Γιατί το παιχνίδι με την Κηφισιά είναι το πιο σημαντικό μέχρι τώρα

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με το πρωτάθλημα να έχει διανύσει τα μισά του δρόμου, στον πρώτο γύρο, κάθε νίκη και κάθε βαθμός που έρχεται από εδώ και στο εξής μετράει περισσότερο.

Ο ΟΦΗ πηγαίνει την Κυριακή στην Λαμία για την αναμέτρηση με την Κηφισιά έχοντας ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση των τριών βαθμών και κρίνοντας πάντα τα βαθμολογικά δεδομένα που υπάρχουν, αποκτά σημαντικό χαρακτήρα για την ομάδα.

Ήδη ο ΟΦΗ με τις νίκες που έχει πετύχει στα ντέρμπι και τις εκτός έδρας ισοπαλίες (κάτι που σημαίνει πως στον δεύτερο γύρο θα έχει βατό πρόγραμμα στο Ηράκλειο με τους Παναιτωλικό, Λαμία να έρχονται στο “Γεντί Κουλέ), βρίσκεται στους 12 βαθμούς.

Το ότι είναι στην πέμπτη θέση μέχρι στιγμής λέει κάτι για την προοικονομία του πρωταθλήματος αλλά δεν κρίνει τίποτα.

Αντιθέτως το ότι είναι στο +4 από τον Άρη και τον Αστέρα Τρίπολης και στο +9 από τον Ατρόμητο (θεωρητικά πάντα οι ανταγωνιστές για την είσοδο στα play offs) αυξάνει την σημασία της αναμέτρησης με την Κηφισιά.

Την ίδια αγωνιστική που ο ΟΦΗ θα παίζει κόντρα στους νεοφώτιστους, θεωρητικά είναι εκείνος και ο Άρης που έχουν πιο βατή αποστολή έναντι των Αστέρα Τρίπολης και Ατρομήτου. Οι Αρκάδες υποδέχονται την ΑΕΚ ενώ οι Περιστεριώτες πάνε στην Τούμπα για να παίξουν κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο δε Άρης θα φιλοξενηθεί στις Σέρρες από τον Πανσερραϊκό.

Το παιχνίδι της Κυριακής κρίνεται σημαντικό γιατί ο ΟΦΗ με νίκη του επί της Κηφισιάς και πιθανές ήττες των Αστέρα και Ατρομήτου τότε θα ξεφύγει ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία. Ακόμα και αν ο Άρης περάσει νικηφόρα από τις Σέρρες, ο ΟΦΗ με δικό του τρίποντο στην Λαμία θα έχει διατηρήσει την διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Κατά συνέπεια η αναμέτρηση της Λαμίας μπορεί να μην κρίνει από τώρα τον στόχο των play offs αλλά σε ότι έχει να κάνει με τους “χαμένους” βαθμούς, ένα τρίποντο αφενός θα τον διατηρήσει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και αφετέρου θα καταφέρει ν’ αυξήσει την διαφορά από τους υπόλοιπους διώκτες της πρώτης εξάδας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook