Ο Γιώργος Τσιφούτης για την ιστορική βραδιά επί της Ατλέτικο: “Ακόμα δεν ξέρω αν πέρασε η μπάλα την γραμμή”

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο Γιώργος Τσιφούτης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 για την ιστορική πρόκριση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, το δικό του πέναλτι αλλά και για όλα όσα έζησε στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ.

Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή για το ιστορικό βράδυ της 2ας Νοεμβρίου 1993 εξιστορώντας και το πως κατέληξε να είναι εκείνος που θα εκτελέσει το πέναλτι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Τσιφούτης στον ΣΠΟΡ FM 104,2

Για την πρόκριση επί της Ατλέτικο: «Εκείνη την πρόκριση πιστεύω ότι ούτε η Ατλέτικο μπορεί να το ξεχάσει ότι αποκλείστηκε από τον ΟΦΗ. Είναι από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, γιατί η διαφορά των δύο ομάδων ήταν τεράστια. Ήταν σαν να παίζει ο Βόλος με την Μάντσεστερ Σίτι ή την Λίβερπουλ και να την αποκλείει. Παικτικά δεν φάνηκε πολύ η διαφορά. Εκεί πέρα όντως δυσκολευτήκαμε στο παιχνίδι που χάσαμε, αλλά εδώ ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε, δεν ήμασταν τυχεροί».

Για το εάν πέρασε η μπάλα την γραμμή στο πέναλτι: «Δεν γνωρίζω. Πέρασε, δεν πέρασε, πέρασε η μισή. Αν υπήρχε VAR τότε θα ήμασταν σίγουροι. Είναι δύσκολη φάση, βέβαια ο επόπτης ήταν σίγουρος, έφυγε σφαίρα στο κέντρο».

Για την ομάδα που είχε τότε ο ΟΦΗ: «Είχαμε ομαδάρα όμως, ήμασταν οικογένεια. Όλο αυτό το πράγμα, με τον Γκέραρντ, έβγαινε και στο γήπεδο. Ήμασταν πολύ καλή ομάδα, μπορούσαμε να κάνουμε την έκπληξη».

Η ιστορία του πέναλτι: «Τότε, συνήθως η τελευταία εντολή ήταν του προπονητή για το ποιος θα χτυπήσει ένα πέναλτι. Δεν πήρα εγώ την πρωτοβουλία από μόνος μου να το χτυπήσω, πάντα η απόφαση ήταν του προπονητή. 1-2 ίσως και 3 παίκτες ικανοί να χτυπήσουν ένα πέναλτι. Ένιωθα καλά τότε».

Για όσα έζησε στον ΟΦΗ: «Αν δεν ερχόμουν στον ΟΦΗ, αν δεν γινόταν όλο αυτό, πιστεύω θα είχα ένα μεγάλο συναισθηματικό κενό. Νιώθω ότι αυτό το πράγμα σε γεμίζει. Λες ότι και τίποτα να μην κάνω, έχω αποκλείσει με αυτά τα παιδιά την Ατλέτικο Μαδρίτης. Παίζαμε σε ένα γήπεδο Καμίνι. Δεν μπορώ να μεταφέρω αυτό το κλίμα στους επόμενους, πρέπει να το ζήσουν. Αυτό που ζούσαμε ήταν τρομερό. Τότε η ομάδα είχε πάρει ένα Κύπελλο, αλλά δεν είχε κάνει κάτι άλλο τρομερό. Εκείνα τα δύο χρόνια ήμασταν πολύ καλοί στην Ελλάδα, παίξαμε Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οι παλιοί μου συμπαίκτες, ο Σαμαράς, ο Παπαδόπουλος, βοήθησαν τον ΟΦΗ να ορθοποδήσει ξανά».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook