Ο Ρόναλντ Γκόμεζ στον ΣΠΟΡ FM 104,2: “Δεν είμαι ΟΦΗ, ΟΦΑΡΑ είμαι – Όταν παίζει αγώνες φοράω την φανέλα του και πανηγυρίζω”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο κορυφαίος ξένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ΟΦΗ, ο θρυλικός Ρόναλντ Γκόμεζ σε μια συνέντευξη κατάθεση ψυχής μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 για την αγάπη του για τον ΟΦΗ, για τα συναισθήματα του για την ομάδα κάνοντας πραγματικά μια μοναδική εξομολόγηση.

Aναλυτικά όσα είπε ο Ρόναλντ Γκόμεζ στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή

Για το τι σημαίνει για εκείνον ο ΟΦΗ: “Το Ηράκλειο είναι στην καρδιά μου και ο κόσμος και ο ΟΦΗ γιατί ήταν η καλύτερη ομάδα που έπαιξα στην καριέρα μου. Μίλησα με φίλους και ήρθα μια μέρα αλλά πρέπει να ξαναέρθω και άλλες. Το Ηράκλειο έχει αλλάξει αλλά είναι φοβερή πόλη. Και η ομάδα είναι καλή και ο κόσμος είναι τρομερός”

Για την επιστροφή του στο Ηράκλειο έπειτα από 20 χρόνια: “Για μένα ήταν φοβερό, έχουν περάσει τόσα χρόνια και ο κόσμος με χαιρετούσε, υπέγραφα φανέλες και έβγαινα φωτογραφίες και ήταν φανταστικό για μένα. Δεν το περίμενα όμως επειδή όταν ήμουν στον ΟΦΗ τα έδωσα όλα, έπαιζα με την καρδιά μου και για τον κόσμο της ομάδας”.

Για το ότι τον θυμούνται και τον αναγνωρίζουν και νεότεροι σε ηλικία φίλαθλοι του ΟΦΗ: “Ρώτησα δύο παιδιά που με αναγνώρισαν, τους λέω πως με γνώρισατε, έχουν περασει τόσα χρόνια και μου λένε έχουμε δει φωτογραφίες και videos. Ακόμα και οι νεότεροι φίλαθλοι με ξέρουν, είναι τρομερό και καταπληκτικό που μετά από τόσα χρόνια ο κόσμος με αναγνώριζε και με θυμάται”.

Για το ότι ο κόσμος τον αναγνωρίζει ως τον κορυφαίο ξένο παίκτη στην ιστορία του ΟΦΗ: “Δεν ξέρω πόσοι παίκτες έχουν περάσει από τον ΟΦΗ και για να λέει ο κόσμος για μένα, δείχνει ότι κάτι έκανα καλά στην ομάδα. Αυτό το έκανα γιατί αγαπούσα και αγαπάω πάρα πολύ την ομάδα, την πόλη και τον κόσμο”

Για το πως εξηγεί την αγάπη του κόσμου προς εκείνον: “Μόλις μπήκα στο γήπεδο, για μένα ήταν κάτι φανταστικό. Με χαιρετούσε, με χειροκροτούσε και δεν μίλησε ποτέ για μένα ούτε μια φορά. Ήθελα πάντα να βάλω γκολ, να παίξω καλά για την ομάδα και πάντα στην καρδιά μου μέσα είναι οι άνθρωποι του ΟΦΗ που ήταν τότε στην ομάδα, ο κόσμος που δούλευε στα γραφεία και για μένα ήταν κάτι φανταστικό. Δεν μπορώ να το ξεχάσω και δεν θα το ξεχάσω ποτέ μου”.

Για το αν παρακολουθεί τον ΟΦΗ: “Όταν βλέπω τον ΟΦΗ είμαι έτοιμος να βάλω την φανέλα του για να παρακολουθώ τα παιχνίδια του. Όταν παίζει ο ΟΦΗ βάζω την φανέλα του και περιμένω να κερδίσει για να πανηγυρίσω μαζί του. Ο ΟΦΗ είναι ο κόσμος του, είναι κάτι τρομερό, στα μπαράζ της Ρόδου ζήσαμε μοναδικές στιγμές. Τώρα το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει τότε ήταν πολλοί Έλληνες, πολλοί Κρητικοί. Όποιος παίξει στον ΟΦΗ, είναι ΟΦΗ, αυτό δεν αλλάζει. Εγώ δεν είμαι ΟΦΗ, ΟΦΑΡΑ είμαι”.

Για το ωραιότερο γκολ που έβαλε με τον ΟΦΗ: “Ωραίο γκολ ήταν αυτό με την Προοδευτική, είχα βάλει με τον ΠΑΟΚ ένα πολύ ωραίο γκολ αλλά το πιο σημαντικό που πέτυχα ήταν με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Ρόδο”.

Για το μελλοντικό του όνειρο: “Το όνειρο μου είναι είναι να γίνω προπονητής στον ΟΦΗ, αυτό έχω όνειρο”.

Για το τι σημαίνει για εκείνον ο ΟΦΗ και ο κόσμος: “Τι να σου πω, ο ΟΦΗ και ο κόσμος είναι όλα για μένα, είναι στην καρδιά μου. Αγαπάμε πολύ τον ΟΦΗ, την πόλη, τον κόσμο τι να πω και πως να το πω…”.

Για την προπονητική του καριέρα και την παρουσία του στην Ελλάδα: “Ήρθα στην Ελλάδα για τον Απόλλωνα γιατί είναι μια ομάδα με ιστορία. Θέλουμε να σταθεροποιηθούμε και να παμε στην Β’ Εθνική και μετά στην Α’ Εθνική. Ήμασταν η τελευταία ομάδα που ξεκίνησε την προετοιμασία της, είχαμε μόνο 6-7 παίκτες και κατάφεραμε να φτιάξουμε ομάδα μέσα στην τελευταία εβδομάδα. Αρχίσαμε χωρίς φυσική κατάσταση, δίχως προετοιμασία. Στα 10 παιχνίδια δεν έχουμε κερδίσει ακόμα αλλά έχουμε μόνο 2 ήττες και 8 ισοπαλίες. Και να σου πω και κάτι; Έπρεπε να κερδίσουμε και τα 10 παιχνίδια αλλά θέλει λίγο τύχη, σιγά – σιγά όλα θα γίνουν”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook