ΟΦΗ: Πέντε χρόνια Μιχάλης Μπούσης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στις 18 Οκτωβρίου 2018 γράφτηκε ιστορία! Ο ΟΦΗ γύρισε ριζικά σελίδα περνώντας σε μια νέα εποχή βλέποντας ένα μέλλον που έδινε το δικαίωμα στον κόσμο του να ονειρεύεται και να ελπίζει σε σπουδαίες ημέρες. Και το κάνει με την υπογραφή ενός ανθρώπου: Του Μιχάλη Μπούση.

Το καλοκαίρι του 2018 και ενώ ο ΟΦΗ έχει επιστρέψει στην Superleague 1 μετά από τρία αγόνα χρόνια στις χαμηλές κατηγορίες, εν μέσω μιας τριετίας που έζησε μέσα στην απαξίωση, με χιλιάδες οικονομικά προβλήματα, εν μέσω διάλυσης που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή χάρις σε μια χούφτα ανθρώπων, 12 ποδοσφαιριστών που δεν έβαλαν ταφόπλακα στον ΟΦΗ, και το Νίκο Παπαδόπουλο που τους κράτησε ενωμένους, κατάφερε να γυρίσει στην φυσική του θέση κατακτώντας τον τίτλο στην Superleague 2.

Ο Μιχάλης Μπούσης αποφασίζει να επενδύσει στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από πολύμηνες συζητήσεις με τον ίδιο να γνωρίζει το όνομα του ΟΦΗ χάρις στους Γιάννη Σαμαρά, Γιώργο Σαμαρά και Ηλία Πουρσανίδη που για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν φροντίσει να τον ενημερώσουν για τα πάντα.

“Θα προσπαθήσουμε με τους υπόλοιπους να κάνουμε τον ΟΦΗ μεγάλο όπως ήταν. Αυτή η ομάδα θα χτιστεί πάλι από την αρχή για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Θέλουμε όλο τον κόσμο της Κρήτης να στηρίξει την ομάδα και να πάει από το καλό το καλύτερο. Ο ΟΦΗ δεν θέλω να είναι ομάδα του Ηρακλείου αλλά της Κρήτης. Θέλω να είναι περήφανοι οι παίκτες που παίζουν στον ΟΦΗ” είχε πει στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση ως ιδιοκτήτης του συλλόγου στις 18 Οκτωβρίου του 2018.

Εκείνη την 18η Οκτωβρίου φρόντισε με το καλημέρα να δείξει το δέσιμο του με τον σύλλογο του οποίου θα ηγείται μέχρι σήμερα. Φορώντας ένα σακάκι που από μέσα είχε το σήμα του ΟΦΗ έδειξε με το καλημέρα ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο που ήρθε για να μείνει.

Μόνιμα και όχι προσωρινά.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας από την Αρκαδία που μεγαλούργησε επιχειρηματικά στο Σικάγο βρήκε μια ομάδα που με μια συγκινητική προσπάθεια κάποιων ανθρώπων κατάφεραν να την κρατήσουν ζωντανή και η οποία την τριετία 2015 – 2018 προσπαθούσε να πατήσει στα πόδια της.

Ωστόσο όλοι γνώριζαν πως ένας δυνατός ΟΦΗ, ήθελε και έναν δυνατό ιδιοκτήτη. Έναν άνθρωπο που θα αποτελούσε εγγύηση του παρόντος και του μέλλοντος του συλλόγου.

Κατάφερε μέσα σε αυτήν την 5ετια να την επαναφέρει στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα δεν απουσίασαν και ουσιαστικά αποτελεί και το μοναδικό κομμάτι της εποχής Μπούση στον ΟΦΗ που ψάχνει την δική του σταθερά.

Πέντε χρόνια για τον ΟΦΗτζη που άφησε στην λήθη του παρελθόντος όλα τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν, την μάχη της επιβίωσης και της καθημερινότητας. Στις 18 Αυγούστου 2018 ολοκληρώθηκε η αλλαγή σκυτάλης γράφοντας μια ιστορική στιγή και η οποία έμελλε να οδηγήσει τον ΟΦΗ στην χαρτογράφηση μιας νέας εποχής που τον έχει κάνει ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό club που λειτουργεί όπως αρμόζει στην ιστορία του, τον κόσμο του, την δυναμική του.

Ο Μιχάλης Μπούσης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή με το καλημέρα. Ανέλαβε την θέση του προέδρου της ΠΑΕ, παρότι άμαθος με το ποδόσφαιρο, εγγυήθηκε το παρόν και το μέλλον του ΟΦΗ κάνοντας τον κόσμο να ονειρεύεται όχι μόνο πορείες αντάξιες του χρυσού παρελθόντος του αλλά και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, συζήτηση και κουβέντα για ν’ αποκτήσει ο σύλλογος ένα δικό του γήπεδο που θα πάρει την θέση του ιστορικού αλλά και παράλληλα γερασμένου “Γεντί Κουλέ”.

Το brandname του ΟΦΗ μέσα σε αυτήν την πενταετία κατάφερε να γίνει ξανά μεγάλο. Αγορές ποδοσφαιριστών αλλά και πωλήσεις όπως αυτή του Χρήστου Μανδά στην Λάτσιο. Η οργάνωση ενός συλλόγου που λειτουργεί με υπευθυνότητα και όχι αρπακολατζίδικα σχέδια. Ένα brandname που βρήκε ξανά την χαμένη του αίγλη και το οποίο ξεκίνησε να λάμπει σε όλη την Ελλάδα. Ο ΟΦΗ γίνεται talk of the town ξανά, φροντίζει να δείχνει το στίγμα του σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις βαθμίδες του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Πέντε χρόνια μετά, έχοντας επενδύσει δεκάες εκατομμύρια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ΟΦΗ, χάραξε μια πολιτική που είναι εντελώς ξένη με το σάπιο περιβάλλον του αθλήματος στην χώρα μας, φρόντισε να δείξει πως ο ΟΦΗ πρέπει να είναι διαφορετικός μη διστάζοντας να πάρει πρωτοβουλίες ακόμα και ξένες προς τη νοοτροπία του Έλληνα. Η αλλαγή σήματος προκάλεσε μια παροδική μπόρα και ο ίδιος στην περσινή του συνάντηση με τα ΜΜΕ δείχνοντας έναν άνθρωπο που δεν έχει πρόβλημα να παραδεχθεί τα λάθη του είπε με ειλικρίνεια ότι: “Καταλαβαίνω απόλυτα το δέσιμο και την αγάπη του οπαδού με το σήμα του ΟΦΗ. Η ομάδα είναι ίδια εδώ προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι καλύτερο γιατί στεκόμαστε στην αλλαγή του σήματος; Και το σήμα του ΟΦΗ έχει αλλάξει 100 φορές κατά την διάρκεια της ιστορίας του. Μπορεί να το κάναμε διαφορετικά, να βάζαμε τον κόσμο στη διαδικασία, να στείλουν δικές τους ιδέες, αλλά δεν είμαι τζίνι να γυρίζω το χρόνο πίσω. Αν μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα γινόταν διαφορετικά η διαδικασία. Όπως κάναμε με το λεωφορείο, βάλαμε τον κόσμο και συμμετείχε γιατί είδα τον ενθουσιασμό των φιλάθλων, είδα τη μεγάλη συμμετοχή του. Μπορεί να ήταν λάθος όπως έγινε, οκ προχωράμε μπροστά. Βγάλαμε μία απόφαση και το κάναμε. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα πίσω από τις αλλαγές, δεν ήταν απλώς μία αλλαγή σήματος. Θέλουμε να έχουμε τις καλές αναμνήσεις του παλιού σήματος να τα κρατήσουμε και να πάμε μπροστά”.

Ο ΟΦΗ σε δύο χρόνια συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής συνδυάζοντας το όνομα του με το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποδεικνύει γιατί αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Ελλάδας. Ο Μιχάλης Μπούσης στην μοναδική του συνέντευξη που έχει παραχωρήσει σε Κρητικό Μέσο και μιλώντας πριν από λίγους μήνες στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 είχε εκφράσει το μεγάλο του παράπονο για την κωλυσιεργία που υπάρχει στην Ελλάδα γύρω από την γραφειοκρατία και τις αποφάσεις για να προχωρήσουν σημαντικά θέματα.

Ο ίδιος έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη των εγκαταστάσεων του ΟΦΗ, το “Βαρδινογιάννειο” θυμίζει ένα πραγματικό παλάτι, η εικόνα του παραπέμπει σε ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο και ενώ η μεταμόρφωση του δεν μένει στάσιμη αλλά συνεχίζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 είχε αποκαλύψει το μεγάλο του όνειρο στην συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΟΦΗ.

“Θα ήθελα στα 100 χρόνια της ομάδας να πανηγυρίζουμε ένα καινούριο γήπεδο με τον κόσμο του ΟΦΗ. Πήγα στο γήπεδο της ΑΕΚ και είδα τι κίνητρο δίνει στον κόσμο και στους παίκτες. Είναι κάτι που το έχω νιώσει στην Αμερική. Ο κόσμος της ΑΕΚ το ζητούσε στην Ελλάδα. Και αυτό υπάρχει στην Κρήτη, μόνο ο ΟΦΗ παίζει στην Super League 1 από το νησί, που θα μπορούσε να είναι μία χώρα μόνη της. Αλλά δυστυχώς δεν είμαι αισιόδοξος για τη δική μας περίπτωση με αυτά που γίνονται” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2.

Οι φίλοι του ΟΦΗ είναι ευγνώμονες για τα όσα έχει προσφέρει στον σύλλογο. Με τα καλά και τα στραβά του. Σε μια διαδρομή πέντε χρόνων, σε μια πορεία που όπως είχε πει ο ίδιος τον περσινό Νοέμβριο “θα φύγω από τον ΟΦΗ μόνο αν με διώξει εκείνος”. Μια πορεία πέντε χρόνων που ο ίδιος όχι μόνο δέθηκε με τον ΟΦΗ, αγάπησε το Ηράκλειο, την Κρήτη, έχει κάνει ατελείωτες φορές την διαδρομή Ηράκλειο – Σικάγο για να βρεθεί στο πλευρό του ποδοσφαιρικού τμήματος όποτε χρειάστηκε. Βρέθηκε σε κάθε γήπεδο της Ελλάδας σε αντίθεση με άλλους ιδιοκτήτες ΠΑΕ που φροντίζουν να δίνουν το παρόν μόνο στα εντός έδρας παιχνίδια των ομάδων τους.

Όσοι τον γνωρίζουν καλά και προσωπικά, ξέρουν πως είναι άνθρωπος που παθιάζεται με ότι πιάνει. Δεν θέλει να αποτυγχάνει σε κάνενα εγχείρημα της ζωής του, είτε είναι επιχειρηματικό, είτε οτιδήποτε άλλο. Κατάφερε σε αυτά τα πέντε χρόνια να μεταδώσει το μικρόβιο του ΟΦΗ στον μεγάλο του γιο, Δημήτρη που πλέον κατέχει την θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ δίνοντας συνέχεια στην οικογενειακή παράδοση.

Η επόμενη μέρα του ΟΦΗ έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η απόκτηση σύγχρονων εγκαταστάσεων, γηπέδου και προπονητικού κέντρου στον Σκαφιδαρά με την δημιουργία περισσότερων αγωνιστικών χώρων που θα προκαλέσουν έκρηξη ανάπτυξης των τμημάτων υποδομής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook