ΑΕΚ: Στη δεκάδα των καλύτερων Πολωνών μέσων ο Σιμάνσκι

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στην Πολωνία εκτιμούν τον Νταμιάν Σιμάνσκι και τα όσα έχει πετύχει με την ΑΕΚ, αλλά τον θέλουν καλύτερο για την εθνική τους ομάδα.

Στο κομμάτι για τον μέσο της ΑΕΚ, η ιστοσελίδα του δίνει 71 βαθμούς και τον βάζει στην 6η θέση, τονίζοντας πως στην Ελλάδα τα πάει καλά, αλλά πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο για να καθιερωθεί στην εθνική Πολωνίας.

Αναλυτικά:

«Ήταν μια καλή χρονιά γι’ αυτόν. Κατόρθωσε να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και πήρε και το Κύπελλο. Αγωνίζεται ως βασικός στην ομάδα του, είναι ένας στιβαρός αμυντικός μέσος και το το μόνο που χρειάζεται για να είναι χαρούμενος, είναι καλά παιχνίδια με την εθνική του ομάδα. Ο Σιμάνσκι δείχνει την καλή του πλευρά στην εθνική ομάδα κατά καιρούς. Αλλά φέτος δεν ήταν απαραίτητα μια πετυχημένη χρονιά με τα χρώματα της Πολωνίας. Επιστρέφοντας στην ΑΕΚ, πανηγύρισε επιτυχίες μαζί της, κατακτώντας το νταμπλ. Δυστυχώς, το φθινόπωρο δεν κατάφερε να προκριθεί στο Champions League και οι Αθηναίοι δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Conference League. Ο 28χρονος χαφ δεν φταίει για τις ήττες, αν και δεν παίζει τέλεια τελευταία.

Ο Σιμάνσκι έχει καταφέρει να είναι σταθερός σε απόδοση στην Αθήνα. Μάλιστα, φορά συχνά το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ΑΕΚ. Το μόνο πράγμα που λείπει είναι να πάρει περισσότερη εμπιστοσύνη από τους προπονητές της εθνικής Πολωνίας, για να μπορέσει να μείνει στην εθνική για πολλά χρόνια. Δεν θα γίνει ποτέ καλύτερος παίκτης, ούτε θα υπάρξει καλύτερη στιγμή για μια επανάσταση στη μεσαία γραμμή. Είτε θα καταφέρει να κερδίσει μια καλύτερη θέση στην ιεραρχία των μέσων στην εθνική ομάδα το 2024, είτε θα ξεκινήσει η σταδιακή του υποχώρηση στη σχετική λίστα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook