Ανεπανάληπτο ναυάγιο του ΟΦΗ στις Σέρρες

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ δεν έκανε γκολ τις φάσεις που είχε, ο Νταμπράουσκας έφτασε στο 90′ για να ανακατέψει την τράπουλα και ο Πανσερραϊκός πήρε από το πουθενά ένα παιχνίδι οδηγώντας τον σε ένα μοναδικό φιάσκο στις Σέρρες.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα παιχνίδια, άφησε στην άκρη την ενδεκάδα με τρία αμυντικά χαφ και τον Τοράλ να παίρνει την θέση του Γκλάζερ στο 3-4-1-2: Ο Μπάουμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, Μαρινάκης και Τοράρινσον στα άκρα και οι Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ στο κέντρο της άμυνας. Γαγιέγος, Μεγιάδο και Τοράλ στον άξονα και τον Ριέρα πίσω από το Ντίκο.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και πήρε τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά. Με πίεση ψηλά και σωστή κυκλοφορία της μπάλας η κατοχή πέρασε στην πλευρά του ψάχνοντας το γκολ. Από κλέψιμο του Μεγιάδο, ήρθε η πρώτη φάση με το σουτ του Τοράλ να κοντράρει τελευταία στιγμή στον Αυλωνίτη και να φεύγει κόρνερ. Στην επόμενη φάση ήρθε το γκολ με μια καταπληκτική κάθετη πάσα του Τοράλ που βρήκε τον Ριέρα ο οποίος πέρασε τον Χοβάν και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Στην συνέχεια ήρθαν ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Μαρινάκη και στην πρώτη επίθεση που ο Πανσερραϊκός έφτασε στην περιοχή του ΟΦΗ κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Μεγιάδο δεν μάρκαρε σωστά τον Χατζηστραβό που με ένα άπιαστο σουτ έκανε το 1-1.

Το γκολ των γηπεδούχων σαν να βραχυκύκλωσε τον ΟΦΗ που δεν βρήκε απάντηση για ένα 15λεπτο και τους γηπεδούχους να έχουν δύο μεγάλες φάσεις ωστόσο ο Μπάουμαν είπε όχι. Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να πιέσει, ούτε να κρατήσει μπάλα με το πρώτο ημίχρονο να είναι μοιρασμένο για κάθε ομάδα.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ – ΟΦΗ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΟΦΗ έχασε τον Τοράλ που ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες στο πρώτο ημίχρονο με τον Νταμπράουσκας να βάζει στην θέση του τον Φελίπε, πηγαίνοντας τον δίπλα στο Ντίκο και τον Ριέρα να πηγαίνει σε θέση επιτελικού μέσου. Το πλάνο του Νταμπράουσκας λειτούργησε με τον ΟΦΗ να αυξάνει την πίεση του και να προσπαθεί είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ευκαιρία φάσεων. Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να σκοράρει με τους Ριέρα και Γαγιέγος να αστοχούν εξ’ επαφής και μέσα από την μικρή περιοχή του Πανσερραϊκού που μέχρι το 80′ είχε δημιουργήσει μόλις μια φάση έπειτα από λάθος στην άμυνα, το πλασέ του Τόμας να φεύγει άουτ.

Ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο του αγώνα ωστόσο ο Βάλντας Νταμπράουσκας επέμενε στους 11 δίχως να φρεσκάρει την ομάδα του και στο 88′ ήρθε το 2-1 όταν από μια κεφαλιά του Αυλωνίτη από το κέντρο ο Καρώ μάρκαρε πολύ άτσαλα τον Άλεξιτς που κέρδισε το πέναλτι και ο Μούργος το μετουσίωσε σε γκολ δίνοντας στον Πανσερραϊκό τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook