών)
Κίτρινες: Σάστρε – Βούρος, Λαμπρόπουλος, Νέιρα
Οι συνθέσεις:  

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Τρόοστ-Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (76’ Μεϊτέ), Τσιγγάρας (66’ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας (66’ Τάισον), Μουργκ (86’ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Σαμάτα (76’ Τόμας).

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Αμπάντα, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Μπάκιτς (62’ Μόσκερα), Μεγιάδο, Νέιρα (74’ Ντίκο), Τοράλ, Ριέρα (62’ Θοράρινσον), Λουίζ Φελίπε.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook