Ανυφαντάκης: “Ο ΟΦΗ ξαναθυμίζει σε όλη την Ελλάδα γιατί είναι μεγάλη ομάδα”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Κώστας Ανυφαντάκης βρέθηκε στα Περιβόλια όπου παρακολούθησε το παιχνίδι των Χανίων με τον ΟΦΗ και μιλώντας στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 έπλεξε το εγκώμιο του τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να διατηρήσει την σταθερότητα που έχει δείξει μέχρι τώρα.

Ο έμπειρος Κρητικός προπονητής που το 2021 είχε αναδειχθεί κορυφαίος Έλληνας προπονητής στην Γ’ Εθνική μίλησε στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2 και την εκπομπή “Θύρα 8” με τον Μανώλη Σαρρή για την αναμέτρηση της Δευτέρας. Αρχικά ο Κώστας Ανυφαντάκης είπε πως: “Ήταν ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό και ήταν κρίμα που δεν το είδε ο κόσμος. Το παιχνίδι ήταν πολύ ωραίο, τα Χανιά ήταν πολύ καλός αντίπαλος, είδα μια πολύ μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο ως την μεγαλύτερη ομάδα της Κρήτης και πραγματικά ήταν μια γιορτή για το ποδόσφαιρο του νησιού. Το απολαύσαμε και ήταν πάντα στα κόκκινα για τον ΟΦΗ”.

Παράλληλα στάθηκε στα κέρδη που αποκόμισε ο ΟΦΗ δίνοντας ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι εν μέσω της διακοπής του πρωταθλήματος υποστηρίζοντας πως “είναι πολύ σημαντικό γιατί κρατήθηκε ένας ρυθμός που θύμισε παιχνίδι Superleague 1 αφού τα Χανιά ήταν ιδιαίτερα πιεστικά και πάντα σε τέτοια παιχνίδια μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας πιέζει τον εαυτό της για να δείξει περισσότερα πράγματα. Είναι πολύ σημαντικό για τον ΟΦΗ πως κρατήθηκε εν μέσω διακοπής με ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι και πιστεύω πως του έκανε πολύ καλό”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Ανυφαντάκης στον Athletic ΣΠΟΡ FM 104,2

Για τον σχηματισμό του Βάλντας Νταμπράουσκας με τρεις στόπερ: “Νομίζω ότι τα πάντα στο ποδόσφαιρο έχουν να κάνουν με τους παίκτες που έχει ο κάθε προπονητής και αυτός ο σχηματισμός θεωρεί πως ταιριάζει στον ΟΦΗ. Αυτό που είναι κυρίαρχο και είναι φυσιολογικό να γίνεται στον ΟΦΗ κουβέντα περί πάντων γιατί πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα όμως αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Και ο ΟΦΗ παίρνει αποτελέσματα, αυτό είναι το σημαντικότερο όπως και ότι έχει κερδίσει τα ντέρμπι κάνοντας μεγάλες νίκες μέσα στην έδρα του και ξαναθυμίζει σε όλη την Ελλάδα ότι είναι η μεγάλη ομάδα που μέσα στην έδρα του δεν μπορεί να τον κερδίσει κανείς. Με τον ΠΑΟΚ βρέθηκα στο γήπεδο, με την ΑΕΚ το παρακολούθησα από την τηλεόραση και ο ΟΦΗ κέρδισε δίκαια και τα δύο παιχνίδια. Δεν δέχτηκε ευκαιρίες, αντιθέτως ήταν εκείνος που έβγαλε φάσεις. Σε παιχνίδια που δεν κέρδισε, ήταν εκείνος που είχε την κατοχή που έβγαλε φάσεις και αυτό που δείχνει ο ΟΦΗ είναι ότι με αυτόν τον σχηματισμό παίρνει αποτελέσματα και ως μεγάλη ομάδα θρέφεται από τις νίκες, επίσης αν είναι αποτελεσματικός μέσα στο γήπεδο και αυτό που δείχνει μέχρι τώρα είναι ότι είναι ικανός για να φτάσει στον μεγάλο στόχο που πιστεύω ότι μπορεί να το πετύχει. Ο καταλληλότερος όλων είναι ο προπονητής και αυτήν την στιγμή που μιλάμε, έχει κάνει πολύ καλό ξεκίνημα, έχει πάρει σπουδαία αποτελέσματα και είναι απολύτως φυσιολογικό να συζητιούνται τα πάντα γύρω από τον ΟΦΗ ως μεγάλη ομάδα που είναι”.

Για την μέχρι τώρα εικόνα του ΟΦΗ: “Η εικόνα του ΟΦΗ συνολικά είναι πως με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ έδωσε έμφαση στην αμυντική του λειτουργία, απειλήθηκε ελάχιστα από δύο πολύ επιθετικές και δημιουργικές φάσεις. Η ΑΕΚ απείλησε μόνο με στατικές φάσεις, με ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρο πως ο ΟΦΗ το πήγαινε το παιχνίδι μέχρι τέλους για να το κερδίσει. Με τις άλλες ομάδες, θεωρώ πως ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που είχε την κατοχή, δημιούργησε φάσεις και μπορεί να μην κέρδισε όμως βλέπεις ότι ο σχηματισμός του δίνει μια σταθερότητα στην άμυνα που δεν την είδαμε στα Χανιά και που βέβαια πρέπει να ισορροπήσει. Αυτό που είδα στα Χανιά ήταν ότι μόλις μπήκαν στο γήπεδο Μοσκέρα, Ριέρα άλλαξε ο ρυθμός του και μόλις στράβωσε έπαιξε πολύ καλά στον χώρο. Μπορεί να παίξει με Τοράλ, Φελίπε που είναι βαριά κορμιά αλλά ο Φελίπε μόλις πάρει την μπάλα στην περιοχή θα την κάνει γκολ. Ο ΟΦΗ μπορεί να δημιουργήσει και το παιχνίδι με αντεπιθέσεις αλλά και αυτό με κατοχή της μπάλας, ο σχηματισμός πάει σε δεύτερη μοίρα και παίζει ρόλο η αποτελεσματικότητα. Ο ΟΦΗ επιστρέφει και αυτό είναι που έχει σημασία”.

Για το αν μπορεί να πετύχει τον στόχο των play offs: “Φαίνεται πως ο ΟΦΗ μπορεί με εξαίρεση τους τέσσερις πρώτους, ο Άρης δείχνει ότι δεν είναι καλά και αυτό που μας δείχνει είναι ότι νιώθει καλά. Το ζητούμενο είναι να κρατήσει την σταθερότητα του και τα αποτελέσματα και η Ελλάδα έχει ανάγκη τον ανταγωνιστικό ΟΦΗ. Ζητείται σταθερότητα και διάρκεια, το ξεκίνημα δείχνει πως ο ΟΦΗ μπορεί και στα Περιβόλια που τον είδα ζωντανά είδα ότι κινδύνευε συνεχώς σε αντίθεση με ότι είχα δει στα προηγούμενα παιχνίδια. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι προκρίθηκε γιατί στο τέλος μετράει η πρόκριση αφού καταλαβαίνετε ότι αν είχε αποκλειστεί θα υπήρχε γκρίνια όπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Εμφάνισε αδυναμίες αλλά και προσωπικότητα και επιθετικές αρετές και προσπάθησε να το ελέγξει το παιχνίδι παρότι δεν το έκανε κόντρα στα Χανιά”.

Για τα Χανιά: “Είναι πολύ σημαντικό, οι ομάδες χτίζονται και τα Χανιά από πέρυσι έχουν σοβαρότητα, σταθερότητα. Ο προπονητής και το staff είναι πολύ καλοί, είναι μια ομάδα που έδειξε με τον ΟΦΗ πως είναι πάρα πολύ καλή και επέμενε μέχρι το τέλος παρότι το σκορ ήταν 3-5. Είναι μια ομάδα με ένταση και ρυθμό στο παιχνίδι της, η Superleague 2 βέβαια είναι ένα πρωτάθλημα με ιδιαιτερότητες. Μπορεί να παίξεις με μια ομάδα που να παίξεις ποδόσφαιρο μόνο 15 λεπτά, δεν υπάρχουν καλά γήπεδα και θα έπρεπε να την προσέξουν την κατηγορία αλλά δυστυχώς είναι απαξιωμένη. Έχει κάποιες ιδιαίτερότητες που το χαρακτηρίζουν και είναι δίκαια μεταξύ των φαβορί και θα το παλέψουν μέχρι τέλους και τους εύχομαι τα καλύτερα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook