Απόλυτο ξενέρωμα στο “Γεντί Κουλέ” και πέρασμα του Ολυμπιακού από το Ηράκλειο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το γήπεδο ήταν καμίνι, ο κόσμος δημιούργησε μια φανταστική ατμόσφαιρα ωστόσο ο ΟΦΗ εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων γνωρίζοντας την ήττα με 2-0

Ο ΟΦΗ έχασε τον Μπάκιτς στο 25′, ο Νταμπράουσκας δεν διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι, ήταν κάκιστος και γνώρισε μια δίκαιη ήττα από τον Ολυμπιακό με 2-0.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με την αναμενόμενη ενδεκάδα: Ο Μπάουμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, Καρώ-Πασαλίδης-Βούρος η τριάδα των στόπερ με τους Λάρσον και Τοράρινσον στα άκρα ενώ στον άξονα ξεκίνησαν οι Γαγιέγος, Μεγιάδο και Γκλάζερ με τον Μπάκιτς πίσω από το Ντίκο. Προφανής η διάθεση του Λιθουανού προπονητή να πιέσει ψηλά ο Μαλινέζος και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του χτυπώντας τον Ολυμπιακό στην αντεπίθεση και το transition ωστόσο τα σχέδια του τεχνικού του ΟΦΗ χάλασαν πολύ νωρίς στο ματς.

Στο 10ο λεπτό ο Ολυμπιακός άλλαξε πολύ γρήγορα την μπάλα, ο Ποντένσε βγήκε μόνος του από τ’ αριστερά πλασάροντας τον Μπάουμαν για να κάνει το 0-1 για τους φιλοξενούμενους. Ο ΟΦΗ όχι απλά έδειξε να έχει επηρεαστεί από το γκολ του Πορτογάλου αλλά έχασε τελείως το μυαλό του μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου κάνοντας παιδικά λάθη που έδιναν συνεχώς την κατοχή της μπάλας στον Ολυμπιακό. Σαν να μην έφτανε το γκολ του Ποντένσε, ήρθε και ο τραυματισμός του Μπάκιτς στο 25ο λεπτό για ν’ αλλάξουν άρδην τα πλάνα του Νταμπράουσκας αφού η έξοδος του Μαυροβούνιου παρόπλισε τελείως δημιουργικά τον ΟΦΗ που δεν μπορούσε ν’ αλλάξει δεύτερη πάσα ενώ αντιθέτως είχε πολλά προβλήματα ανασταλτικά πηγαίνοντας στ’ αποδυτήρια με το 0-1 στην πλάτη. Ο Νταμπράουσκας πήρε το ρίσκο απο το 25ο λεπτό περνώντας στο παιχνίδι τον Φελίπε αντί του Μπάκιτς ωστόσο ο ΟΦΗ παρέμενε θεατής δημιουργικά και επιθετικά.

Ένα πρώτο ημίχρονο που ο ΟΦΗ εμφανίστηκε νωθρός, δίχως ένταση στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος για 45 λεπτά και τους παίκτες του Βάλντας Νταμπράουσκας να τελειώνουν το ημίχρονο δίχως τελική προς την εστία του Πασχαλάκη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Νταμπράουσκας προχώρησε σε αλλαγή προσώπων, διατηρώντας την ίδια διάταξη και τοποθετώντας στόπερ τον Τοράρινσον ενώ ο Αμπάντα πήγε σε εκείνη του αριστερού μπακ. Η εσωτερική αλλαγή του Λιθουανού αποδιοργάνωσε πλήρως τον ΟΦΗ που δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και από ένα λάθος του Βούρου ήρθε και το 0-2 με τον Γιόβετιτς να πασάρει για τον αμαρκάριστο Ποντένσε που σκόραρε σε κενή εστία.

Η πρώτη τελική προσπάθεια του ΟΦΗ καταγράφηκε στο 71′ με ένα χλιαρό σουτ του Τοράλ όπου η μπάλα έφυγε μόλις άουτ και από εκεί και πέρα το απόλυτο μηδέν. Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στις απαιτήσεις του αγώνα με τον Ολυμπιακό να φεύγει από το Ηράκλειο με ένα από τα πιο εύκολα διπλά των τελευταίων χρόνων. Ο Νταμπράουσκας έκανε πολύ κακή διαχείριση του αγώνα, στην πορεία του έβγαλε τον αρνητικό Λάρσον περνώντας στο παιχνίδι τον Μαρινάκη ενώ οι αλλαγές των Ριέρα, Τοράλ δεν συνεισέφεραν τίποτα απολύτως αφού δεν υπήρχε τρόπος, ούτε και σχέδιο για να γίνει απειλητικός ο ΟΦΗ.

Η πρώτη εντός έδρας ήττα του ΟΦΗ ήρθε δίκαια από έναν Ολυμπιακό που ήταν ανώτερος σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν απειλήθηκε καθόλου από τους παίκτες του Νταμπράουσκας που πραγματοποίησαν την χειρότερη φετινή τους εμφάνιση μέσα στο Ηράκλειο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook