Κολιτσιδάκης: “Ο ΟΦΗ θα είναι στα play offs – Να διαχειριστεί τα ματς που προηγείται”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Θανάσης Κολιτσιδάκης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή εστιάζοντας στα +/- του φετινού ΟΦΗ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Κολιτσιδάκης στον ΣΠΟΡ FM 104,2

Για την επιστροφή του στην προπονητική: «Είναι ένα θέμα που με απασχολεί και πιστεύω ότι θα το λύσω μέσα στην χρονιά».

Για τον ΟΦΗ: «Θα έλεγα ότι οι φετινές βλέψεις για τον ΟΦΗ και η αίσθηση που είχα και εγώ είναι να έμπαινε η ομάδα στην εξάδα. Ενώ ξεκίνησε πολύ καλά, τουλάχιστον στην έδρα του κερδίζοντας πολύ καλές ομάδες, είχε μία κακή στιγμή με τον Ολυμπιακό και εκεί θα έλεγα ότι ξεκίνησε το πρόβλημα. Το διαχρονικό πρόβλημα που έχει ο ΟΦΗ είναι τα εκτός έδρας. Δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Όταν πας στην Τρίπολη και χάνεις εύκολα, όταν πας στις Σέρρες και χάνεις, εκεί έχεις το πρόβλημα. Δεν μπορείς μόνο να κερδίζεις στην έδρα σου. Είναι λίγο περίεργο αυτό που συμβαίνει γιατί ο ΟΦΗ έχει και καλούς παίκτες και έμπειρους παίκτες. Είναι λίγο περίεργο που δεν έχει νέους παίκτες ταλαντούχους, γιατί πάντα υπήρχε αυτό το στοιχείο του ενθουσιασμού. Έχει αρκετούς τραυματισμούς που τον φρενάρουν και ο προπονητής δεν μπορεί αν βρει μία σταθερή χημεία. Αυτό που εισπράττω είναι ότι έχει μία καλή ομάδα, παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά του λείπει το αποτέλεσμα. Έβλεπα το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν μπορείς να πετυχαίνεις τόσο νωρίς ένα γκολ και μετά να εμφανίζεσαι έτσι».

Για τα τελευταία παιχνίδια του ΟΦΗ: «Όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο, αλλά ο ΟΦΗ ήταν ήδη υπό πίεση μετά την ήττα στις Σέρρες. Τελικά δεν νίκησε και στη συνέχεια ήρθαν αυτά τα αποτελέσματα. Όταν μία ομάδα δεν πηγαίνει πρώτη στις μονομαχίες, ίσως παίζει ρόλο η κούραση και η προπόνηση. Αλλά με ένα ματς την εβδομάδα δεν υπάρχει αυτό. Το να παίζεις στην έδρα σου με τόσο κόσμο και να μην μπορείς να κερδίσεις τις μονομαχίες, είναι λίγο περίεργο».

Για το σύστημα του Νταμπράουσκας: «Αν παίζεις με τρία στόπερ, μπορείς να έχεις και επιθετικό και αμυντικό σύστημα. Είναι αναλόγως το τι παίκτες θα επιλέξεις να βάλεις στο ματς. Είναι και αναλόγως το πως έχεις επιλέξει να χτίσεις την ομάδα. Αν έχεις πάρει παίκτες για τέτοιο σύστημα, τότε σε βολεύει. Αν για παράδειγμα έπαιζε τρίτο στόπερ ο Μαρινάκης, θα ήταν διαφορετικό από τον Λαμπρόπουλο ή τον Πασαλίδη. Ο ΟΦΗ έχει έναν καλό και έξυπνο προπονητή, που μπορεί να αλλάξει το σύστημα εάν δει ότι δεν κάνει. Δεν είναι κολλημένος σε αυτό».

Για την μάχη της εξάδας: «Θεωρώ ότι θα μπει στην εξάδα ο ΟΦΗ, βάσει δυναμικής, ρόστερ και ονόματος. Νομίζω ότι θα μπει στην εξάδα έστω και δύσκολα, αρκεί να μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα τα παιχνίδια που προηγείται, αλλά και τα εκτός έδρας. Αυτή τη στιγμή είναι η Λαμία στην εξάδα, αλλά νομίζω ότι δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις δύο ομάδες. Αυτό που με προβληματίζει στον ΟΦΗ είναι ότι δέχεται πολλές φάσεις. Και με τον Άρη και με τον ΠΑΟΚ δέχθηκε πολλές τελικές. Εκεί το βλέπω το πρόβλημα. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα έχασα το μέτρημα. Ο ΟΦΗ δεν είναι μία ομάδα που θα κλειστεί και θα περιμένει. Η πίεση ψηλά θα έπρεπε να γίνει πιο αποτελεσματική. Αυτό θέλει πολύ προπονημένους και έξυπνους παίκτες».

Για το εάν ο ΟΦΗ περνάει μία αγωνιστική «κοιλιά»: «Παίζει ρόλο το τι σχεδιασμό έχεις κάνει. Όλες οι ομάδες κάνουν μία κοιλιά. Καμία ομάδα δεν παίζει στον ίδιο ρυθμό σε όλο το πρωτάθλημα. Ίσως είναι επιλογή να βγάλει μετά την ένταση ο ΟΦΗ, έχει λογική».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook