Νταμπράουσκας: “Ο πανικός είναι μεγαλύτερος από τον σκοπό μας – Πιστεύω στους παίκτες και την ομάδα”

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας στην καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους στο ΒΑΚ, τόνισε πως “δεν αισθανόμαστε κανένα πανικό” και εξέφρασε την πλήρη στήριξη του προς τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ.

Λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι με τον Βόλο όπου η νίκη δείχνει να μοιάζει μονόδρομος, ο Λιθουανός τεχνικός αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί γύρω (και όχι εντός) από την ομάδα, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του προς την ομάδα του εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία πως θα βγει από την αγωνιστική κοιλιά του τελευταίου 20ημερου.

Αρχικά ο Βάλντας Νταμπράουσκας είπε για την επιστροφή στην δράση: “Είμαστε ήρεμοι, ξέρουμε τι κάνουμε και δουλεύουμε προς μία κατεύθυνση. Ξέρουμε την κατεύθυνσή μας και πάντα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στον δρόμο. Όταν αυτά συμβαίνουν, πρέπει να ξέρεις πως να αντιδράσεις. Όπως για παράδειγμα όταν οδηγάς ένα αυτοκίνητο σε έναν δρόμο με λακκούβες. Πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις. Πότε να στρίψεις, πότε να πατήσεις πιο πολύ το γκάζι. Δεν αισθανόμαστε κανένα πανικό, εσείς (σ.σ. οι δημοσιογράφοι) αισθάνεστε πανικό.  Προπονούμαστε όπως πάντα, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο παιχνίδι, ξέρουμε ότι δεν έχουμε κερδίσει εδώ και λίγο καιρό. Το παιχνίδι έρχεται μετά την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες και δεν ξέρεις τι μπορείς να συναντήσεις. Πιστεύω στην προπόνηση που έχουμε κάνει, στους παίκτες, πιστεύω στην ομάδα και είναι θέμα χρόνου να βγούμε από αυτό”.

Όσον αφορά την επιστροφή στην δράση μετά την εβδομαδιαία διακοπή: “Όταν υπάρχει διακοπή για τις Εθνικές ομάδες δεν έχεις όλο το γκρουπ και σαν προπονητής θέλεις να έχεις τον έλεγχο και δεν τον έχεις. Γιατί ο ένας παίκτης είναι εδώ, ο άλλος είναι εκεί. Σήμερα ξεκίνησαν να επιστρέφουν, ο Καρώ, ο Τοράρινσον και ο Κουτεντάκης γύρισαν σήμερα, αλλά μόνο ο Κουτεντάκης προπονήθηκε γιατί οι υπόλοιποι έπαιξαν. Μπάκιτς, Τοράλ, Γκλάζερ είναι ακόμα εκτός”.

Για την συμμετοχή παικτών της Κ19 στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας: “Είμαι ευγνώμων για την φανταστική συνεργασία που έχουμε με την ακαδημία και πραγματικά αισθάνομαι ότι μεγαλώνουμε σαν ομάδα και σαν σύλλογος. Παίξαμε φιλικό στην προπόνηση με την Κ19, τέσσερις παίκτες από την ομάδα νέων προπονήθηκαν μαζί μας και τα πήγαν πάρα πολύ καλά”.

Για το αν υπάρχει πίεση εντός της ομάδας ο Βάλντας Νταμπράουσκας υπογράμμισε ότι: “Το τι αισθάνεστε εσείς οι δημοσιογράφοι, το τι αισθάνεται ο κόσμος και το τι αισθανόμαστε εμείς είναι κάτι διαφορετικό. Υποβιβαζόμαστε; Όχι. Ποιος είναι ο στόχος μας; Τα πλέι οφ. Είμαστε έναν πόντο μακριά από τα πλέι οφ. Πραγματικά αισθάνομαι ότι ο πανικός είναι πολύ μεγαλύτερος από τον σκοπό. Δείξτε μου μία ομάδα που δεν θα περάσει δύσκολες στιγμές. Εάν ζούσατε στην Αθήνα και ήσασταν δημοσιογράφοι της ΑΕΚ, τι θα λέγατε όταν η ομάδα σας έχασε από τον ΟΦΗ και μετά κέρδισε την Μπράιτον και πήρε ισοπαλία με τον Άγιαξ; Τι θα κάνατε όταν ο Ολυμπιακός δέχθηκε τέσσερα γκολ από τον ΠΑΟΚ στην έδρα του; Δεν τρελαίνονται οι δημοσιογράφοι αυτών των ομάδων. Αυτά τα παιδιά στην ομάδα νιώθουν ότι πρέπει να μάχονται κόντρα στον αντίπαλο και ότι πρέπει να αμυνθούν ενάντια στην κοινωνία και τα θέλω της. Όταν έρχεται μία δύσκολη στιγμή, η κοινωνία έρχεται και σε πιέζει ακόμα πιο πολύ. Μερικές στιγμές κερδίζεις, μερικές χάνεις. Για παράδειγμα, αυτή τη χρονιά έχουμε παίξει τρεις φορές με τα Γιάννενα. Τις δύο παίξαμε πολύ κακά. Παίξαμε κακά και πήραμε τέσσερις βαθμούς όμως. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο δυστυχώς” ενώ για το παιχνίδι της Παρασκευής πρόσθεσε λέγοντας ότι: “Θέλουμε να παίξουμε ελεύθεροι κόντρα στον Βόλο. Να μην ακούμε κανέναν και να παίξουμε το παιχνίδι. Σήμερα στην προπόνηση είχαμε περισσότερο ένταση και αύριο θα είναι πιο πολύ τακτική. Έχουμε ένα πλάνο και πρέπει να διαλέξουμε τους κορυφαίους 11. Κάθε μέρα σου αλλάζουν την γνώμη, οι παίκτες σου δίνουν ευχάριστο πονοκέφαλο. Δεν είναι ένα εύκολο παιχνίδι, θέλουμε να δώσουμε μία νίκη στον κόσμο μας και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook