Στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Ζέλσον Μαρτίνς

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Ζέλσον Μαρτίνς από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. «Ήρθα για να δώσω τα πάντα», δήλωσε ο Πορτογάλος.

Έτοιμος να ολοκληρώσει τη δεύτερη -μετά τον Φραν Ναβάρο- μεταγραφή του για τη νέα χρονιά είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν γρήγορα και από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς, έφεραν στη χώρα τον Πορτογάλο εξτρέμ, Ζέλσον Μαρτίνς, προκειμένου να υπογράψει με κανονική μεταγραφή από τη Μονακό. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός με το «βαρύ» βιογραφικό, θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως θα επισημοποιήσει το deal με τους Πειραιώτες, το οποίο θα είναι διάρκειας 2,5 ετών, με τον σύλλογο του πριγκιπάτου να διατηρεί και 10% του ποσοστού μεταπώλησης.

Ο Μαρτίνς ο οποίος απασχόλησε και κατά το παρελθόν τους «ερυθρόλευκους», δεν έχει αγωνιστεί τη φετινή σεζόν κατά την οποία βρέθηκε εκτός πλάνων του νέου προπονητή της, του Αυστριακού Άντι Χίτερ. Η τελευταία συμμετοχή του καταγράφηκε την 1 Ιουλίου για το Κύπελλο Γαλλίας, ενώ την περσινή σεζόν μέτρησε 15 συμμετοχές (σ.σ. 11 στο πρωτάθλημα) με 1 ασίστ, χάνοντας ουσιαστικά τη θέση του στο ροτέισον στο δεύτερο μισό της σεζόν, μετά από θλάση που υπέστη στους προσαγωγούς στα τέλη Φεβρουαρίου.

Βεβαίως, πίσω του ο Πορτογάλος κουβαλάει μια σημαντική καριέρα, με απολογισμό 50 γκολ και 54 ασίστ σε 321 συμμετοχές, αγωνιζόμενος είτε ως δεξί είτε ως αριστερό εξτρέμ. Αποτελεί γέννημα-θρέμμα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία το 2018 τον πούλησε στην Ατλέτικο Μαδρίτης για 22 εκατ. ευρώ. Από εκεί έπαιξε για 6 μήνες δανεικός στη Μονακό και το επόμενο καλοκαίρι οι Μονεγάσκοι αποφάσισαν να πληρώσουν 30 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τα δικαιώματά του. Για τα επόμενα τρία χρόνια είχε βασικό ρόλο στη Μονακό, όμως το 2023 ουσιαστικά παρέμεινε ανενεργός.

Επιπλέον στην καριέρα του, έχει 21 συμμετοχές στην Εθνική Πορτογαλίας, όλες μέσα στη διετία 2016-2018. Σημειώνεται επίσης ότι ως παίκτης της Σπόρτινγκ, τη σεζόν 2017-18 αντιμετώπισε δύο φορές τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και στις δύο νίκες των Πορτογάλων, τόσο στο 2-3 του Καραϊσκάκη όσο και στο 3-1 του «Ζοζέ Αλβαλάντε», με 1 γκολ, 1 ασίστ και 1 δοκάρι.

Κατά την έξοδό του από την αίθουσα αφίξεων του «Ελ. Βενιζέλος», ο Μαρτίνς μίλησε για πρώτη φορά ουσιαστικά ως παίκτης του Ολυμπιακού, δηλώνοντας έτοιμος να δώσει τα πάντα για τους «ερυθρόλευκους» και χαρούμενος που θα παίξει ξανά με τον Ντάνιελ Ποντένσε.

«Είμαι ευτυχισμένος που έρχομαι εδώ, να βοηθήσω την ομάδα μου, να πετύχει τους στόχους της. Έχω φίλους εδώ», είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στον Ποντένσε: «Έχω μιλήσει με τον Ντάνιελ, τον ξέρω από μικρό, είμαι χαρούμενος που θα ξαναπαίξω μαζί του». Όσο για το μήνυμά του στον κόσμο, σημείωσε: «Έχω έρθει για να δώσω τα πάντα, ώστε ο Ολυμπιακός να πετύχει στον στόχο του».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook