Θετικά τα Χανιά – Ανένδοτη η Αστυνομία να δοθούν εισιτήρια στον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Τα Χανιά ήθελαν εξαρχής να πραγματοποιηθεί ένα παιχνίδι-γιορτή για το Κρητικό ποδόσφαιρο και γι αυτό το λόγο δεν είχαν πρόβλημα να διαθέσουν εισιτήρια στον ΟΦΗ, ωστόσο υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες που έκαναν την Αστυνομία ν’ απαντήσει αρνητικά.

Πιστά στο δόγμα τους για την διεξαγωγή αγώνων-γιορτή στα Περιβόλια, τα Χανιά, από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης της πέμπτης φάσης, ήθελαν να γίνει ένα ματς γιορτή για την πόλη, το νομό και ολόκληρο το νησί. Το εμπορικό όνομα του ΟΦΗ και το γεγονός ότι η παρουσία της ομάδας του Ηρακλείου θα προσεγγίσει ακόμα περισσότερο κόσμο ήταν στοιχεία που στην ΠΑΕ γνώριζαν πως θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για την διεξαγωγή ενός παιχνιδιού με γιορτινό χαρακτήρα για το Κρητικό ποδόσφαιρο.

Παρότι η ΠΑΕ Χανιά ήταν θετική και δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραχωρήσει εισιτήρια στον ΟΦΗ για την παρουσία φιλάθλων του, το γεγονός ότι οι (απέναντι) Θύρες 3 και 4 των Περιβολίων είναι εδώ και καιρό μη λειτουργικές, για λόγους ασφαλείας, δεν επιτρέπει την παρουσία κόσμου, αφού απομένουν μόνο οι θύρες 1, 2 και VIP.

Η Αστυνομία ήταν κάθετη στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας και δεν δέχτηκε κουβέντα για την παρουσία φιλάθλων του ΟΦΗ, ενώ ήδη έχει αποστείλει και σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου ν’ απαγορεύσει την οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων της Ηρακλειώτικης ΠΑΕ.

Εδώ πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο Κρητικών ΠΑΕ είναι άριστες, δείγμα και του φιλικού που διεξήχθη πριν από έναν μήνα. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι ο εξωδιοικητικός παράγοντας της ΠΑΕ, Γιώργος Βρέντζος, ο οποίος διατηρεί προσωπικές σχέσεις με μέλη της διοίκησης του ΟΦΗ, επικοινώνησε με τον Μιχάλη Μπούση και τον προσκάλεσε, εκ μέρους και του Αντώνη Ροκάκη, προκειμένου να παρευρεθεί στα Περιβόλια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook