Μαχλάς: “Ας βρεθούμε 20-30 άτομα,μαζί και εγώ, να βάλουμε από 50 χιλ.”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το παρών έδωσε στην Γ.Σ. της ΠΑΕ και ο Νίκος Μαχλάς με τον πρώην πρόεδρο του ΟΦΗ να κάνει την πρόταση για την ανεύρεση λύσης τονίζοντας “ας βρεθούν 20-30 άτομα που θα βάλουμε από 50 χιλιάδες και να βοηθήσουμε την ομάδα”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Μαχλάς

Η πρόταση μου είναι ότι πρέπει να βρεθούν 20-30 άτομα που να βάλουν απο 20 χιλ. ευρώ. Να κάνει κάποιος την αρχή και να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι
“Η πρόταση μου είναι να βρεθούν 10, 20 άτομα που θα βρουν 20,30,40 χιλιάρικα. Όλοι φωνάζουμε να βρεθούν χρήματα. Αυτό είναι σωστό. Εγώ είμαι 3 χρόνια στην διοίκηση όμως δεν είδα κανέναν να έρθει και να προτείνει χρήματα”.

“Πρέπει να κοιτάξουμε να βοηθήσουμε οικονομικά τώρα τον ΟΦΗ γιατί η αλήθεια είναι ότι κανένας από το Ηράκλειο δεν έχει την δύναμη να κρατήσει οικονομικά τον σύλλογο”.

“Και δεν εννοώ τον άπλο κόσμο. Ώστε να βάλουμε 30,40,50 άτομα από 50 χιλιάδες και να σωθεί η κατάσταση”.

“Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κάτι και να βοηθήσουμε όλοι. Να τσοντάρουμε όλοι”.

“Όμως το ζήτημα είναι τι γίνεται τώρα; Αυτήν την ομάδα δεν πρέπει να την κάνουμε καφενείο ή ομαδούλα”.

Για την πώληση Κάρολ: “Αν και δεν ήμουν στην διοίκηση, εγώ τους δίνω μπράβο που τον έδωσαν’.

“Δεν βρήκαμε χρηματοδότες για να βοηθήσουν την ομάδα. Πείτε μου εσείς μια λύση”

“Εκεί που αποτύχαμε όλες οι διοικήσεις είναι ότι δεν καταφέραμε να βρούμε οικονομικούς πόρους. Έχουμε έλλειμμα”.

Για τον Καρακατσάνη: “Πίστευα ότι είναι ταλέντο για αυτό έκανα συμβόλαιο 3 χρόνια. Πίστευα ότι ήταν ταλέντο και επένδυσα. Το παραδέχομαι ότι απέτυχα”.

“O κύριος Τζώρτζογλου είπε ότι είμαστε άσχετοι από παράγοντες. Συγνώμη όμως εμείς δεν έχουμε μαζί μας έναν πρόεδρο της ΕΠΟ που μας έσπρωχνε και ανεβαίναμε κατηγορίες”.

“Πήραμε τον Κάρολ με 100 χιλιάρικα. Πήραμε τον Μάντζιο με 130 χιλ. από 400 που έπαιρνε. Ας βγαίναμε όλοι και να λέγαμε ότι: “Δεν θέλουμε να βγούμε στην Α’ Εθνική και μας ενδιαφέρει πρώτα η εξυγίανση της ομάδας”.

“Όλοι με κατηγορούν ότι χρέωσα την ομάδα. Είναι πολύ το μπάτζετ 3,2 στην Σούπερ Λιγκ; Και έγινε μεγάλη προσπάθεια από το ποδοσφαιρικό τμήμα και το Νίκο Αναστόπουλο. Ένας ποδοσφαιριστής που δεν παίζει όπως ο Ρόβας, έκανε προσφυγή. Τι να του πω; Αφού και 1 ημέρα να καθυστερήσουν οι πληρωμές, μπορεί να κάνει προσφυγή. Το ίδιο γίνεται και με άλλες ομάδες”.

“Εγώ δεν ήθελα να παραιτηθώ και το ξέρει πολύς κόσμος”.

“Εμένα μου ζητήθηκε να φύγω επειδή μου είπαν ότι θα έρχονταν άνθρωποι  που θα έφερναν χρήματα λέγοντας μου ότι εγώ είμαι το πρόβλημα. Όλοι μου είπαν ότι πρέπει να αναλάβει κάποιος που θέλει να βάλει λεφτά και δεν θέλει εσένα”

“Αν εγώ έχω κάνει κάτι λάθος, τότε ας έρθει να με καταγγείλει. Τόσο καιρό δεν μιλάω γιατί δεν θέλω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου”.

“Kράτησα ένα χαμηλό μπάτζετ, όσο πιο πολύ μπορούσα”.

“Αν μιλήσουμε για το ποδοσφαιρικό κομμάτι, τότε μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε. Η ομάδα σώθηκε από τον πρώτο γύρο με μπάτζετ 3,2 εκ. ευρώ. Είναι απλήρωτοι οι παίκτες. Όταν υπάρχει μπάτζετ 3,2 εκ. ευρώ και χρέη 4,5 και η εφορία τότε είναι εύκολο να γίνεται κριτική από έξω. Πετύχαμε στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Με τόσο δύσκολο πρωτάθλημα”.

“Και αυτό αποτυπώνεται από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου”.

“Το 2010 όταν ξεκινούσε η χρονιά ρωτήσα όλους αν θέλουν να ανέβει η ομάδα στην Α’ Εθνική. Αν δεν πληρώσεις, πως θα βγεις στην Α Εθνική; Με μέτριους παίκτες δεν παίρνεις την άνοδο. Όπως έγινε με τα Γιάννενα και τον Παναιτωλικό. Όλοι προσπαθούσαμε για το καλό της ομάδας. Μην ξεχνάτε ότι το χρέος που υπήρχε από την 1η χρονιά ήταν και 2,5 εκ. ευρώ. Δεν μπήκαμε για να πούμε ότι έχουμε λεφτά για να τα δώσουμε. Είπαμε ότι θα κάνουμε αγώνα, θα περιορίσουμε το έλλειμμα και ψάχναμε ανθρώπους, επιχειρηματίες για να βοηθήσουν την ομάδα. Να βάλουν όλοι 50 και 100 χιλιάρικα, και εγώ μαζί τους. Όμως, τα μόνα που μαζέψαμε ήταν 3.000 ευρώ!

“Ξεκινήσαμε την Β Εθνική με πενιχρά έσοδα και χρέη 4,5 εκ. ευρώ. Μας κατέστρεψε το τελευταίο ματς με τον Πανσερραϊκό. Την επόμενη χρονιά μπήκαμε μέσα 2,5 εκ. ευρώ”.

“Δεν θέλω να λαϊκίσω και να πω τις μπούρδες που λέει ο κύριος Βατσινάς. Για εμένα ακούσατε ένα νούμερο 9 που δεν είναι έτσι. Θέλω να απαντήσω σε όλους και ήρθα να απαντήσω σε όλα τα ερωτήματα που θέτετε όπως και να πω τις αλήθειες που θέλετε να μάθετε. Και να σας πω και κάτι άλλο; Αν ήθελα, μπορούσα να κάτσω σπιτάκι μου σήμερα. Στα δύσκολα ήμουν παρών. Εγώ δεν είχα προσωπική ανάγκη για να μπω στον ΟΦΗ. Μπήκα στον ΟΦΗ για να προσφέρω. Με ξέρει όλη η Ελλάδα και η Ευρώπη”.

“Εδώ έχουμε μια ομάδα που δεν είναι θέμα Βατσινά. Όπως και να το κάνεις, η ομάδα βρέθηκε με χρέη 4,5 εκ. ευρώ”.

“Όταν λέω καφενεία εννοώ ότι κάποιοι που έχουν αναλάβει ευθύνες στην ομάδα να έρθουν να τα πουν εδώ. Σε όλες τις Γ.Σ. ήμουν παρών και είπα πάντα ότι το λογιστήριο της ΠΑΕ ήταν ανοικτό σε κάθε μέτοχο. Αυτήν την στιγμή όλη η Ελλάδα και όλες οι ομάδες έχουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook