Νταμπράουσκας: “Κανείς δεν θα μπει στα play offs από τον Οκτώβρη – Να έχουμε πίστη στην εξέλιξη”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας μίλησε στην συνέντευξη τύπου για το τι πήγε λάθος στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Για το τι πήγε λάθος στο σημερινό παιχνίδι: “Δεν είναι ο ίδιος ΟΦΗ με αυτόν των προηγούμενων αγώνων, με τις προσδοκίες που ειχαμε δημιουργήσει είναι πιο δύσκολο να δεχτούμε αυτήν την ήττα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά μέχρι το 10ο λεπτό, προσπαθήσαμε να είμαστε επιθετικοί στο πρέσινγκ και την πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός δημιούργησε ευκαιρία, κατάφερε να σκοράρει. Πιστεύω πως μετά το 0-1 είχαμε πρόβλημα, δεν είχαμε τις σωστές τοποθετήσεις ενώ ο Ολυμπιακός μόλις σκόραρε δεν ήταν τόσο επιθετικός. Ουσιαστικά δεν μπορούσαμε να περάσουμε την μπάλα στους επιθετικούς για να την κρατήσουμε και μετά την έξοδο του Μπάκιτς ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα στο πλάνο που ειχαμε σχεδιάσει. Μετά την αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο παρέμεινε το 0-1 και το μόνο θετικό ήταν ότι το σκορ παρέμεινε εκεί. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε κάποιες προσαρμογές αλλά όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό πρέπει να βρίσκεσαι στην καλύτερη σου μέρα για να έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις. Πρέπει ν’ αναλύσουμε τους λόγους που κάναμε τόσα λάθη σε απλές πάσες, παίρναμε λάθος αποφάσεις, τα κόντρολ μας ήταν κακά. Ενώ περνούσαμε το κέντρο κάναμε λάθη με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να φεύγει στις αντεπιθέσεις και να τρέχουμε να επιστρέψουμε στην άμυνα. Μετά το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού δεν ξέρω αν ήταν ίδια η πίστη με αυτήν που είχαμε στο 0-1. Προσπαθήσαμε με κάποιες αλλαγές ή αλλαγή του συστήματος και πέραν της φάσης με τον Τοράλ, από πλευράς δημιουργικότητας δεν κάναμε τίποτα απολύτως. Απέναντι σε ομάδες επιπέδου όπως ο Ολυμπιακός αλλάζει τους αγώνες, όταν κρατάμε το μηδέν στην εστία μας και η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν αυτή ενώ εμείς είχαμε τους χώρους για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Σήμερα συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Δεχτήκαμε νωρίς το γκολ, ουσιαστικά η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν ότι ο Ολυμπιακός μας άφησε την κατοχή της μπάλας. Το μεγαλύτερο παράπονο είναι ότι ο κόσμος γύρισε στενοχωρημένος στο σπίτι του, δεν του δώσαμε την ευκαιρία να δημιουργήσει εικόνες και στιγμές από το σημερινό παιχνίδι. Χάσαμε το παιχνίδι αλλά πραγματικά ήθελα να πάνε στο σπίτι περισσότερο χαρούμενοι. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να τους δημιουργήσουμε αυτό το συναίσθημα και να γυρίσουν πίσω ευτυχισμένοι”.

Για την εικόνα του ΟΦΗ μετά την διακοπή του πρωταθλήματος: “Πάντα λέω πως αυτά τα παιχνίδια είναι τα πιο δύσκολα για να παίξουμε γιατί δεν υπάρχει ο ρυθμός που υπήρχε. Όταν έχεις παίκτες που έχουν παίξει στις εθνικές ομάδες τότε είναι καταπονημένοι, με την Κηφισιά είχαμε απουσίες και δεν το λέω αυτό ως δικαιολογία. Δεν το λέω ως δικαιολογία αλλά μερικές φορές παίζει ρόλο η λεπτομέρεια στην οποία χτίζεις πάνω στα παιχνίδια. Οι πραγματικές συνθήκες και η ανάλυση γίνονται κατά την διάρκεια του αγώνα. Δεν λέω ότι παίξαμε καλά με την Κηφισιά, αν έμπαινε το πέναλτι δεν θα μιλούσαμε για έναν βαθμό και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να έχουμε εμπιστοσύνη στην διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και δεν θα περιμένει κανείς από τον Οκτώβρη για να μπει στα play offs αλλά αυτό θα συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα. Μέχρι να φτάσουμε στην υλοποίηση του στόχου θα έχουμε δώσει αρκετά παιχνίδια, άλλα όπως εκείνα με την ΑΕΚ και άλλα όπως αυτά με τον Ολυμπιακό που ήμασταν απογοητευμένοι”.

Για τις αλλαγές συστήματος κατά την διάρκεια του αγώνα: “Χρησιμοποιήσαμε τρεις διαφορετικούς σχηματισμούς και θα δούμε ποιο δουλεύει καλύτερα. Ο επίλογος που μπορούμε να κάνουμε μετά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και την Κηφισιά είναι ότι δεν σκοράραμε, δεν δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε και πάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook