Τα 7 γκολ των επιθετικών και το μοναδικό δίδυμο που δεν έχουμε δει στην επίθεση

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Οι δύο φορ του ΟΦΗ, Λουίζ Φελίπε και Ντίκο, έχουν πετύχει επτά γκολ συνολικά και ο απολογισμός είναι άκρως ικανοποιητικός.

Με τον Βραζιλιάνο να έχει σκοράρει σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, τον Αφρικανό να έχει συνεισφέρει στα τελευταία, μετά την επιστροφή του στην δράση, άλλο ένα – αυτό κόντρα με την ΑΕΚ ο ΟΦΗ σε 8 παιχνίδια (πρωτάθλημα-κύπελλο) έχει πάρει επτά γκολ συνολικά. Διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός για μια ομάδα που παίρνει γκολ από τους επιθετικούς της.

Προφανώς και στην αύξηση της αποδοτικότητας των επιθετικών του ΟΦΗ έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και η μεγάλη βελτίωση (αλλά και προσαρμογή) του Λουίζ Φελίπε στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας αλλά και στο 3-4-1-2.

Η πραγματικότητα είναι πως έπειτα από οκτώ επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει ο ΟΦΗ, ο Βάλντας Νταμπράουσκας έχει επιλέξει πολλά διαφορετικά δίδυμα στην επίθεση. Ακόμα και τους Φελίπε και Ντίκο έχουμε δει μαζί στην βασική ενδεκάδα, στο χειρότερο μέχρι στιγμής παιχνίδι που έχει δώσει ο ΟΦΗ στην σεζόν, εκείνο στην Τρίπολη όπου γνώρισε την ήττα με 3-0 από τον Αστέρα.

Το μοναδικό επιθετικό δίδυμο που δεν έχει παίξει μαζί από την αρχή στον φετινό ΟΦΗ είναι εκείνο των Φελίπε – Μοσκέρα, οι οποίοι είχαν εξαιρετική παρουσία στο παιχνίδι του Κυπέλλου στα Περιβόλια, πετυχαίνοντας συνδυαστικά τρία γκολ και μία ασίστ κόντρα στα Χανιά. Αυτό, όπως δείχνουν οι αριθμοί, δίνει στον προπονητή του ΟΦΗ μία ακόμα δυνατή πιθανή δυάδα για την επίθεση, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να κάνει την… ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook