Οι παραδόσεις που έσπασαν και το αρνητικό σερί με τον Ολυμπιακό

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ κερδίζοντας Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ έσπασε τις εις βάρος του αρνητικές παραδόσεις που κρατούσαν τα τελευταία χρόνια σε σχέση με εκείνη που συνεχίστηκε με αντίπαλους τους “ερυθρόλευκους”.

Με τις νίκες που έκανε στο “Γεντί Κουλέ”, ο ΟΦΗ όχι μόνο κέρδισε τρία ντέρμπι στην σειρά, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, αλλά παράλληλα κατάφερε να σπάσει όλα τα αρνητικά ρεκόρ που υπήρχαν από τα προηγούμενα χρόνια.

Άρης

Παίρνοντας χρονολογικά τα παιχνίδια που έδωσε, ο ΟΦΗ με το 3-2 της πρεμιέρας κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από 10 συνεχόμενες αναμετρήσεις που δεν είχε καταφέρει να κερδίσει.

 

Πριν τον φετινό Αύγουστο, η τελευταία νίκη επί του Άρη χρονολογούνταν τον Δεκέμβριο του 2019 όταν είχε επικρατήσει στο Ηράκλειο με 3-1. Έπειτα ακολούθησαν 10 παιχνίδια (πρωτάθλημα και κύπελλο) όπου δεν είχε καταφέρει να χαμογελάσει.

ΠΑΟΚ

Με τον ΠΑΟΚ το σερί ήταν ακόμα χειρότερο για τον ΟΦΗ. Πριν το φετινό 1-0, ο ΟΦΗ είχε χαμογελάσει τελευταία φορά σε παιχνίδι κόντρα στον “Δικέφαλο του Βορρά” τον Φεβρουάριο του 2015 όταν είχε επικρατήσει στο “Γεντί Κουλέ” με 3-1.

 

Στην συνέχεια ακολούθησαν από την σεζόν 2018 – 2019 όταν και ξανασυναντήθηκαν οι δύο ομάδες, συνολικά 12 παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, όπου ο ΟΦΗ αγνοούσε τη νίκη.

ΑΕΚ

Εδώ το αρνητικό σερί που έτρεχε εις βάρος του ΟΦΗ ήταν μικρότερο μιας και έχει κερδίσει την Ένωση δύο φορές από το 2018 όταν επέστρεψε ξανά στην μεγάλη κατηγορία.

 

Η πρώτη ήταν το Νοέμβριο του 2019 με 1-0 χάρις στο γκολ του Σεμέντο και η δεύτερη στο ΟΑΚΑ τον Δεκέμβριο του 2021 με 1-2.

Ολυμπιακός

Πλέον οι ερυθρόλευκοι, μετά και την ήττα του ΠΑΟΚ, τρέχουν το καλύτερο σερί αντιπάλου του ΟΦΗ σε ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος κόντρα στον ΟΦΗ από τον Οκτώβριο του 2018 όταν και είχε γνωρίσει την ήττα στο Ηράκλειο με 1-0 χάρις σε ένα γκολ του Πάτρικ Βουό. Έκτοτε μετράει μόνο νίκες, μη έχοντας χάσει ούτε βαθμό, σε 11 συνεχόμενα παιχνίδια.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook