Κρατάει την πρόκριση και τίποτα άλλο

Eπιμέλεια:Πάνος Κατσαρός

Ο κακός ΟΦΗ προηγήθηκε δύο φορές με δύο γκολ διαφορά, έπαιξε με την φωτιά σε όλο το ματς και ποιότητα του Μοσκέρα καθάρισε την πρόκριση στη νίκη επί των Χανίων με 5-3 στα Περιβόλια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ – ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας ξεκίνησε τον ΟΦΗ με 3-4-1-2 και τον Μπάουμαν κάτω από τα δοκάρια. Λαμπρόπουλος, Πασαλίδης, Βούρος η τριάδα των στόπερ, με τον Λάρσον να ξεκινάει δεξιά και τον Αμπάντα αριστερά. Γκλάζερ, Μεγιάδο Γαγιέγος βρίσκονται στην μεσαία γραμμή και επιθετικό δίδυμο οι Τοράλ και Φελίπε.

Τα Χανιά μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, έχοντας την κατοχή και μην αφήνοντας τον ΟΦΗ να δημιουργήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα με τον τρόπο του. Παρόλα αυτά, ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, αφού ο Φελίπε συνδυάστηκε ωραία με τον Γαγιέγος και ο Χιλιανός έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Καλογεράκη.

Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε στα πρώτα λεπτά του αγώνα να κρατήσει την μπάλα, με τα Χανιά όμως να μην απειλούν. Δίχως να έχει πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Όμιλος άνοιξε το σκορ στο 29’, με τον Αμπάντα να σκοράρει με ένα εντυπωσιακό κεραυνό έξω από την περιοχή των Χανίων. Στο 32’ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν με την κεφαλιά του Νίκολιτς από τα δεξιά, όμως ο Μπάουμαν κράτησε το μηδέν.

Στο 43’ ο ΟΦΗ βρήκε και δεύτερο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Βούρος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στον Φελίπε που έκανε από κοντά το 2-0. Στο 45’ ο Μπάουμαν χρειάστηκε να επέμβει ξανά, αποκρούοντας την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μανουσάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι απέκτησε μία πολύ… άγρια ομορφιά, με τα Χανιά να καταφέρνουν να εκμεταλλευτούν την έλλειψη σοβαρότητας του ΟΦΗ και να ισοφαρίζουν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-2 στο 50’ με το σουτ στην κίνηση από τον Ελευθεριάδη μετά το γύρισμα του Μάναλη, ενώ δύο λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 52’ ο Μανουσάκης βρέθηκε στην περιοχή και με ένα δυνατό σουτ στον «ουρανό» της εστίας του Μπάουμαν ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 57’ ο «Ντάμπρα» πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μοσκέρα και δικαιώθηκε άμεσα, αφού ο Κολομβιανός πέτυχε δύο γκολ και έβαλε μπροστά εκ νέου τον ΟΦΗ. Στο 64’ ο Μοσκέρα έκανε το 2-3 με ένα ξαφνικό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, ενώ στο 64’ ο ίδιος παίκτης κρέμασε τον Καλογεράκη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-4 μετά από ωραία κάθετη του Γκλάζερ.

Στο 67’ τα Χανιά μείωσαν εκ νέου, μπαίνοντας για ακόμα μία φορά στο παιχνίδι με το μακρινό σουτ του Σερβιλάκη ο οποίος νίκησε τον Μπάουμαν. Το παιχνίδι βέβαια δεν είχε τελειώσει εκεί, αφού στο 78’ ο Μοσκέρα μπήκε στην περιοχή, έδωσε την τελευταία στιγμή στον Ριέρα ο οποίος σε κενή εστία έκανε το 3-5 για τον ΟΦΗ. Στο 83ο λεπτό ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες, με τον Μεγιάδο να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγω φάουλ πάνω στον Ελευθεριάδη, ο οποίος έβγαινε στην αντεπίθεση.

Τα Χανιά δεν σταμάτησαν να απειλούν στα εναπομείναντα λεπτά ψάχνοντας τρόπο να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ο ΟΦΗ κράτησε το προβάδισμα και πήρε τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση με 5-3.

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Νίκολιτς (82’ Κατσούρρι), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Σερβιλάκης, Τσορνομάζ, Τσέλιος (66’ Ντίας), Λεμονής (82’ Μπουρσέλης), Μανουσάκης, Μιούλερ, Μάναλης (60’ Βουό)

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Λάρσον, Aμπάντα, Βούρος, Λαμπρόπουλος (71’ Γιαννούλης), Πασαλίδης, Μεγιάδο, Τοράλ (57’Μοsquera), Γαγιέγος (57’ Riera), Φελίπε (71’ Νέιρα), Γκλάζερ

Διαιτητής: Περράκης Κωνσταντίνος(Αθηνών)
Α’ Bοηθός: Νικολαϊδης Κωνσταντίνος (Μακεδονίας)
Β’ Bοηθός: Κορώνας Χρήστος (Πειραιά)
4ος Διαιτητής: Σταυρουλάκης Ραφαήλ (Ρεθύμνου)

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook