Ο Νταμπράουσκας, η “λευκή επιταγή” και η κοινή επιθυμία

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με την συμπλήρωση ενός χρόνου παρουσίας του Λιθουανού στον ΟΦΗ, αυτομάτως ανοίγει η κουβέντα για την επέκταση του συμβολαίου του που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024.

Είναι προφανές και αυτονόητο να γίνεται συζήτηση γύρω από το μέλλον του Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο του ΟΦΗ. Ο Λιθουανός τεχνικός στον έναν χρόνο της παρουσίας του στην ομάδα κρίνεται απόλυτα πετυχημένος, ο κόσμος βλέπει στην άκρη του πάγκου της έναν άνθρωπο που κατάφερε όχι απλά να τον κάνει ξανά ανταγωνιστικό αλλά να θέσει τις σωστές βάσεις της νοοτροπίας για το next step που τόσο πολύ λαχταράει ο οργανισμός του ΟΦΗ, οι φίλαθλοι του αλλά και ο ίδιος ο Μιχάλης Μπούσης.

Ο τελευταίος έχει βάλει ψηλά τον πήχη για την φετινή σεζόν αλλά και για το μέλλον του ΟΦΗ, δεν είναι καθόλου τυχαίες οι αναφορές του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ για τα όνειρα που έχει για το club. Όλα όσα είπε τον περασμένο Μάη για είσοδο στα play offs, το όνειρο κατάκτησης ενός τίτλου, η κουβέντα που είχε πει πρόσφατα πως “δεν ήρθα στον ΟΦΗ για να βγαίνουμε έβδομοι και όγδοοι”, δείχνουν να συμβαδίζουν και με τα θέλω του Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ο ΟΦΗ θα μπορούσε να έχει καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στο φετινό πρωτάθλημα αλλά αυτή είναι συζήτηση που έχει αναλυθεί το πως και το γιατί ο ΟΦΗ δεν έχει +16 βαθμούς, από τους 13 που έχει μέχρι στιγμής.

Προφανώς η παρουσία του Νταμπράουσκας στον πάγκο του ΟΦΗ κρίνεται απολύτως πετυχημένη και άπαντες στο club είναι ευχαριστημένοι με τον Λιθουανό τεχνικό. Δεν είναι τυχαίο, ούε λιγότερο σημαντικό το γεγονός πως στον Λιθουανό τεχνικό είχε δοθεί “λευκή επιταγή” στις δύο μεταγραφικές περιόδους (Ιανουάριος, καλοκαίρι) προκειμένου να λειτουργήσει όπως εκείνος ήθελε, κάνοντας του πράξη κάθε επιθυμία του.

Η επιθυμία να συνεχίσουν μαζί ΟΦΗ και Νταμπράουσκας και μετά το καλοκαίρι είναι κοινή, αυτό αναφέρουν και οι σχετικές πληροφορίες παρότι προχθές ο Λιθουανός δεν χρησιμοποίησε μεγάλα λόγια – κάτι απολύτως φυσιολογικό καθώς πάντα η υπόθεση παραμονής ενός προπονητή, με το cv και τις δικές του βλέψεις, είναι μια εντελώς διαφορετική από εκείνη ενός ποδοσφαιριστή.

Σίγουρα πάντως ο Νταμπράουσκας έχει πάρει το… μήνυμα από τον ΟΦΗ πως τον θεωρούν έναν άνθρωπο που μπορεί ν’ αναμορφώσει το club και να προσφέρει ακόμα περισσότερα πράγματα στο μέλλον. Δεν είναι τυχαία η αναφορά του Μιχάλη Μπούση στην ανάρτηση του ότι “τα καλύτερα έρχονται” όπως και όλα όσα είπε ο Βάλντας Νταμπράουσκας και τα οποία είχαν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας του club ως προς την εξέλιξη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook