Τι θέλει να βελτιώσει ο Πέπε Μελ από τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ που είχε δύο εκ διαμέτρου τρελά στατιστικά αποτελέσματα και η ατάκα του Ισπανού τεχνικού.

Γράψαμε και νωρίτερα πως κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα και ο ΟΦΗ πρέπει πάση θυσία να καταφέρει να κερδίσει τους Αρκάδες, εφόσον θέλει να παραμείνει στο κόλπο της εξάδας. Σε διαφορετική περίπτωση θα δυσκολέψουν τα πράγματα, γιατί μπορεί να βρίσκεται στο -2 από θέση play offs, όμως την ίδια ώρα – μετά το κάκιστο δίμηνο – τον έχουν φτάσει σχεδόν όλοι από τους οποίους μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες είχε μια απόσταση ασφαλείας.

Το παιχνίδι με τον Άρη και το πρώτο δείγμα γραφής του Πέπε Μελ έδειξε έναν προσανατολισμό ως το που θέλει ο Ισπανός να κινηθεί η αγωνιστική ταυτότητα των ποδοσφαιριστών του ωστόσο υπάρχει το μεν και το αλλά.

Το μεν που δείχνει εμφανώς την διαφορετική αγωνιστική εικόνα του ΟΦΗ είναι ότι σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη που είχε μάλιστα το προβάδισμα, το ολοκλήρωσε με μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής έναντι των γηπεδούχων. Στο 52% ο ΟΦΗ, στο 48% ο Άρης. Αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής των στοιχείων που θέλει να βάλει ο Ισπανός μέσα στην ομάδα με πολλούς μέσους που να είναι παράλληλα καλοί χειριστές της μπάλας και οι οποίοι να την δίνουν στον ΟΦΗ προκειμένου να δημιουργούντα οι προϋποθέσεις για την δημιουργία φάσεων.

Ειδικά το τελευταίο στοιχείο με την καλή κυκλοφορία της μπάλας το είδαμε καθ΄όλη την διάρκεια του δευτέρου 45λεπτου όταν ο Άρης επιχείρησε να μαρκάρει μέχρι και έξω από την περιοχή του Μπάουμαν, με τους παίκτες του ΟΦΗ να σπάνε με χαρακτηριστική ευκολία το pressing των γηπεδούχων και με build up να φτιάχνουν τις δικές τους επιθέσεις.

Το τελευταίο στοιχείο είναι και το “αλλά”. Το αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ΟΦΗ τελείωσε το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης δίχως καμία τελική προς την εστία. Και όταν έχεις την μπάλα στα πόδια σου, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, και δεν καταφέρνεις να κάνεις ούτε τελική προς τον αντίπαλο τερματοφύλακα, είναι ένα στοιχείο προβληματισμού.

Ο Πέπε Μελ στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη είπε χαρακτηριστικά ότι “θέλω να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς του παιχνιδιού”. Ο ΟΦΗ παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα το τελευταίο δίμηνο, αδυνατώντας να παράξει φάσεις όταν είναι εκείνος που έχει την μπάλα στα πόδια του – με εξαίρεση το παιχνίδι με την Κηφισιά όπου πέτυχε τρία γκολ και είχε παράλληλα αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει περισσότερο. Το παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι σε μια ομάδα που πάντα εμφανίζεται στο Ηράκλειο σκληροτράχηλη και δυσκολοκατάβλητη, είναι ματς που πρέπει ν’ αφήσει πίσω του τα στοιχεία του παιχνιδιού που τόσο πολύ έλειψαν και τον έφεραν από την 4η θέση της βαθμολογίας, στην 8η και με τόσες ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από εκείνον.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook