Βέλιτς στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2: “Ο ΟΦΗ δείχνει ότι πλησιάζει εκεί που πρέπει να βρίσκεται”

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο Γιάσμινγκο Βέλιτς μίλησε στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή πλέκοντας το εγκώμιο του φετινού ΟΦΗ.

Ο παλαίμαχος άσος του ΟΦΗ αναφέρθηκε στην διαφορά που παρουσιάζει η ομάδα την φετινή σεζόν, σχολίασε την μέχρι τώρα πορεία του αλλά και ανέλυσε παράλληλα τον τρόπο παιχνιδιού του. Ο Γιάσμινγκο Βέλιτς υπογράμμισε παράλληλα πως χρειάζεται χρόνο προκειμένου να υπάρξουν τ’ αποτελέσματα της δουλειάς που γίνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο πρώην προπονητής της Επισκοπής, επί τρία χρόνια οδηγώντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και στην καταπληκτική πορεία της στην Superleague 2, του ΠΑΟ Β’ όπου δημιούργησε με την δουλειά του με τους νεαρούς παίκτες μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και του Λεβαδειακού όπου τον μεταμόρφωσε αγωνιστικά μίλησε για όλους και για όλα στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάσμινγκο Βέλιτς στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8”

Για την τωρινή περίοδο όπου βρίσκεται δίχως ομάδα: «Αναγκαστικά ξεκουράζομαι αυτή την περίοδο, βέβαια πάντα υπάρχουν υποχρεώσεις. Ξεκουράζομαι από την ενεργό δράση εδώ και κάποιους μήνες και ανυπομονώ να γυρίσω σε αυτήν. Ενημερώνομαι πάνω στο ποδόσφαιρο. Παρακολουθώ τα παιχνίδια, βρίσκομαι ανάμεσα στους φιλάθλους και ανυπομονώ να επιστρέψω. Το ιδανικό είναι να επιστρέψω στην δράση κάνοντας κάτι που με ικανοποιεί. Τα τελευταία χρόνια πιστεύω ότι έχω δείξει τις δυνατότητές μου, και πόσο μπορώ να αναπτύξω τις ομάδες μου. Τόσο στην Επισκοπή για μία τριετία, αλλά ακόμα και στον Λεβαδειακό για όσο διάστημα ήμουν, που πιστεύω ότι έδωσα στην ομάδα χαρακτήρα Α’ Εθνικής. Πιστεύω και ελπίζω να προκύψει σύντομα ένα πρότζεκτ αντίστοιχο των προσδοκιών μου».

Για τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ θεωρώ ότι ακόμα και 1 με 2 χρόνια πριν είχε αρκετά αξιόλογο υλικό. Ήρθε ένας προπονητής που προσαρμόστηκε και στο σωματείο και γενικότερα στο περιβάλλον της Κρήτης και ανέδειξε την ποιότητα του υλικού που δεδομένα υπήρχε στον ΟΦΗ. Αυτό το καλοκαίρι έκανε και στοχευμένες αλλαγές, δικές του. Υπάρχουν προσθήκες, αλλά υπάρχει και μία πολύ καλή και δυνατή βάση παικτών από την περσυνή χρονιά. Νομίζω ότι δικαιολογημένα έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες. Ο ΟΦΗ δείχνει ότι πλησιάζει εκεί που πρέπει να βρίσκεται, στους κορυφαίους του Ελληνικού πρωταθλήματος».

Για τον τρόπο παιχνιδιού και την διάταξη του ΟΦΗ: «Αυτό έχει πάντα σχέση με το υλικό και τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχει η ομάδα και με ποιον τρόπο παντρεύονται καλύτερα αυτά τα χαρακτηριστικά για να δημιουργηθεί η αρμονία στον τρόπο που παίζει μία ομάδα. Πρέπει να υπάρχει αρμονία σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Έχω απομυθοποιήσει το θέμα των συστημάτων εδώ και καιρό. Είναι θέμα αρμονίας και χημείας. Ο ΟΦΗ έχει δείξει ότι έχει πολλές δυνατότητες. Παρότι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις, θα μπορούσε να τα έχει πάει ακόμα καλύτερα. Κέρδισε τρία μεγάλα παιχνίδια στην έδρα του, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και την ΑΕΚ. Θα μπορούσε να πάρει στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια να πάρει κάτι παραπάνω. Πρέπει να είναι ικανοποιημένοι φαντάζομαι οι άνθρωποι του ΟΦΗ με το ξεκίνημα που έχει κάνει η ομάδα. Ο ΟΦΗ ανήκει στην ελίτ του Ελληνικού πρωταθλήματος».

Για τον στόχο του ΟΦΗ να επιστρέψει εκεί που τον θέλει ο κόσμος του: «Χρειάζεται διάρκεια για να επιτευχθεί αυτό. Ο ΟΦΗ δουλεύει τα τελευταία χρόνια για να βρει την αίγλη που είχε πριν μία 20ετία. Έχει δημιουργηθεί μία καλή κατάσταση στην ομάδα. Η επιστροφή του ΟΦΗ σε παλιές δόξες χρειάζεται ένα διάστημα. Βέβαια όλα περνάνε από το αγωνιστικό, από τα αποτελέσματα, από την σταθερότητα στο ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα. Όχι σε αναλαμπές. Κάθε προπονητής αναζητεί χρόνο και θέλει χρόνο. Η ομάδα έχει άριστες συνθήκες, δεν υπάρχουν οικονομικά, οργάνωσης. Πλησιάζει στις καλές εποχές, και θυμίζει σε αυτό το κομμάτι αρκετά εκείνα τα επίπεδα. Μένει να γίνει ένας ανταγωνιστικός ΟΦΗ στο επίπεδο ομάδων που παλεύουν σταθερά για την Ευρώπη. Ο προπονητής είναι περίπου ένα χρόνο στην ομάδα, είναι ένα μικρό χρονικό διάστημα, για να πούμε ότι ο ΟΦΗ σταθεροποιήθηκε σε ένα καλό επίπεδο. Είναι όμως σε καλό δρόμο, αυτό είναι σίγουρο…»

Για το σημερινό ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό πλέον, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν μπορούμε να πούμε για πολλές ομάδες ότι έχουν σταθεροποιήσει την απόδοσή τους. Υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω, υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, σε όλες τις ομάδες. Ο ΟΦΗ έφερε ισοπαλίες εναντίον των πιο βατών ομάδων, αλλά στα ντέρμπι νίκησε. Αυτό ισχύει και για τις ομάδες που είναι πάνω από τον ΟΦΗ, έρχονται και λιγότερο καλά αποτελέσματα όταν δεν το περιμένεις, βέβαια έχουν και Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις»

Για την Ευρώπη: «Είναι καλό που οι Ελληνικές ομάδες πάνε καλά στην Ευρώπη μέχρι στιγμής. Όταν επιστρέψει στην αγωνιστική του αίγλη που θα θυμίζει τις καλές εποχές, ο ΟΦΗ θα μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στην Ευρώπη, ακόμα και όταν αυτές λιγοστεύουν. Εκείνα τα παλιά χρόνια, στην δική μου εποχή ο ΟΦΗ ήταν 1ο-2ος μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές και θα μπορούσε να διεκδικήσει σοβαρά ακόμα και το πρωτάθλημα εκείνες τις εποχές. Ο ΟΦΗ να αποκτάει δυναμική μεγαλύτερη, να σταθεροποιείται αγωνιστικά και τότε θα μπορεί να διεκδικεί την είσοδο στην Ευρώπη».

Για τον ΟΦΗ και τα πλέι οφ: «Αν θυμηθούμε μόνο την περσυνή χρονιά, ο ΟΦΗ ήταν στις ομάδες των πλει άουτ και για ένα διάστημα κινδύνευε σοβαρά, αν είχαν στραβώσει λίγο τα πράγματα, θα μπορούσε να κινδυνέψει  ακόμα περισσότερο. Από ένα σημείο και μετά, απέφυγε τον κίνδυνο και  έδειξε ότι δεν έχει καμία δουλειά με τα πλέι άουτ. Για εμένα ο ΟΦΗ είναι στο γκρουπ των ομάδων που πρέπει να μπουν στα πλέι οφ. Καθόλου πιο χαμηλά».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook