Το Gentikoule εστιάζει και καταγράφει όλο το ρεπορτάζ γύρω από το πως ο ΟΦΗ κατέληξε στον Ισπανό προπονητή και τα κριτήρια που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την επιλογή του Πέπε Μελ.
Η αλήθεια είναι πως μετά το διαζύγιο με τον Βάλντας Νταμπράουσκας, πολλά ονόματα ακούστηκαν, ωστόσο λίγα ήταν εκείνα που πραγματικά έπαιξαν για τον ηλεκτρικό και απαιτητικό πάγκο του ΟΦΗ.
Από τον Κρις Κόλμαν μέχρι τον Γκόραν Τόμιτς και τον Πέπε Μελ. Προφανώς υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας και τις οποίες δεν πρόκειται να τις μάθουμε ποτέ.
Κάθε περίπτωση είχε τα δικά της +/- ωστόσο, ο ΟΦΗ όπως έχει δείξει και στο παρελθόν, είναι υπέρ των προπονητών που θεωρούνται ανερχόμενοι, φιλόδοξοι, που έχουν δείξει σημαντικά δείγματα γραφής στο παρελθόν.
Μια τέτοια περίπτωση ήταν και ο Κροάτης Γκόραν Τόμιτς, ο 46χρονος Κροάτης ήταν εκείνος που συγκέντρωνε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Ο Κρις Κόλμαν είχε συμφωνήσει προφορικά με τον ΟΦΗ και αν δεν παρουσιαζόταν η περίπτωση του Πέπε Μελ, θα ήταν ήδη στην Κρήτη, συγκέντρωνε άλλα χαρακτηριστικά που είχαν να κάνουν με την γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, ότι μέχρι πρότινος ήταν σε πάγκο ομάδας Superleague 1 και κατά συνέπεια δεν θα είχε πρόβλημα προσαρμογής.
Ωστόσο από την στιγμή που παρουσιάστηκε στους ανθρώπους του ΟΦΗ ως επιλογή ο Πέπε Μελ, ήρθε η ανατροπή και για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε να μείνει στην άκρη ο πρώην τεχνικός του Ατρομήτου.
Οι λόγοι που ο ΟΦΗ κατέληξε στην περίπτωση του 60χρονου τεχνικού ήταν αρκετοί ωστόσο οι σημαντικότεροι ήταν οι εξής:
– Προπονητής με πλούσιο βιογραφικό και παρουσία σε πάγκους, ιδιαίτερα απαιτητικούς, ομάδων με πίεση και δυναμική όπως η διπλή θητεία του στην Μπέτις.
– Προσωπικότητα που μόνο το βιογραφικό του και το όνομα του θ’ αποτελέσει ένα έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές ότι θα δουλέψουν με έναν προπονητή που έχει μεγάλη εμπειρία από τους πάγκους και που διαθέτει χαρακτηριστικά ανθρώπου που έρχεται για να πετύχει και όχι για να έχει ένα απλό πέρασμα.
– Ο Πέπε Μελ σε όσες ομάδες δούλεψε πάντα είχε ψηλούς στόχους, ακόμα και στην αποστολή αυτοκτονίας που ανέλαβε τον πάγκο της Μάλαγα, σε μια χρεωκοπημένη ομάδα που πάλευε για να σωθεί, πήγε έχοντας στόχο να την σώσει κάτι που πρακτικά ήταν αδύνατο. Έχοντας ως στόχο την άνοδο έζησε χρονιές πρωταθλητισμού στην Λας Πάλμας. Και ουσιαστικά ερχόμενος στον ΟΦΗ ο Πέπε Μελ αναλαμβάνει μια ομάδα που βρίσκεται εντός και των δύο στόχων που έχουν τεθεί από την αρχή της χρονιάς.
Το διάστημα της αποχής του από τους πάγκους δεν έπαιξε ποτέ σημαντικό ρόλο στην απόφαση του ΟΦΗ. Το γεγονός ότι δεν εργάστηκε από τον περασμένο Γενάρη, είναι κάτι συνηθισμένο στην ζωή των προπονητών. Ουδείς προπονητής αναλαμβάνει ομάδα Μάρτη με Απρίλη ενώ στην συνέχεια εφόσον δεν βρει κάτι που εκείνος θέλει, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, περιμένει και αξιολογεί τις καλύτερες προτάσεις που θα προκύψουν τους πρώτους μήνες της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Κατά συνέπεια είναι κάτι που δεν παίζει καμία σημασία.
Στον ΟΦΗ έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο Πέπε Μελ, μέσω των calls που έγιναν κατά την διάρκεια του τελευταίου πενθημέρου έδειξε ενδιαφέρον όχι μόνο για το ποδοσφαιρικό τμήμα, το ρόστερ κτλ, αλλά ρώτησε και ιδιαίτερα επίμονα για τον βαθμό οργάνωσης του club, τις εγκαταστάσεις που διαθέτει ο ΟΦΗ, το επίπεδο που βρίσκεται το αθλητικό κέντρο.