Μάρκο Μπάκιτς: Γιατί είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης του ΟΦΗ αλλά και μεταξύ των τριών κορυφαίων της Λίγκας

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η απουσία του Μαυροβούνιου χαφ και η επιρροή της στο παιχνίδι του ΟΦΗ αναδεικνύεται μέσα από την ανάλυση του open play (Attacking Sequence Involvements) των ομάδων τους, τόσο συνολικά, όσο και ανά 90 λεπτά.

Με βάση το βασικό στατιστικό στοιχείο που είναι να έχουν παίξει τουλάχιστον τα μισά αγωνιστικά λεπτά των ομάδων τους, δηλαδή μίνιμουμ 590′, ο Μάρκο Μπάκιτς συνεχίζει να είναι μεταξύ των τριών κορυφαίων ποδοσφαιριστών της Superleague 1.

Οι επιδόσεις του 29χρονου Μαυροβούνιου έχουν αποτυπωθεί τόσο στο χορτάρι, όσο και στους δείκτες των Analytics, καθώς η επιδραστικότητα του στον ΟΦΗ δεν περνά απαρατήρητη, κάτι που θα δούμε και στη συνέχεια. Μετρά 2,4 τελικές ο ίδιος, 1,8 δημιουργεί ο ίδιος και σε 2,3 συμμετέχει στο χτίσιμό τους.

Ο χαφ του ΟΦΗ βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από τους Φορτούνη και Πινέδα ωστόσο στην κατηγορία «xGoalChain per 90’», ο Μάρκο Μπάκιτς βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Έστω και στους δεκαδικούς, ο Μπάκιτς είναι ο παίκτης της Superleague που οι τελικές στις οποίες συμμετέχει, με οποιονδήποτε τρόπο, δημιουργούν την μεγαλύτερη απειλή (xGChain 0.81).

Ελάχιστα πίσω του είναι ο Φορτούνης (0,8) και ακολουθούν οι δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, Τάισον και Μουργκ, ακολουθούν με 0,75 και 0,72 αντίστοιχα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook